• Enlace Slider home mascletás

Junta Central Fallera

Resum del Ple de Junta Central Fallera del mes de maig de 2022

Consulta el resum del Ple de Junta Central Fallera del mes de maig de 2022

Acta del Ple de la Junta Central Fallera celebrat el dia 17 de maig del 2022 a les 20.10 hores en la Sala d’Actes de JCF amb la Presidència del Sr. Carlos Enrique Galiana Llorens, com a Secretària General la Sra. Carmen Blasco Lucas, i amb l’assistència de les persones components de JCF relacionades al marge.

PRIMER PUNT - APROVACIÓ, SI ESCAU, DE L’ACTA ANTERIOR

L’acta és aprovada per assentiment.

SEGON PUNT – CONSTITUCIÓ DE LA JUNTA CENTRAL FALLERA

Es constituïx el Ple de Junta Central Fallera per a l’exercici 2022-23 amb la lectura per part de Secretaria General dels delegats i de les delegades de sector que en formen part.

Posteriorment la Presidència pren la paraula per a llegir els membres de la Junta Directiva de la Junta Central Fallera. Estarà composta per les següents persones:

Secretària General: Carmen Blasco Lucas
Àrees de Secretaria, informàtica i censos, recompenses, arxiu i biblioteca
Vicepresidència 1a Cristina Estévez Mariñas
Àrees de Festejos i actes oficials i Juntes Locals
Vicepresidència 2a María Tomás López
Àrees de Mitjans i Comunicació, Solidaritat i Inclusió i Patrimoni
Vicepresidència 3a Lucía Morales López
Àrea de Protocol i Relacions Públiques
Vicepresidència 4a Inma Guerrero Bolinches
Àrees d´Infantils, Joventut i Esports
Vicepresidència 5a María Ángeles Torras Gimeno
Àrees de Cultura, Publicacions

Seguidament es nomenen els delegats i delegades, els secretaris i les secretàries i les persones responsables de cada delegació.

Finalment, la Presidència declara constituïda la Junta Central Fallera i el Ple per a l’exercici 2022-23.

TERCER PUNT - INFORMACIÓ DE PRESIDÈNCIA

La Presidència agraïx el treball de les persones que no continuen. A les persones que s’incorporen el dona la benvinguda i als qui continuen les gràcies per seguir oferint el seu sacrifici personal.
Considera que en este exercici cal posar el comptador a zero. Cal iniciar-lo ple d’il·lusió i amb ganes de posar en marxa iniciatives.
En els últims dos anys ha canviat la normativa relativa a la contractació, la burocracia i uns altres temes. Cal tindre-ho en compte. Recorda que el seu despatx té sempre les portes obertes per a atendre a qualsevol suggeriment o proposta.
Enguany es posarà en marxa l’expedient de reforma del Reglament faller. A més es vol aprofitar per a plantejar canvis en el Reglament Intern. Es portaran per al pròxim Ple com diu la disposició addicional segona, ja que és el lloc on s’han d’aprovar.

QUART PUNT – APROVACIÓ, SI ESCAU, DE LES NORMES D ́ELECCIÓ DE LES FALLERES MAJORS DE VALÈNCIA 2023

La Presidència exposa que la normativa coincidix en la de l’any passat. Sols hi ha un canvi. Sorgix pel suggeriment que es plantejà en el seu moment en l’Assemblea. Entre les candidates, la Presidència proposa tres membres entre els quals dos han de ser Falleres Majors o membres de Cort d’Honor i dos Falleres Major Infantils o membres de Cort d’Honor Infantil. Tot i que s’entén que per al jurat infantil seran triades entre les Falleres Majors Infantils i les seues Corts d’Honor i per al jurat major entre les Falleres Majors i les seues Corts d’Honor, no estava arreplegat per escrit.
La proposta és aprovada per unanimitat i es passa per a l’aprovació per part de l’Assemblea.

QUINT PUNT – APROVACIÓ, SI PROCEDIX, DE LA PROPOSTA DE BAREMACIÓ I NORMES CLASSIFICACIÓ

Des de la delegació de Falla exposa que s’ha mantingut el més positiu de la normativa aprovada l’any passat. S’inclourà la norma que després d’aprovada per l’Assemblea la baremació ja no es podrà esmenar o introduir canvis.
La Presidència afig que no pot passar com l’any passat i que una vegada aprovada la modificació es van fer-ne modificacions.
Un membre del Ple pregunta si s’ha de posar que apareguen els membres del jurat. La Presidència contesta que eixa norma ha d’aparéixer en la proposta de jurat.
La proposta és aprovada per unanimitat i es passa per a l’aprovació per part de l’Assemblea.

SEXT PUNT - APROVACIÓ, SI ESCAU, QUE EL PERÍODE DE PRESENTACIÓ DE PROJECTES I PRESSUPOSTOS DE LES FALLES 2023, SIGA ENTRE EL 14 DE JUNY I EL 12 DE JULIOL DE 2022

La proposta és aprovada per unanimitat i es passa per a l’aprovació per part de l’Assemblea.

SÈPTIM PUNT - INFORME DE LES DELEGACIONS

La delegació de Festejos informa que està oberta la inscripció per als campionats de truc, parxís i dòmino. Es tancarà el 26 de maig. En la primera fase es jugarà en els diferents sectors i les persones representants de cada sector seran les encarregades d’apuntar es fallers i les falleres en la delegació de festejos a través del correu electrònic. Hi haurà de temps fins al 22 de juny per a presentar els resultats de cada sector. El 27 de juny es realitzarà el sorteig dels components de les partides de la segona fase.
La delegació d’Infantils informa que el 3 de maig es va obrir el termini d’inscripcions per al LI Concurs de Dibuix. El termini finalitza el pròxim 23 de Maig. El Concurs se celebrarà el 5 de juny a les 10.00 hores al parc Central. S’establiran les categories A, B i C. A les persones participants se’ls proporcionarà pintures. Els xiquets i les xiquetes que finalitzen els seus dibuixos, podran participar en diversos tallers d'activitats en el mateix recinte.

La delegació de juvenils informa que la inscripció per al II torneig juvenil E-Sports està oberta fins al 25 de maig. Es realitzarà els dies 28 i 29 de maig (fase eliminatòria) i el 4 de juny les fases finals. Les primeres fases seran en línia i les fases finals seran de manera presencial en Las Naves el dia 4 de juny de 2022. Hi haurà premis per a les quatre primeres persones classificades i per a les seues comissions. Les persones participants tindran un descompte d’un 50% per aun esdeveniment que se celebrarà el mes de juliol. Els finalistes en tindran quatre entrades. S’està treballant en l’organització de les activitats juvenils per a este exercici. Es vol mantindre el concurs d’influencer. Es vol organitzar activitats dedicades a la cultura i les tradicions que no es pogueren posar en pràctica a causa de la pandèmia. Es continuara amb la “Plantà” verda, campionats d’escacs, concurs de play backs, Escape-room. Demana la col·laboració de les persones representants dels sectors i de les comissions. En les seues mans està el fet que arribe tot el que es plantege als sectors juvenils. La delegació està oberta a qualsevol suggeriments que es faça a través del seu correu electrònic.

La delegació d’Esports exposa que han acabat els campionats de l'exercici 2021-2022. Es felicita els fallers i les falleres per la seua participación, ja que les inscripcions als campionats dels diferents esports va augmentar més d’un 25%. Ha finalitzat el termini d’inscripció per als campionats One Wall infantil i adult i també cal destacar l’augment de les inscripcions. En el campionat infantil s’han apuntat 25 persones i en el d’adults n’hi ha 18. Se celebrarà el 22 de maig a les 9.00 hores en el trinquet de Borbotó. El 22 de maig acabarà el termini per a la inscripció en els campionats de frontenis, frontó a mà, futbol sala i pádel. El campionat de frontenis i frontó a mà es realitzarà el 29 de maig a les 9.00 hores en el poliesportiu de Massalfassar. El 27 de maig és l’últim dia per a inscriure’s en el campionat de pilota.

La delegació de Falla informa que l 30 d’abril es va realitzar en l’Hemicicle Municipal la “Gala dels 1”. Es repartiren els primers premis de les falles de cada secció i també els d’Enginy i Gràcia. Participaren els artistes fallers, les persones representants de les comissions falleres i familiars de l’artista Manuel Algarra. L’artista, recentment desaparegut, fou homenatjat. Col·laboraren Lucia Andrés Zarapico i Manuel Andrés Zarapico.

La delegació de Mitjans i Comunicació ha realitzat un balanç més que positiu de la celebració de la festa fallera del 2022. La delegació ha cobert tots i cadascun dels actes, ha nodrit d’informació continua i constantment als mitjans de comunicació i ha alimentat de continguts les 24 hores del dia les xarxes socials corporatives. Així, des de finals del de febrer, s’han publicat més d’un centenar de notícies en el web i durant el mes de març s’ha arribat a 11 milions d’impressions en Instagram, on s’han publicat 104 posts i s’han fet 59 vídeos en directe i 1.200 stories. En Twitter s’han aconseguit 1.100.000 impressions i en Facebook, se n’han assolit 1.088.425. A més, durant estos darrers mesos, s’ha consolidat el treball com a gabinet de comunicació. Finalment, ha agraït a totes les persones i delegacions de la casa que els han facilitat la seua tasca. Ara, amb l’inici del nou exercici, la Delegació tractarà de consolidar i perfeccionar tot el treball que ha realitzat el passat any. S’aprofitarà la recuperació de la celebració de tots els esdeveniments i la normalitat organitzativa que això suposa per a intensificar el treball.

La delegació de Solidaritat i Inclusió exposa que el 29 d’abril es va celebrar la XVII la Gala de la Solidaritat amb gran èxit. Va estar dirigida per Maria Tomàs. Van assistir el regidor Carlos Soriano i Isabel Lozano. També va estar present la Fallera Major. Es van reconéixer els projectes de les comissions Carrera Malilla-Illa Cabrera, Port de Silla, barri Sant Isidre, Mont de Pietat, Marià Benlliure de Burjassot i Heroi Romeu Alberic. Els dies 3, 4 i 5 de maig es va realitzar una recollida de material i aliments de primera necessitat a favor de la Federació d'Associacions d'Ucraïnesos a Espanya, amb gran participació de les comissions falleres. S’agraïx a les comissions falleres la seua participació. El 8 de maig es va assistir als “Jocs Solidaris” organitzats per la comissió fallera del Dr. Collado. El 20 de maig s’assistirà al lliurament de diplomes a favor de les comissions falleres que han participat en la primera campanya solidària fallera contra el càncer infantil. La recaptació es destinarà íntegrament a eixa línia d'investigació. Finalment s’agraïx que la inscripció per a participar en la “Dansà” a la Mare de Déu haja sigut més inclusiva i s’hagen pogut inscriure parelles del mateix sexe.

OCTAU PUNT - PRECS I PREGUNTES

Intervenen diferents membres de l’Assemblea.
La sessió s’alça a les 21.05 hores de la qual cosa com a Secretària estenc la present acta amb el vistiplau del President.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte