• Enlace Slider home mascletás (3)

Junta Central Fallera

Taller de falles 2023

Amb la finalitat de promoure el coneixement entre els més menuts que és i com naix un ninot de falla, la delegació de Falla de Junta Central Fallera organitza un taller de falles.

Consisteix en un matí de divulgació, de treball, de manualitat i, sobretot, d'aprendre que és i que ha de ser un ninot de falla.

Un professional de l'art faller explicarà com naix el ninot de falla, els seus orígens, de com es confecciona, els materials empleats al llarg del temps, però, sobretot, l'esperit crític, satíric que deu tindre un ninot.

Aquesta explicació serà mitjançant una sèrie de ninots en diferents fases de procés, contant cada una d'elles de manera que els xiquets puguen adonar-se dels diferents passos a donar i del treball que comporta fins que està acabat.

Un audiovisual donarà a conéixer ninots històrics, així com el ninot plantat en la seua falla. Tant els diferents acabats com els diferents estils artístics seran explicats.

Després de la xarrada i explicació, cada xiquet podrà dibuixar amb una llapissera el disseny d'un ninot, primer pas per a fer-ho possible i després l'haurà de reproduir amb plastilina, donant a conéixer eixe procés previ a veure'ls plantats al carrer.

Aquestes activitats seran supeditades pels membres de la delegació de falla de JCF i, com no, pel professional de les falles que estiga impartint la xarrada.

El nombre d'inscrits serà limitat i les edats entre 9 i 14 anys. Els 40 primers inscrits seran els que puguen assistir.

Les inscripcions es realitzaran per Secretaria Virtual "Zona privada/inscripciones/fallas/taller (com fer un ninot de falla)", des del dia 10 fins al 25 de gener.

El taller tindrà lloc a les sales de Junta Central Fallera el dia 4 de febrer de 2023 a les 9.00 hores fins a les 13.00 hores.

Tant el dibuix com la plastilina com la llapissera i els escuradents per a modelar quedaran en propietat de cada autor, però, a més, s'emportarà com a regal un ninotet fet de poliestirens expandit (suro blanc), així com un llibret il·lustrat per a xiquets de com es fa una falla.

Serà imprescindible omplir els requisits de la Llei de protecció de dades i permetre que les possibles fotografies que es facen, puguen ser reproduïdes i publicades per JCF.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte