• Enlace Slider home mascletás

Junta Central Fallera

Resum del Ple de Junta Central Fallera del mes d'octubre de 2022

Consulta el resum del Ple de Junta Central Fallera del mes d'octubre de 2022

Acta del Ple de la Junta Central Fallera celebrat el dia 11 d’octubre del 2022 a les 20.30 hores en la Sala d’Actes de JCF amb la Presidència de la vicepresidenta 1a de les Àrees de Festejos i Actes Oficials i Juntes Locals la Sra. Cristina Estevez Mariñas per absència justificada del President el Sr. Carlos Enrique Galiana Llorens, com a Secretària General la Sra. Carmen Blasco Lucas, i amb l’assistència de les persones components de JCF relacionades al marge.

PRIMER PUNT - APROVACIÓ, SI ESCAU, DE L’ACTA ANTERIOR

L’acta és aprovada per assentiment.

SEGON PUNT – INFORME DE PRESIDÈNCIA

La Presidència felicita les xiquetes seleccionades per a formar part de la Cort d’Honor de la Fallera Major Infantil de València de l’any 2023. Estes són les següents: Paula Nieto Medina (Falla Azcàrraga -Ferran el Catòlic), Vera Pérez Corachán (Monestir de Poblet - Aparicio Albinyana), Daniela Font Igual (Progrés - Teatre de la Marina), Sofía Galve Pocoví (Nador - Miraculosa), Paula Abel Martínez (Carrera de Malilla - Illa Cabrera), Carla Tomás Sánchez (Glòria – Felicitat - el Tremolar), María Elena Blanquer Muñoz (Ribera - Convent de Santa Clara), Beatriz Simón Molina (Indústria - Sant Just i Pastor), Olympia García García (Pi i Margall - Arturo Cervellera), Lara Vizcaíno Moreno (plaça del Pilar), María Requeni Gómez (Maties Perelló - Lluís de Santàngel), Daniela Segura Mora (Convent de Jerusalem - Matemàtic Marzal) i Daniela Tirado Romero (Pare Santonja - Cardenal Benlloch).

La Presidència felicita les dones seleccionades per a formar part de la Cort d’Honor de la Fallera Major de València de l’any 2023. Estes són les següents: Laura Valero García (Molinell - Alboraia), Diana Parra Montaña (Santa Genoveva Torres - Arquitecte Tolsà), Laura Mengó Hernández (Monestir de Poblet - Aparicio Albiñana), Belén García García (Pío XI - Fontanars), Cristina Madrero Soria (Convent Jerusalem-Matemàtic Marzal), Ana Isabel Martín Oliver (Reina - Vicent Guillot), Gloria Chaves Montagud (Avda de França - Alfredo Torán Olmos), Marta Durá Cerdá (Illes Canàries - Dama d'Elx), Ana María Arce Chovares (Barri Beteró), Ana María Fernández Coronel (Maties Perelló - Lluís de Santàngel), Mar Vercher Ferrer (Isabel la Catòlica - Ciril Amorós), Carmen Marín Peiró (Borrull - Socors) i Carolina Urgel Martínez (Ciutat de l'Artista Faller).

Agraïx el treball realitzat per les diferents delegacions en l’acte de la preselecció de les Falleres Majors celebrat el 30 de setembre en el pavelló de la Font de Sant Lluís.

Informa que la telefonada a les Falleres Majors de 2023 serà el 18 d’octubre en l’hemicicle municipal i la proclamació el 19 d’octubre en el mateix lloc. El sopar de comiat de les Falleres Majors de 2022 serà el 21 d’octubre.

TERCER PUNT – INFORME DE LES DELEGACIONS

La delegació de Pirotècnia recorda que les sol·licituds per a realitzar els cursos CRE cal enviar-les 20 dies abans. Exposa que el conveni amb la Generalitat per a realitzar estos cursos acaba en novembre. Després del dia 26 de novembre, no es podran realitzar cap curs fins que no es renove el conveni. Es realitzarà un curs els dies 15, 16 i 19 de novembre en la seu de JCF. El curs estarà dedicat a diferents modalitats com el correfoc, la passejada o uns altres. Es vol realitzar per desembre un curs RGCRE. En l’exercici passat en les caixes de tro de bac hi havia una imatge. Enguany es farà un concurs fotogràfic per a triar la imatge que es posarà en les caixes.

La delegació de Festejos informa que el Concurs de Playback se celebrarà en la Sala Canal. Començarà el 27 d’octubre. El calendari és el següent: 27 octubre (grup B, 5 falles), 3 de novembre (grup B, 5 falles), 10 de novembre (grup A, 5 falles), 17 de novembre (grup A, 5 falles), 24 de novembre (individual, 6 falles i final directa), 21 de novembre (nominacions en el Salo de Plens a les 19.30 hores), 1 de desembre (final grup B, 6 falles) i 15 de desembre (final grup A, 6 falles). Com tots els anys, es llançarà un sorteig d’entrades a través de les xarxes socials de Junta. S’han preinscrit 7 falles a la Cavalcada del Ninot. Després de la publicació de les bases en el BOP, s’obrirà el termini de la inscripció. Les comissions preinscrites podran realitzar la inscripció des del 17 d’octubre fins al 17 de novembre. La inscripció es farà mitjançant l’arxiu adjunt que s’ha enviat amb les instruccions, degudament complimentat i s’enviarà per correu electrònic a festejosallas.com. El 17 de novembre serà la data límit per a aportar la fotocòpia de la fiança. Del 18 al 30 de novembre s’obrirà novament la inscripció per a completar les places vacants. Hi ha 10 places i es decidirà per sorteig en cas de sobrepassar-se les inscripcions de les places vacants i respectant el fet que les que en participaren l’any passat entren de manera directa. El 30 de gener serà la data límit per a presentar el projecte. El 13 de febrer serà la reunió per a sortejar l’orde d’eixida. S’ha convocat una reunió amb les comissions falleres interessades en el Concurs de Canut dijous 13 d’octubre a les 19.30 hores en el Saló de Plens de JCF. El dimarts 18 d’octubre a les 19.30 hores tindrà lloc la telefonada de l’alcalde a les Falleres Majors de València de 2023 en l’hemicicle Municipal. El dimecres 19 d’octubre a les 19.30 hores serà la proclamació de les Falleres Majors i de les Corts d’Honor en el mateix lloc.

La delegació d’Infantils informa que el termini d'inscripcions del Torneig d'Escacs continua obert fins al dia 13 d'octubre. Se celebrarà el 23 d'octubre, a les 10.00 hores, en el casal de la comissió fallera Duc de Gaeta – Pobla de Farnals. Es convidarà a esmorzar a totes les persones participants. A causa de la celebració de la Mitja Marató de València, potser que no comence amb puntualitat. S'han publicat les bases del Concurs de Betlems. El termini d'inscripcions acabarà el 17 novembre. El jurat començarà les visites el divendres dia 9 de desembre de 18.00 a 22.00 hores i els dies 10 (dissabte) i 11 (diumenge) de desembre començaran a les 9.00 hores. Després de l'esmorzar de migdia, continuarà el seu recorregut amb la resta de betlems fins a la conclusió dels programats per a cadascun dels esmentats dies. Pròximament s’informarà del lloc i dia de lliurament dels premis. El Concurs de Playback se celebrarà en la Sala Canal els dies 5, 12,19 i 20 de novembre en horari matutí. En breu, es llançaran les bases del Concurs de Maquetes Infantils i el Concurs de Postals de Nadal.

La Delegació de Juvenils informa que el 22 de setembre es va fer el sorteig per a l’actuació en el Concurs de Playback. Se celebrarà el 30 de novembre en una única sessió a les 22.00 hores en la sala Canal. Hi ha tres participants en la categoria individual i tres en categoria de grup. Es repartiran 50 entrades en categoria individual i 60 entrades en categoria de grup. L’orde d’actuació serà el següent: 1) Categoria individual: 1r comissió fallera Duc de Gaeta - Pobla de Farnals, 2n comissió fallera Dr. Domingo Orozco i Bailén 3r comissió fallera Poeta Alberola -Totana 2) Categoria grup: 1r comissió fallera Ceramista Ros – J.M. Mortes Lerma 2n comissió fallera Peu de la Creu – J. de Villarrasa 3r comissió fallera plaça Bisbe Amigó – Conca. El termini per a la inscripció del Campionat d’Escacs acaba el 13 d’octubre. Es realitzarà el 23 d'octubre en el casal de la comissió fallera Duc de Gaeta – Pobla de Farnals. El 23 de setembre va tindre lloc en Las Naves, els tallers de Realitat virtual i Sono Lab. Es dona les gràcies a totes les persones participants. Per primera vegada, s’ha batut un rècord d'assistents amb més de 30 jóvens que els van gaudir. A causa del gran èxit, es plantejarà en breu una altra data perquè puguen gaudir les persones que ho desitgen. El campionat de Futbolí juvenil i de majors serà el 14 de gener de 2023. Pròximament n’eixiran les bases. De la resta d'activitats s'anirà informant. Es demana que es recorde a totes les falles que les delegacions de juvenils han de remetre les seues dades al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., per a així tindre un contacte més directe.

La delegació d’Esports informa que s’han inscrit al campionat de Birles 58 equips en categoria masculina, 52 equips en la categoria femenina i 49 equips en la categoria infantil. En el campionat de tenis hi ha 54 equips inscrits en la categoria masculina i femenina. En el Campionat de Petanca hi ha 42 equips inscrits en les categories masculina i femenina. Enguany se celebra el 30 aniversari del Campionat de Petanca. Es realitzarà un acte commemoratiu el 15 d’octubre en el tram lúdic del riu Túria. S’obsequiarà a totes les persones, unes 300 persones, amb samarretes i paella. Col·laboraren l’acte la Federació de Petanca de la Comunitat Valenciana i l'Associació de Petanca de la Ciutat de València. El termini d'inscripció per al X Campionat de Bàsquet 3x3 s'iniciarà l’11 d’octubre i finalitzarà el dia 30 d'octubre. Se celebrarà en l’Alqueria del Bàsquet el 6 de novembre. Com que se celebra el X aniversari, el València Bàsquet ha volgut regalar a totes les persones participants petos, una rèplica de la camiseta oficial en miniatura per a les persones guanyadores de les diferents categories, i oferir la possibilitat, a les persones finalistes de la categoria adulta, de participar en un campionat 3x3 a celebrar en Fira València, el cap de setmana del 10 de desembre en la Fira Dreamhack. A més, cal esmentar que, gràcies al conveni signat amb el València Bàsquet, totes les comissions falleres gaudiran de descomptes en les entrades dels partits de la lliga Femenina. També es realitzarà el concurs d'Animació en els partits de la lliga Femenina. Enguany els equipatges que lluiran tots els equips que juguen en el València Bàsquet, de totes les categories, faran un homenatge al món de les falles. S’ha ampliat la preinscripció, amb la finalitat de conéixer l'interés dels fallers i de les falleres per a celebrar el I Torneig de Karate. El termini per a preinscriure's finalitzarà el dia 30 d'octubre. Hi haurà diverses modalitats i categories, tant en masculí i femení, fins i tot esport adaptat. Es faria amb la col·laboració de la Federació de Karate de la Comunitat Valenciana. El 13 d'octubre s'iniciarà el termini d'inscripció per al Campionat de Tenis de Taula. Acabarà el 6 de novembre. S'enviara en breu la comunicació a totes les comissions.

La delegació de Cultura informa que el Concurs de Teatre en llengua valenciana continua en marxa. Dissabte passat van començar les representacions de la categoria infantil, mentre que en categoria tercera ja han finalitzat. El 12 d’octubre s’inicien les obres de la categoria segona. Fins al passat 21 de novembre han estat exposades en el centre comercial Nuevo Centro Centre les fotografies que han participat en el 52 Concurs de Fotografia. En la categoria de blanc i negre ha resultat guanyador Luis García Vaquero. En la categoria de color el guanyador ha sigut José Butragueño. El premi especial “La càmera va estar allí” va guanyar-lo José Miguel González Fuster, el de la “La fotografia més enginyosa” el guanyà José Butragueño, el “premi que millor represente a la indumentària valenciana” va ser per a Vicente Gil i el premi “Diversitat i inclusió” fou per a Águeda Lucas. La inscripció per a l’Escola de Tabal i Dolçaina i Cant d´Estil finalitza l’11 d’octubre. Per ara, hi ha més de 80 inscripcions. El curs s’iniciarà el 17 d'octubre. La Colla de Tabal i Dolçaina de J.C.F. ha sigut guardonada amb el premi “Dolçainers de l´any” que atorga la comissió fallera J.Costa – Borriana. Els serà lliurat el 16 d'octubre dins de la Trobada de Dolçainers Joan Blasco que organitza la comissió. S'han ampliat els terminis d'inscripció per als concursos literari i d'audiovisuals. El 14 d'octubre es tancarà el literari i el 30 d'octubre el d'audiovisuals. El 2 d'octubre va donar inici una nova edició de Balls al carrer. En total s'han inscrit 88 grups de balls de les diferents comissions, amb un total de 1.331 balladors i balladores. Les actuacions tenen lloc els diumenges en la plaça de la Mare de Déu a les 10.30 hores. També el passat dia 5 en el Palau de les Arts es van estrenar els pasdobles dedicats a les Falleres Majors de València. Els compositors han sigut Josep Juste Martí, el de la Fallera Major, i Ángel García Martínez, el de Fallera Major Infantil. El 24 d'octubre s'obrirà el termini per a inscriure's en el Concurs de Declamació en totes les seues categories, infantil, juvenil i sènior. El concurs se celebrarà el dia 18 de desembre en el Complex la Petxina.

La delegació de Publicacions informa que el 5 de novembre se celebrarà la Fira del Col·leccionista en els jardins de JCF de 10.30 a 13.30 hores. Es recorda a les delegacions que han de presentar la memòria per al Llibre Oficial Faller.

La delegació de Mitjans i Comunicació informa que vol realitzar un balanç més que positiu de la celebració de l’acte d’Elecció de les candidates a Falleres Majors de València 2023. És un dels esdeveniments, sinó el que més, interés desperta de tot l’any. I davant esta situació, exposen que han complit coordinant tot el dispositiu per a facilitar la tasca dels companys dels mitjans de comunicació. Només per a contextualitzar, es van acreditar més de 80 professionals, entre operadors de càmera, redactors, gràfics o tècnics, als quals se’ls va proporcionar puntualment i contínuament informació i material per a les seues retransmissions. Des de JCF també se’ls va donar senyal pool perquè pogueren desenrotllar el seu treball i fer seguiment en les millors condicions. Precisament, la retransmissió va ser seguida per milers persones d’Espanya i d’altres països només pel nostre web. Paral·lelament, es va nodrir de contingut el web i les xarxes socials. Així, des de l’inici del mes de setembre s’ha publicat un total de 70 notícies al web. A les xarxes, s’han superat les 3 milions d’impressions a Instagram i el nostre perfil ha sigut vist per més de 80.000 persones, s’han publicat 54 posts, 291 stories i 11 reels. A Twitter s’ha aconseguit 336.000 impressions i a Facebook més de dos milions. Sense pràcticament temps per a descansar després de la Fonteta, el següent dilluns i dimarts es va organitzar les habituals jornades amb la premsa per a les 26 candidates a FFMMV 2023. Vora una vintena de mitjans de comunicació van participar en la iniciativa de la delegació de Comunicació. De cara a les pròximes setmanes, des de la delegació s’està treballant ja en el dispositiu per als actes de la Telefonada i la Proclamació que se celebraran el 18 i 19 d’octubre, tant pel que fa a la cobertura des de l’hemicicle de l’Ajuntament com des dels domicilis o casals de les futures FFMMV. El dia 19 durant tot el matí, les noves màximes representants de les Falles de València tindran l’habitual visita als mitjans de comunicació. Per altra banda, destacar també la col·laboració que es va realitzar amb la delegació de Cultura per a l’acte de presentació del concurs de Teatre Faller. Es recorda que al web www.fallas.com es pot consultar íntegrament el calendari de representacions i que diàriament es publica una notícia de cadascuna de les obres amb un resum de la representació, per a valorar el treball de totes les comissions implicades i donar al Teatre Faller la visibilitat que es mereix. També este passat cap de setmana s’ha col·laborat amb el Gabinet de Premsa de l’Ajuntament de València per a l’organització informativa dels actes amb motiu de la celebració del 9 d’Octubre. Per últim, s’anuncia que s’està setmanes treballant en la tercera edició del Curs de Gestió de la Comunicació Fallera. En les pròximes setmanes anirà comunicant-se la informació de les ponències però pot avançar-se, ja que se celebrarà els dies 26 de novembre i 3 de desembre a La Petxina.

La delegació de Recompenses exposa que ha acabat el període de revisió de les sol·licituds presentades tant per les comissions de València com de les juntes locals. Les comissions hauran de sol·licitar cita prèvia amb la delegació, perquè se’ls informe de l’estat de les recompenses i de com procedir en cas que alguna estiga denegada. El període de justificació de les sol·licituds denegades s’ha ampliat i serà del 21 de novembre al 10 de desembre.

QUART PUNT - APROVACIÓ SI ESCAU DELS EXPEDIENTS DE FALLES DE NOVA CREACIÓ

La delegació d’Incidències informa que s’han rebut tres sol·licituds per a falles de nova creació. Estes són: les comissions Rafael Alberti - Serra Calderona (amb el número de cens 393), Doctor García Brustenga -Vicente Barrera Cambra (amb el número de cens 394) i avinguda Manuel Soto - França (amb número 395). Les proposes complixen els requisits necessaris. Per part del delegat de Pla del Remei – Benimaclet Ángel S. Santamaría Romero, es manifesta que no estan d’acord amb l’aprovació d’una d’elles, concretament la de la comissió núm. 394. Des de la delegació d’Incidències, se li va justificar que sí complix els requisits necessaris per a ser una comissió de nova creació. Seguidament, se sotmeten a votació els tres expedients. Els resultats són:
Comissió fallera amb núm. 393:
35 vots a favor, 0 vots en contra i 0 abstencions
Comissió fallera amb núm. 394:
19 vots a favor, 3 vots en contra i 13 abstencions
Comissió fallera amb núm. 395:
35 vots a favor, 0 vots en contra i 0 abstencions
Finalment són aprovades les tres sol·licituds de les comissions de nova creació.

QUINT PUNT - APROVACIÓ SI ESCAU DE LA PROPOSTA DE CLASSIFICACIÓ DE FALLES

La delegació de Falla ha justificat la tardança en la seua confecció en el fet que determinades comissions no han fet arribar els contractes amb els artistes fallers en el termini estipulat, encara que les carpetes sí que ho feren. Algunes comissions no havien tancat el pressupost amb els artistes fallers i s’han esperat a tindre’ls per a presentar els contractes. Presentada la proposta al Ple, este aprova la classificació provisional. Seguidament, s’obri un termini de 15 dies per a presentar al·legacions i, una vegada finalitzat, es publicaran els llistats definitius per a la seua aprovació en l’Assemblea de Presidentes i Presidents de falla del mes de novembre.

SEXT PUNT - PRECS I PREGUNTES

No intervé cap membre del Ple.
La sessió s’alça a les 21.08 hores de la qual cosa com a Secretària estenc la present acta amb el vistiplau de la Presidenta en funcions.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte