• Enlace Slider home mascletás (5)

Junta Central Fallera

Resum del Ple de Junta Central Fallera del mes de febrer de 2022

Este és el resum del Ple de Junta Central Fallera del mes de febrer de 2022

Acta del Ple de la Junta Central Fallera celebrat el dia 8 de febrer del 2022 a les 20.00 hores en la Sala d’Actes de JCF amb la presidència del Sr. Carlos Enrique Galiana Llorens, com a Secretària General la Sra. Carmen Blasco Lucas, i amb l’assistència de les persones components de JCF relacionades al marge.

PRIMER PUNT - APROVACIÓ, SI ESCAU, DE L’ACTA ANTERIOR

L’acta és aprovada per assentiment.

SEGON PUNT – INFORME DE PRESIDÈNCIA

La Presidència demana que es guarde un minut de silenci per Eduardo Giménez Domingo, delegat del sector Mislata. Va faltar dimecres passat. Envia la seua estima als familiars i amics. Demana que descanse en pau.
Primerament, disculpa la no assistència d’algunes vicepresidentes, dos per qüestions de salut i les altres dos per estar de viatge amb les Falleres Majors de València.
Dona l’enhorabona a totes les delegacions i membres de Junta Central Fallera que feren possible les exaltacions de les Falleres Majors de València.
Exposa que s’han tret les directius de funcionament per a les falles de 2022. Són unes directrius de màxims, però com sempre estan sotmeses a les normes sanitàries que estiguen vigent en eixe moment.
S’ha acabat el termini per a aquelles falles que no presentaren la documentació d’ocupació del domini públic per a estes falles. No hi ha possibilitat de demanar ocupacions o modificar-les.
S’han pagat totes les subvencions. Només queden pendents algunes en les quals havia algun problema administratiu i han presentat alguna al·legació. Comencen a tramitar-se les subvencions de les falles de 2022. Enguany se subvenciona un 30% de la falla.
S’ha acabat el termini per a resoldre les errades de la subvenció de llums. El 16 de febrer acaba el termini per a resoldre les sol·licituds de la subvenció per als Aniversaris.
El 28 de febrer serà l’últim dia per a actualitzar els censos de les comissions.
El 3 de febrer es va presentar el calendari de la pirotècnia prevista per a estes falles. Estarà subjecte, com s’ha dit, a la situació sanitària. Dona l’enhorabona a la Delegació de Pirotècnia pel calendari previst i pel treball que ha fet durant tot l’any per tal de poder oferir “mascletaes” a les falles de 2022.
El 4 de febrer es va obrir l’Exposició del Ninot. Estarà oberta fins al dia 15 de març. Tal com es va demanar a l’Assemblea General per tal d’intentar frenar la picaresca, a la porta de la Exposició només es validarà una entrada per persona i per tant només tindrà un vot. També a la mesa de votació només es permetrà un vot per persona. Si algú vol entrar 200 vegades, ho pot fer, però haurà de recórrer tota l’Exposició per tornar a votar.
S’ha decidit ajornar la Gala Fallera. En l’any 2020 hi van assistir vora 2.900 persones per a sopar i ballar juntes. Pensa que tots i totes els que hi ha anat alguna vegada són conscients del que és la Gala Fallera. Per tant, s’ha decidit esperar que la situació millore per tal de fer un sopar en condicions. Es Considera que no beneficia de cap manera fer eixa festa a les portes de les falles. També la Gala Fallera de les juntes Locals ha sigut ajornada al 8 d’abril. En quant es puga, s’informarà de la data proposada.

TERCER PUNT - INFORME DE DELEGACIONS

La delegació de Festejos informa que les acreditacions per a la “Macrodespertà” d’enguany s'enviaran a les comissions per correu electrònic, també la de les persones suplents. Les persones assistents hauran d'imprimir-la o portar-la en el mòbil per a mostrar el codi QR. Serà imprescindible mostrar el DNI per a recollir els trons de bac on, a més, s’entregarà un adhesiu que s’haurà de portar en un lloc visible. El cap de setmana començaran, segons el programa oficial, els intercanvis de fotografies amb les FFMMV. El format que se seguirà és el mateix que abans de la pandèmia, però s'haurà de controlar l'aforament. Podran accedir els i les representants. Les persones a les quals correspon el brillant podran assistir amb dos acompanyants. En el cas de recompensa col·lectiva podran estar presents 10 persones per comissió. En el cas que queden localitats buides, s'ompliran fins a completar aforament. S’ha informat també que el 7 de febrer va finalitzar el termini per a apuntar-se a la Cavalcada del Ninot. S'han inscrit 5 comissions. S’agraïx l’esforç realitzat per les comissions que s’han apuntat. Les fiances es podran pagar fins a l’11 de febrer. El 21 de febrer és l’últim dia per a presentar el projecte. Esta setmana s’enviarà a les comissions els colors de les flors dels rams per a l'Ofrena. Finalment, el Concurs de Carrers Il·luminats està obert el termini per a inscriure's fins al 14 de febrer. El jurat visitarà els carrers el 9, 10 i 11 de març. Els recorreguts estaran posats en el web 48 hores abans de l’eixida.

La delegació d’Esports comunica que l'últim dia per a participar en el concurs d'animació del València Bàsquet femení, serà el 20 de febrer. Recordar que aquelles comissions interessades han d’enviar un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Continuen en marxa els campionats de Futbol 7, Futbol Sala i Pàdel. El 6 de febrer es van celebrar les finals del Campionat de Tenis. Els resultats foren: 1) Categoria Sub-10: subcampió: Diego Marín Rodríguez (comissió fallera plaça de Lope de Vega), campió: Álvaro Palacios Rubio (comissió fallera Illes Canàries-Trafalgar) 2) Categoria Infantil: subcampió: Héctor Cabanes Aparicio. (comissió fallera Marqués de Caro - Dr.Chiarri) i campió: Hugo García Paredes (comissió fallera Pobla de Valverde - II República Espanyola) 3) Categoria Juvenil: subcampió: Daniel Ferrer Rodríguez (comissió fallera plaça López de Vega) i campió: Marc Altur Agüera (comissió fallera Arquebisbe Olaechea-Sant Marcel·lí) 4) Categoria Absoluta Individual Masculina: Subcampió: Carlos Guillem Olmos (comissió fallera Peu de la Creu) i campió: Pablo Conejero de Cubes (comissió fallera Sant Ignasi de Loiola - Jesús i Maria) 5) Categoria Dobles Mixtos: subcampions: Pablo Conejero de Cubes i M. Carmen Mascarón Ibernón (comissió fallera Sant Ignasi de Loiola - Jesús i Maria) i campions: Sergi Franqueza González, Javier Morales Sarabia i Stefan Van den Hoogen de Smet (comissió fallera Sant Vicent-Pianista Amparo Iturbi). Només falta per jugar la final de l'individual femení que serà el pròxim 12 de febrer. El 6 de febrer es van celebrar les finals de pilota Valenciana. Van quedar de la següent manera: 1) Trofeu Delegació infantil: subcampiona: comissió fallera Mercat de Castella i campiona: comissió fallera Gayano Lluch 2) Trofeu FMIV Infantil: subcampiona: comissió fallera Cuba - Dénia i campiona: comissió fallera Duc de Gaeta 3) Trofeu FMV Adults: subcampiona comissió fallera Giorgeta - Roís de Corella i campiona: comissió fallera L'Alguer - Enginyer Rafael Janini. El 7 de febrer es va celebrar en l'Estació del Nord de València, la inauguració de la setmana commemorativa del 25 aniversari del campionat de Pilota Valenciana organitzat per JCF. Va tindre un gran acolliment per part dels partits polítics, institucions esportives i del món de la pilota, així com de diversos mitjans de comunicació. Es va presentar el trofeu per als millors jugadors de pilota i es va fer lliurament dels dos primers exemplars a Juan Contreras (precursor del campionat i membre de JCF) i a Jose Luis López (patrocinador durant els 25 anys del Campionat de Pilota). Esta setmana es desenrotllaran diverses xarrades i tallers, als quals estan tots i totes convidats. També es convida a l'exposició de fotografies i el vídeo situat en el vestíbul de l'Estació. Es comunica que la Gala de l'Esport, tant infantil com adulta, se celebrara el 5 de març, a les 17.00 hores, en el Teatre de la Plazeta.

La delegació d’Infantils informa que el 31 gener i l’1 de febrer es van entregar en el Museu de les Ciències, amb total normalitat, els ninots que enguany formen part de l’exposició. En són 379. El dia 12 de febrer, a les 9.00 hores, comença l'intercanvi de fotografies de falleres majors i presidents infantils. Les fotografies hauran de tindre unes mesures de 13 x 18. Hauran d'entregar-les sense paspartú, ni sobre. Sols estarà escrit el nom de la fallera major i de la comissió. A causa de la restricció de l'aforament, els assistents que poden acudir a l'acte són, els 2 representants més 3 persones acompanyants, en total 5 persones per falla. La Gala Infantil se celebrara el 18 de febrer a les 18.00 hores en el Palau de l'Exposició. Es lliuraran els premis dels campionats d'Escacs, Futbolí, Postals i Maquetes. El presentador de la gala és la persona guanyadora del premi extraordinari del concurs de declamació infantil. A les comissions que han d'acudir a l'acte, se'ls comunicara el número d'assistents a l'acte per premiat. El 26 de gener va finalitzar el termini d'inscripció per a la “Macrodespertà”. Hi ha un total de 1.309 inscripcions. Els dies 21, 22 i 23 de febrer, a la sala de la planta baixa de JCF, es repartiran les acreditacions de 18.00 a 20.00 hores. El 27 de febrer es repartiran les bombetes per a la “Macrodespertà” en el cantó dels carrers de poeta Querol i Pau.

La delegació de Juvenils dona les gràcies a totes les falles que van participar el passat dia 28 de gener en els tallers de realitat virtual i sonolab que van tindre lloc en Las Naves. Els jóvens i les jóvens van gaudir de valent i fins es va fer una "baralla de galls" (musical). El 5 de febrero es va realitzar la “Plantà” Verda. Els 60 participants van tindre ocasió de reforestar una de les parts més castigades pels incendis dels últims anys en el municipi de Cortes de Pallars. Cada fallera i faller va posar el seu gra d'arena a donar al nostre medi ambient, major sostenibilitat. Es plantaren prop de 200 arbres. Cadascun d'ells es va identificar amb un cartellet en el qual posava el nom del faller o fallera i la seua comissió. El 6 de març tindrà lloc la Gala Juvenil en la qual es lliuraran els premis que han obtingut els juvenils al llarg de l'exercici. Serà en el teatre la Plazeta de 10.30 a 12.30 hores. Es vol convidar a tots els joves que han participat en les diferents activitats i també a les falles que els abellisca vindre. Es posaran un total de 200 entrades a disposició perquè puga vindre qualsevol juvenil. Només s’ha d'enviar un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

La delegació de Cultura informa que el 6 de febrer es va fer un homenatge a títol pòstum al membre de la colla de JCF Vicente Albert Va ser al seu Casal amb els fallers i les falleres, els companys de la colla, la família i amb la presència de la Fallera Major de València i la Cort d’Honor. Es van escoltar les peces que més li agradaven i es va fer l'estrena d'una peça dedicada a ell "Alegre dolçaina". Fou un acte emotiu organitzat per la colla amb la col·laboració de la delegació de Cultura. El concurs de presentacions continua en marxa. L'entrada de bandes serà el 27 de febrer. Per les obres en la plaça de la Reina, l'itinerari canvia, i l'eixida serà des de la plaça Tetuan. La primera banda arribarà a la plaça de l'Ajuntament a les 12.00 hores i eixirà de la plaça de Tetuan a les 11.30 hores.

La delegació de Publicacions informa que el 6 de febrer es va celebrar la Fira del Col·leccionisme. Es va comptar amb 16 expositors. Va tindre un gran èxit de públic, encara que la pluja va fer canviar la ubicació dels jardins a la sala Multiús. Es va comptar amb la visita de la Fallera Major Infantil i el president de JCF acompanyats per la vicepresidenta Amparo Sospedra. També van visitar la Fira les Falleres Majors de Paterna, Natalia Martínez i Arantxa Giménez acompanyades de les Corts d'Honor i de la Presidenta de la Junta Local de Paterna Amparo Giménez, ja que tenien representació de la seua Junta Local en la Fira. S’agraïx a la Delegació de Mitjans i Comunicació tota la difusió que han fet en xarxes. El Llibre Oficial seguix en impremta. S’espera tindre’l en breu.

La delegació de Mitjans i Comunicació informa que el termini per a sol·licitar fotògrafs i fotògrafes per part de les comissions acaba el 16 de febrer. El màxim permés n’és de 3.

La delegació d’Arxiu i Biblioteca informa que ha rebut una donació de la família de Francisco de Borja Picó Torrano, expresident de la comissió fallera Cuba-Puerto Rico. La donació es compon de bastants llibrets de falla de diverses dècades. També anuncien que el 17 de febrer, el centre comercial Nuevo Centro inaugurarà una exposició fotogràfica sobre els últims 40 anys de la festa fallera, amb motiu dels 40 anys que complix el centre comercial. El material de l'exposició ha sigut organitzat i cedit per a l'ocasió per la Delegació d'Arxiu-Biblioteca. Consta de les fotografies de les Falleres Majors, les Falles Municipals, els ninots indultats, el cartell i les falles guanyadores del primer premi de cada any. L'exposició es podrà visitar fins al dia 18 de març.

La delegació de Falla informa que el 6 de febrer es van lliurar els premis del concurs de maquetes i d’escenes. Les primeres comissions classificades foren les següents: 1) Maquetes de falla: 1r premi – comissió fallera Polo i Peirolón, 2n premi – comissió fallera Sueca - Literat Azorín i 3r premi – comissió fallera Duc de Gaeta - La Pobla de Farnals 2) Maquetes d'escenes de falla: 1r premi – comissió fallera Ramiro de Maeztu, 2n premi – comissió fallera Blas Gámez - Ángel Villena. Per al curs de jurat de falla s’esperava comptar amb unes 80-100 inscripcions, però se n’han arribat a 240. Per això, amb la finalitat de facilitar l’organització i el desenrotllament del curs, la formació s’ampliarà a dos dates: 12 i 19 de febrer. Les comissions es distribuiran en els dos dies. Des de la delegació, es posaran en contacte amb cada comissió per a comunicar la data. Totes les sessions es realitzaran en Junta Central Fallera a les 08.30 hores. La inscripció per a jurat acabarà el 26 de febrer.

QUART PUNT – INFORMACIÓ I APROVACIÓ, SI ESCAU, AL PLE DE LES NORMES DE L’OFRENA DE FLORS A LA MARE DE DÉU I DELS HORARIS DE LA RECOLLIDA DE PREMIS

La delegació de Festejos informa que la normativa és la mateixa que la d’uns altres anys. Si cal fer modificacions, per estretir-se el recorregut, s’avisarà. També s’informa que la tribuna situada en la plaça de l’Ajuntament per a l’arreplegada de premis estarà en el mateix lloc que en els actes fallers celebrats el passat setembre.
Les Normes de l’Ofrena són aprovades per assentiment.

QUINT PUNT – INFORMACIÓ I APROVACIÓ, SI ESCAU, AL PLE DE LA PROPOSTA PRESENTADA PER LA INTERAGRUPACIÓ EN REFERÈNCIA A LA COMPOSICIÓ DEL JURAT PER A L’EXPOSICIÓ DEL NINOT I CONCURS DE FALLES 2022 I LA PROPOSTA D’ELECCIÓ DEL JURAT PER A L’EXPOSICIÓ DEL NINOT I CONCURS DE FALLES 2022 

El delegat del sector Pla del Real – Benimaclet Víctor Blanco Montagud pregunta si s’enviaran a l’asssemblea les dos propostes, la de la Interagrupació i la de la delegació de Falla. La Presidència contesta que, si s’aprova, se n’enviran les dos.

La Presidència exposa que, si no s’aprova la presentació de la proposta de la Interagrupació de Falles a l’Assemblea, els presidents i presidents o la mateixa Interagrupació tenen mecanismes perquè siga debatuda allí.

Seguidament es realitza la votació. El resultat és el següent:
Vots a favor: 27
Vots en contra: 11
Vots en blanc: 9

S’aprova per majoria l’enviament a l’Assemblea de Presidents i de Presidentes de les dos propostes presentades.

El president de la Interagrupació de Falles Guillermo Serrano Pons intervé per a indicar que li pareix kafkià els 9 vots en contra, encara que els respecta.

El delegat del sector Pla del Real – Benimaclet Víctor Blanco Montagud intervé per a manifestar que no li agrada la proposta de la Interagrupació Falles i que no a de votar a favor de propostes que no li agraden.

SEXT PUNT – APROVACIÓ, SI ESCAU, DELS SEGÜENTS EXPEDIENTS: EXP 195/2019-2020 RRI, EXP 2/2019-2020 RRI I EXP 99/2019-2020 RRI

Els expedients són aprovats per assentiment.

SÈPTIM PUNT – PRECS I PREGUNTES

Intervenen diversos membres de Ple.
La sessió s’alça a les 20.44 hores de la qual cosa com a Secretària estenc la present acta amb el vistiplau del President.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte