• Enlace Slider home mascletás

Junta Central Fallera

Resum del Ple de Junta Central Fallera del mes de desembre de 2021

Este és el resum del Ple de Junta Central Fallera del mes de desembre de 2021

Acta del Ple de la Junta Central Fallera celebrat el dia 14 de desembre del 2021 a les 20.00 hores en la sala d’Actes de JCF amb la presidència del Sr. Carlos Enrique Galiana Llorens, com a Secretària General la Sra. Carmen Blasco Lucas, i amb l’assistència de les persones components de JCF relacionades al marge.

La Presidència demana un minut de silenci per l’assassinat de Cristina Blanch Mortes, fallera de la comissió Mestre Gonzalbo – Comte d’Altea. Expressa les condolències als familiars i amics.
També lamenta la pèrdua de Vicent Albert, un dels membres més antics i actius de la Colla de Tabal i Dolçaina de Junta Central Fallera. Envia el condol més sentit a la familia i a les seues amistats.
Finalment dona la benvinguda a esta sessió del Ple a la Fallera Major de València Carmen Martín Carbonell i a la seua Cort d’Honor.

PRIMER PUNT - APROVACIÓ, SI ESCAU, DE L’ACTA ANTERIOR

L’acta és aprovada per assentiment.

SEGON PUNT – INFORME DE PRESIDÈNCIA

S’ha enviat per al pagament la primera remesa de la subvenció extraordinària de falla d’aquelles comissions que van presentar la documentació correctament. En breu, se n’enviarà la segona. Hi ha 19 comissions falleres que no tindran esta subvenció per tindre deutes amb Hisenda o la Seguretat Social o bé per haver presentat la documentació de manera incompleta. L’any que ve es planteja realitzar algun tipus de formació per a explicar les comissions falleres com presentar la documentació per a obtindre una subvenció de l’administració local.

S’ha enviat la convocatòria per als premis de falles innovadores i experimentals i també per a la subvenció d’aniversaris. Podran presentar-se aquelles que els complisquen entre el 10 de març del 2020 i el 19 de març del 2022.

S’ha enviat també l’orde de pagament dels premis de les falles plantades per setembre del 2021.

El 15, 16 i 18 de desembre es realitzaran els cursos del CRE.

Felicita la delegació de Patrimoni per la realització de les activitats per a celebrar el quint aniversari del nomenament de les falles com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Després de les dades d’incidència donades hui, les quals diuen que esta ha pujat a 406 punts, s’ha decidit per prudència anul·lar el tradicional còctel i sopar de Nadal de Junta Central Fallera. Com se sap, el còctel amb els representants de les comissions suposava la reunió de més de 700 persones.

Finalment cedix la paraula a la Fallera Major de València Carmen Martín Carbonell.

“Molt bona nit falleres i fallers i membres de Junta Central Fallera. Tant la meua Cort d’Honor com jo, estem encantades d’estar presents hui ací en aquest Ple de JCF; una vesprada on a més de conviure amb tots i totes vosaltres, ens comunicaran les futures activitats i celebracions per a les falles de 2022. És un calendari de festejos molt esperat i il·lusionant perquè suposarà la tornada de la nostra gran festa, les Falles, al seu tradicional mes de març.
Aprofitant l’ocasió, vull dirigir-me als presents, delegats i delegades de sector, vocals de lliure designació, adjunts i membres de la directiva de Junta Central Fallera, però en definitiva, als fallers i falleres que sou i que lluiteu, dia a dia, per engrandir la nostra festa. Hui, volem fer-vos arribar el nostre agraïment per tota la dedicació i esforç que heu demostrat sempre i en especial per haver aconseguit que les Falles de setembre foren un èxit i se celebraren amb responsabilitat. I més encara per fer que les de 2022 siguen, ara per ara, una realitat.
Esperem que la il·lusió continue sent el motor del col·lectiu faller per al pròxim any, i si la situació sanitària ens ho permet, que tots els fallers i totes les falleres disfruten més que mai. De nosaltres, depén que les Falles continuen sent-ne eixe espill per a moltes altres, una responsabilitat que tots i totes els que estem ací defensem amb molt d’orgull.
Moltes gràcies i fins prompte”.

TERCER PUNT - INFORME DE DELEGACIONS

La delegació de Festejos ha informat de la celebració el passat dissabte de la Marató de Futbolí i del Campionat de Canut el pròxim diumenge 9 de gener. A més, este dijous comença el Concurs de Playbacks.

La delegació de Cultura ha informat de la celebració el passat dissabte del concurs de Declamació i del pròxim concurs de fotografia. A més, es continua celebrant el Teatre Faller.

La delegació d'Infantils ha informat de la celebració de la III marató de futbolí el passat cap de semana i de l'inici del Concurs de Playbacks infantil el pròxim dissabte. A més, este diumenge tindrà lloc el lliurament de premis del concurs de betlems.

La delegació d'Esports ha informat de la celebració el passat 28 de novembre del campionat de tenis de taula i de la participació de 276 fallers en la Marató de València 2021. A més, la passada setmana es va celebrar la final del campionat de birles.

La delegació de Comunicació ha donat compte de la cobertura dels actes celebrats en l’últim mes i ha valorat molt positivament la celebració el passat cap de setmana de la 2a edició del Curs de Gestió de la Comunicació Fallera.

La delegació de Juvenils ha informat de la celebració el passat dissabte de la II edició de la Marató de Futbolí Juvenil i anuncia que el pròxim 18 de gener se celebrarà un Taller de Realitat Virtual i el 5 de febrer la 'plantà verda'.

La delegació d'Arxiu i Biblioteca ha informat que s'han afegit al cens de Junta Central Fallera les llistes de les falles que es van plantar en els anys 1942 i 1943. Són els registres més antics dels quals disposa Junta Central Fallera.

La delegació d'Incidències ha informat de la inhabilitació per un any a l'artista Francisco Gil.

La delegació de Patrimoni ha fet un balanç positiu de les activitats programades per a celebrar el V aniversari de la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

QUART PUNT – APROVACIÓ SI ESCAU DELS SEGÜENTS EXPEDIENTS. EXP: 39/2019-20 RRI, EXP: 54/2019-2020 RRI, EXP: 150/2019-2020 RRI I RESOLUCIÓ DE L’EXP: 44/2021-2022

Es proposa l’aprovació del Ple dels Reglaments de Règim Interior de les següents comissions, per ajustar-se a la normativa vigent:
Exp: 39/2019-20, comissió fallera Ausiàs March – Na Rovella núm. 218
Exp: 54/2019-2020, comissió fallera Borull – Túria núm. 07
Exp: 150/2019-2020, comissió fallera Alqueria de Bellver – Garbí núm. 74
Els expedients són aprovats per assentiment.

Es presenta la resolució de l’expedient 44/2021-2022 de la sol·licitud de sanció a diversos directius de la comissió fallera núm. 63 (Ripalda – Soquers). La delegació, vists els antecedents i fonaments de l’esmentat expedient, proposa al Ple per a la seua aprovació la següent resolució: la no imposició de cap sanció a les persones que ocuparen els càrrecs directius de President, Tresorer, Comptadora i Vicepresidenta 1a de la comissió fallera Ripalda – Soquers en l’exercici 2020/2021.
La resolució és aprovada per assentiment.

QUINT PUNT – PRESENTACIÓ I APROVACIÓ, SI ESCAU, DEL PROGRAMA DE FESTEJOS DE LES FALLES 2022 

La vicepresidenta 1a de Festejos i Actes Oficials Cristina Esteve presenta el programa de festejos per a les falles del 2022 que haurà d’aprovar l’Assemblea de Presidents i Presidentes.

SEXT PUNT – EXPOSICIÓ DEL PROJECTE DE LA CLASSIFICACIÓ DE FALLES

Des de la delegació es demana disculpes per l’errada en l’enunciat del punt. Ha sigut a causa d’haver trasmés malament l’enunciat del punt a la Secretària General. No se li va dir que el títol del punt havia de ser “Exposició del projecte de la classificació de falles”. Per a aprovar alguna cosa, cal prèviament tindre un document.

Primerament s’informa que hi ha dos comissions falleres que, per decisió pròpia, no entren en el concurs. A més, de la falla núm. 393, de nova creació, no hi ha cap informació.

Este exercici atípic també ho ha sigut per a la classificació de falles, ja que les comissions presentaren els imports abans que s’aprovara el nou barem. La conseqüència és que hi ha 50 falles grans i 51 falles infantils que tenen la selecció sol·licitada fora de barem. El mètode utilitzat, com sempre, ha sigut apujar i abaixar en funció del preu. En cas d’igualtat de preu, es té en compte els punts obtinguts per premis en els tres anys anteriors. Si continuara l’empat, és té en compte també la classificació dels anys 2017 i 2016.

Amb estos criteris, la Delegació ha preparat la classificació del 2022 que s’enviarà i rebran les comissions en un o dos dies. Així es disposarà de 15 dies, des del 16 al 31 de desembre, per a presentar al·legacions davant JCF, segons consta en el procediment de classificació aprovat, dirigit al correu de la delegació de Falla Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Ateses i solucionades les al·legacions, es passarà al Ple per a la seua aprovació i posteriorment ho aprovarà l’Assemblea.

SÈPTIM PUNT - PRECS I PREGUNTES

No se’n realitzen.
La sessió s’alça a les 20.59 hores de la qual cosa com a Secretària estenc la present acta amb el vistiplau del President.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte