• Enlace Slider home mascletás

Junta Central Fallera

Delegació de Cultura

Coneixem el bon gran treball i bon ambient de la Delegació de Cultura

 
Si hi ha una cosa que destaca a la Delegació de Cultura de Junta Central Fallera és el bon ambient. Un bon rotllo que es viu en esta nostra "casa".
 
Només entrar em va rebre Salvador Carsí, delegat de Cultura. Em vaig trobar amb una persona que contagiava il·lusió i ganes de participar en el carrer de totes i cadascuna de les coses que per a aquest exercici han preparat, un exercici del que ens van desvetlar algunes sorpreses i van anunciar que hi hauria més, però que moltes d'elles solament el temps i la nostra presència en els diversos actes ens permetràn conèixer-les i gaudir-les.
 
Parlar d'aquesta delegació és parlar d'una delegació plena d’activitats: Concurs de Fotografia; Escola de Tabal i Dolçaina, Cant d'Estil i la Colla de JCF; Concurs de Teatre tant per a majors com a infantils; Concurs de Presentacions, Festival de Balls al Carrer (que enguany celebra la seua XX edició); Concurs de Declamació; Gales de la Cultura tant infantil com a major; Entrada de bandes de música i el Concurs Literari tant d'Obres de Teatre com d'Aproposits en llengua valenciana. 
Com es pot veure tot un calendari que ens recorda que el món faller i la cultura està viu tot l'any. I per a mantenir-ho, desset fallers i falleres són les que col·laboren en esta delegació capitanejada per la seua vicepresidenta: Inmaculada Guerrero i el seu ja nomenat delegat, Salvador Carsí, ajudat per la secretària Inmaculada Mata. 
A més pertanyen a aquesta comissió: Sol Verdeguer, Vicente Aguilar, Fanny Enrique, Luís Lázaro, Eduardo González, José Vicente García, Enrique José Peiró, Felipe dels Àngels, Ignacio Bermejo, Joaquín Hernández, Pascual *Cebrián, Mireia Jorge, Mª Paz Obón i Amparo Felici.
 
Com es pot veure un nodrit grup de persones apassionats de la cultura i de les falles que quan són preguntats, sobretot alguns d'ells, pel seu acte més rellevant mostren la mateixa estima per tots, si bé destaquen que el Concurs de Presentacions és el més faller de tots.
 
Podeu trobar-los tots els dies a partir de les sis de la vesprada en JCF encara que, amb tant treball, es distribueixen en grups no és difícil veure com tots s'ajuden uns a uns altres perquè tot isca perfecte.
 
Guanyant-me la seua confiança vaig poder escoltar cóm es va estrenar Salvador com a delegat, em comtaren que es va portar la batuta del director de la Banda Municipal de València, tots van respirar quan van saber que don Fernando Bonete li l'havia regalat. Però no va ser de l'única cosa que em vaig assabentar, algunes novetats vaig poder traure: per primera vegada el lliurament de diplomes de l'Escola de Tabal i Dolçaina i Cant d'Estil es va fer en els Jardins del Palau. Tam´be s'han ampliat els dies de Balls al Carrer. El concurs de presentacions majors s'ha unificat en una categoria de manera que totes les falles participants, fins a un màxim de quinze obtinguen una xicoteta subvenció. S'ha creat el Carnet Teatrer. Junta Central Fallera col·labora amb l'Escola de l'Actor de la Rambleta el que. Propiciarà grans premis i a més a més el primer premi d'obra llarga del Concurs de Teatre està inclòs en el programa de la Rambleta. 
Com veiem, multitut de sorpreses i les que ens queden per descobrir.
No puc acabar sense donar les gràcies per l'acolliment a la delegació i sense fer-vos arribar la seua invitació al fet que participeu en tots els actes que proposen. Acabe amb una frase del seu delegat: "Malgrat arribar nou ací, m'he trobat amb un grup de gent extraordinari que han fet que el no poder pujar enguany a un escenari siga molt més suportable, són tots magnífics. Ací estem per a treballar per i per a les falles".
 
Fotografía: Fotofilmax
 
Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte