• Enlace Slider home mascletás (8)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • JCF
  • Secretaria
  • Resum de l'Assemblea de presidentes i presidents de falla del mes de juny de 2022

Resum de l'Assemblea de presidentes i presidents de falla del mes de juny de 2022

Consulta el resum de l'Assemblea de presidentes i presidents de falla del mes de juny de 2022

Acta de l'Assemblea General Ordinària de Presidents i Presidentes de Falla celebrada a la sala Jubiocio de Benicalap el dimarts 28 de juny del 2022 a les 20.30 hores amb la presidència del Sr. Carlos Enrique Galiana Llorens, com a Secretària General la Sra. Carmen Blasco Lucas, i amb l'assistència dels representants de les comissions falleres relacionats al marge d'acord amb els punts de l'orde del dia establits en la convocatòria.

En primer lloc es guarda un minut de silenci per la recent defunció d’Antonio Calvera Arocas, president de l’Agrupació de Falles de Russafa en els anys 2012 i 2013, actual vicepresident primer d’eixa agrupació i marit de la delegada d’Infantils de JCF Concepción Martínez Gras.

PRIMER PUNT - APROVACIÓ, SI PROCEDIX, DE L’ACTA ANTERIOR

L'acta és aprovada per assentiment.

SEGON PUNT – INFORME DE LA PRESIDÈNCIA

La Presidència informa que les ajudes a esdeveniments musicals i a la pirotècnia han sigut aprovades per la Junta de Govern i seran pròximament publicades en el BOP. S’està treballant en les subvencions a les falles.

Va haver una reunió amb les comissions falleres implicades en la subvenció extraordinària al transport de les falles que havia de pagar l’Ajuntament. Se’ls va explicar que se’ls pagaria el mateix que van cobrar per part de la Generalitat per al transport.

Avisa que les comissions falleres necessiten emprar sempre el mateix CIF per a demanar les subvencions i no utilitzar el que tenen com a associació cultural i també el que posseïxen com a falla. S’estan fent requeriments perquè no en gasten els dos de manera arbitrària. Arribarà un moment en el qual no es tramitaran les subvencions, si no se n’empra sempre el que correspon.

El 14 de juliol acaba el termini per a lliurar les carpetes de les falles. Cal tindre en compte que ja no hi haurà abans una altra Assemblea per a recordar-ho. Sols n’hi unes 50 presentades.

Ha acabat la primera fase dels campionats de truc, parxís i dòmino. Han participat 291 comissions en el campionat de truc, 303 ho han fet en el campionat de parxís i 228 en el de dòmino. El sorteig es va realitzar el 27 de juny. La segona fase tornarà a realitzar-se en els Jardins del Palau de la Música els dies 4, 6,11 i 13 de juliol. El 18 de juliol es faran les semifinals i el 20 de juliol seran les finals i el lliurament de trofeus.

El 8 de juny es va realitzar la reunió amb les comissions falleres per a preparar el XXXVII Concurs de Playback.

El 6 de juliol serà la primera reunió de les comissions falleres per a preparar l’acte de la Cavalcada del Ninot.

TERCER PUNT – INFORME DE VICEPRESIDÈNCIES

La vicepresidenta 4a de les àrees d’Infantils, Joventut i esports Inma Guerrero Bolinches informa primerament dels temes relacionats amb la delegació de juvenils. Es va celebrar el II torneig juvenil E-Sports. Les fases finals es feren el 4 de juny en Las Naves. El guanyador fou Juan José Fernández (comissió Sta. Genoveva Torres – Arquitecte Tolsà – Alfahuir) i el segon classificat Marcos Medina (comissió fallera Exposició – Misser Mascó – A. Baca). El campionat d’escacs s’iniciarà el 16 d’octubre i el de futbolí el 13 de novembre. Es torna a demanar a les comissions que proporcionen el correu electrònic i el telèfon dels responsables de joventut a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Des de la delegació d’Infantils s’informa que el 5 de juny es va celebrar el LI Concurs de Dibuix en el parc Central. Participaren quasi 1.000 xiquets i xiquetes. Es dona les gràcies a la delegació d’Infantils i a totes les persones voluntàries de les delegacions que col·laboraren en el Concurs.

La delegació d’Esports informa que es van realitzar els campionats de One Wall adults i infantil en el trinquet de Borbotó el passat dia 22 de maig. Van participar 16 adults i 24 infantils. En el campionat de Frontenis participaren 22 fallers. En el campionat de Frontó a Mà estaven inscrits 18 fallers. El Campionat de Pàdel va començar el passat dia 13 de juny. Ha hagut una inscripció molt destacada. Estan inscrits 204 equips masculins i 47 equips femenins. El Campionat de Futbol 7 es va iniciar el passat dia 6 de juny. Hi ha 47 equips inscrits. El Campionat de Futbol Sala es va iniciar el passat dia 7 de juny. S’han inscrit 36 equips. Ha finalitzat el termini d’inscripció del Campionat de Pilota. N’hi ha en categoria d’adults 34 equips i en categoria infantil 8 equips. El campionat s'iniciarà l'11 de setembre. Enguany se celebra el 30 aniversari del Campionat de Petanca. Es realitzarà un esdeveniment en col·laboració amb la Federació de Petanca de la C. Valenciana i l'Associació de Petanca València. Se celebraran 3 campionats alhora: el Campionat Faller, el campionat de Federació de Petanca i un Campionat de Boccia (petanca adaptada). Es vol que siga un macroesdeveniment que se celebre en el riu amb una massiva participació. La Festa de la Petanca de València se celebrarà el 15 d'octubre. S'enviaran les inscripcions per al Campionat de Golf que se celebrarà el 24 de setembre en el camp de Foressos. També se n’enviaran per al Campionat de Birles, que s'iniciarà el 30 de setembre en infantils i els dies 4 i 5 d'octubre per a adults.

QUART PUNT - ELECCIÓ DELS CANDIDATS PER A LES MESES D'ORGANITZACIÓ DEL CONGRÉS I DE REDACCIÓ DE L'AVANTPROJECTE DE REGLAMENT FALLER

La Presidència exposa que s’ha buscat per a l’elecció el sistema més senzill encara que, a voltes, segons es prepara, els plantejaments es compliquen. Pel mes de febrer, es va votar l’organització del Congrés per a crear el Reglament. En l’última Assemblea no es va dir res de l’elecció però sí en l’anterior Ple es va informar els delegats i delegades perquè ho avançaren a les comissions. El sistema d’inscripció ha sigut senzill. En 9 dies s’han apuntat 127 persones. S’ha decidit no fer l’elecció a mà alçada perquè les combinacions possibles eren molt complexes. Es va decidir una contractació externa per a posar en marxa un programa senzill. S’avisà que la inscripció com a candidat o candidata calia fer-la en el correu de secretaria de JCF que es va dir, encara que se n’han enviat alguns també a uns altres que no tocava. Finalment s’han pogut recuperar. Per eixe motiu, s’han enviat diferents llistats actualitzats de les candidatures. Cal tindre clar que l’Assemblea és sobirana i que en el procés no participa la Junta Directiva ni la Presidència tria a cap persona per a organitzar el Congrés. Podem enganyar-nos en algun plantejament, com li pot passar a qualsevol, però sense cap intencionalitat. A més, el sistema és anònim i legal. Posteriorment es podran consultar les paperetes impreses en JCF.

La persona representant de la comissió fallera núm. 100 (Arquebisbe Olaechea – Sant Marcel·lí) expressa no calia comunicar al Ple la convocatòria de la votació, ja que s’havia aprovat per febrer que es faria així. S’han perdut 15 dies. Manifesta que fins hui a les 18.00 hores s’han enviat llistats modificats amb les candidatures. Considera que és una falta de respecte perquè les directives no tenen temps de valorar els candidats i les candidates. Almenys calia 15 dies perquè es poguera pensar a quines persones votar. Ell està més de 45 anys assistint a les assemblees i no en coneix a molts. Proposa que es faça una assemblea extraordinària dins de 15 dies i demana que no es vote hui. Pensa que, si es tira avant, es podria plantejar algun tipus de contenciós, encara que ell no el plantejarà mai. Està d’acord amb el fet que s’empren les noves tecnologies, com ja es van utilitzar en la pandèmia. No desconfia del sistema però cal temps.

Una persona representant pregunta perquè es diu que la votació és anònima quan es dona el número de telèfon. Ho pregunta des del desconeixement. La Presidència respon que una vegada es vote ja no se sap de qui és el vot i per tant sí que és anònim. És una manera d’identificar-se però no de saber el que es vota. Passa el mateix quan es vota amb paperetes.

Una persona representant expressa que no es pot garantir l’anonimat sense ensenyar el codi del programa. La Presidència diu desconéixer les característiques del sistema informàtic que s’aplicarà però les paperetes, una vegada es vote, seran anònimes i no estan marcades amb el nom i cognom. El tècnic que aplica el programa potser li ho pot explicar. Cal tindre en compte que la votació és presencial i sols voten les persones que estan en la sala. Podran revisar-se posteriorment sense saber de qui és cada vot.

Una persona representant pregunta si cal votar en la sala o en el vestíbul, on hi ha millor cobertura. La Presidència contesta que es cridara comissió a comissió. Si hi ha problema de cobertura, s’esperarà.

La persona representant de la comissió fallera núm. 50 (Corretgeria – Bany dels Pavesos) exposa que està d’acord amb el representant de la comissió fallera núm. 50. Creu que són importants les formes. Si el que es vol precisament és modificar la forma d’un reglament, cal tindre en compte la forma en la qual es fa. Pensa que cal esperar-se 15 dies per a reflexionar el que es vol votar. La Presidència contesta que farà el que diga l’Assemblea. No entén que se’n puga plantejar algun contenciós. La persona representant li contesta que tal vegada alguna norma de rang superior pot fer que s’impugne la votació de hui. Ell sol vol expressar la seua opinió. Si es decidix votar hui, votarà. La Presidència li recorda que en esta Assemblea s’han votat temes en l’apartat de precs i preguntes, on no està permés fer-ho. Considera que sempre ha prevalgut la bona voluntat i la confiança mútua. S’ha tingut en compte la sobirania de l’Assemblea per damunt de les formes.

La persona representant de la comissió núm. 100 (Arquebisbe Olaechea – Sant Marcel·lí) torna a intervindre per a incidir que no posarà cap contenciós. No vol que eixe siga el titular de la seua intervenció. Ell no seria capaç de portar la seua festa a un jutjat, encara que, si es denunciara, es guanyaria el recurs. Sols diu que no és normal que s’envien els llistats definitius dels candidats i de les candidates dos hores abans de l’inici de la sessió, encara que estiga justificat. Al final, sols podran votar les persones conegudes i no les més vàlides, si no els deixen dies. La Presidència respon que ho pot entendre. Li sorprén que s’esmente el contenciós, quan l’assemblea és sobirana i ha actuat sempre sense pensar en la cobertura d’alguns actes. A més, sols hi ha dos persones de tota l’Assemblea que han plantejat el tema d’ajornar la votació. Entén, per tant, que la majoria vol votar hui.

Una persona representant opina que s’ha de votar la proposta de l’ajornament. Eixa proposta l’ha de fer la Mesa. Si no ho fa, ell votarà en blanc.

Una persona representant d’una comissió pregunta si alguna entitat oficial garantix la fiabilitat del programa de la votació. La Presidència contesta que les paperetes s’imprimiran quan es faça el recompte i es depositaran en la seu de JCF demà. Allí, com ha dit adés, es podran consultar i recomptar.

La Presidència accepta que es puga decidir si es fa o no la votació hui. No obstant això, si no es vota en esta Assemblea, no pot assegurar que es puga fer fins a setembre.

El president de la Interagrupació de falles de València Guillermo Serrano Pons creu que el fet que s’hagen donat sols 9 dies per a presentar les candidatures, ha generat cert caos. Ell no té ni veu ni vot en este assumpte. No obstant això, considera que, si no es vota en esta sessió, es faça en 15 dies i no en setembre. No es pot esperar tant. Ara els que han de decidir són els presidents i les presidentes. La Presidència ho respecta tot. Accepta que s’ajorne la votació però per raons d’agenda no pot assegurar que es vote en 15 dies.

La persona representant de la comissió fallera núm. 97 (Iecla – Sèneca) exposa que, si la votació es realitza pel mes de juliol, hi haurà persones que no podran estar. Caldria, per tant, fer-la per setembre o octubre.

Una persona representant d’una comissió exposa que considera que s’ha de complir l’orde del dia. La votació és un punt de la sessió. La Presidència li contesta que els punts de l’orde del dia, en qualsevol reunió, es poden deixar damunt la taula o retirar. El que està fent és simplement consultar per a decidir si es vol deixar damunt la taula.

La persona representant de la comissió fallera núm. 110 (plaça Lope de Vega) no entén que es diga que hui s’ha de votar perquè ell està 8 anys de president i no coneix a molts dels qui s’han presentat. Necessita 10 o 15 dies per a estudiar la trajectòria.

Una persona representant pregunta, si després d’elegides les meses de treball hui, tot el que facen i proposen caldrà votar-ho després en l’Assemblea i podran modificar-se.

La Presidència li contesta que el Reglament ha de ser aprovat pel Congrés Faller on es podrà esmentar a la totalitat, si es vol. Després, passa a l’Ajuntament per a la seua aprovació. Allí també es podrà esmentar.

La Presidència exposa que es realitze la consulta, encara que si s’ajorna, com ja ha dit, no sap la data en la qual es podrà realitzar. Seguidament es fa la votació per saber si l’Assemblea vol votar hui els representants per a les meses. El resultat és: 134 vots a favor, 66 vots en contra i 34 abstencions. L’Assemblea decidix que es faça hui la votació.

Posteriorment, s’inicia la votació. Es fa una crida a les diferents comissions.

Després de realitzada la votació, queden elegides les següents persones per a la Mesa d’Organització per este orde: Juan Bosco Miquel Yago (coordinador), Fernando Manjón Estela, Amparo Serrano Pons, Julio Torras Ribó, Patricia Cobacho Juan, Antonio Fagoaga Ballester, Amparo Felip Gómez, Mª Jesús Andrés Sierra, Isabel Estela Cobos, José Ángel Monzó Sánchez, José Vicente Lahuerta Embuena, Gabriel Aranaz Carrión, Noelia Soler Díaz, Rafael Ferrando Vallés i Pablo Guillen Murillo.

Pel que fa a la Mesa de redacció de l'avantprojecte de Reglament Faller, han sigut elegits per este orde: Jorge Miguel Guarro Monllor (coordinador), Vicente Carlos Boluda Crespo, Joaquín Berlanga Pérez, Juan Francisco Solivares Lluch, Enrique Almero Zanón, Ramón Estellés Feliu, Vicente Almela Lucas, Cecilia Herrero Higueras, Jorge Defez Zafón, Lorenzo Miguel Lamelas Tortajada, Mª del Carmen Lledó Rubio, José Luis Font Barona, José Manuel Ferrando Barbera, José Manuel Nieto Ranero, Luis Frejo Ballesteros, Pepe Pastor Gimeno, Ximo Roig Quiles, Miquelo García Maldonado, José Luis Gomar Andujar, Antonio Marco Albert, José Luis Pérez Martín, Manuel Mas Gaspar, Miquel Ramon i Quiles, Óscar Rueda Pitarque. Finalment es torna a votar perquè ha hagut un empat en l’últim candidat entre Ángel Santamaría Romero i José Ricardo Juan Amorós. Finalment és elegit Ángel Santamaria.

QUINT PUNT – PRECS I PREGUNTES

Diversos representants realitzen preguntes.
La sessió s'alça a les 23.03 hores de la qual cosa com a Secretària estenc la present acta amb el vistiplau del President.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte