• Enlace Slider home mascletás (7)

Junta Central Fallera

Resum assamblea de novembre

Va tindre lloc el dimarts 28 de novembre del 2017 al Palau de la Música

El dimarts 28 de novembre del 2017 a les 22.00 hores es va celebrar l’Assemblea General Ordinària de Presidents i Presidentes de Falla a la Sala Rodrigo del Palau de la Música davall la presidència de Pere Fuset i Tortosa, i com a Secretari General Ramon Estellés i Feliu.

1. Informe de Presidència

La Presidència informa de la reunió celebrada al centre cultural “la Petxina” dedicada a la tramitació de permisos amb els diversos sectors implicats i les comissions falleres. Ja s’ha enviat a les comissions les instruccions per a la seua tramitació i un calendari amb les dates. Es recorda que no s’ha de deixar fins a l’últim moment la tramitació i que es pot demanar assessorament al servici informàtic i a la regidoria de Cultura Festiva.

Es va celebrar la II Trobada de falles i Solidaritat el 4 de novembre. Es felicita a les comissions participants i a l’organització.

S’ha enviat el model de bones pràctiques aprovat per la Comissió de Seguiment de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Unesco. No són vinculants les resolucions però demanen que les comissions augmenten l’accessibilitat i que es dignifique la falla i la resta d’elements que constituïxen part del patrimoni.

El 2 de desembre a partir de les 17.00 hores a la Ciutat Fallera se celebraran els actes del primer aniversari del nomenament de les falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Hi haurà una “plantà” de falla, “mascletà”, crema, concert de “Bajoqueta Rock”, música tradicional, mostres, presentació del llibre “la Festa dels Sentits” i tallers. Tindran un destacat protagonisme les falleres majors infantils i els presidents infantils. Rebran una reproducció del document de nomenament tramitat per la UNESCO.

La copa de nadal amb els presidents de les comissions falleres i les falleres majors serà el 20 de desembre a les 20.00 hores al palau de l’Exposició.

En el XLIII Concurs de Betlems s’han presentat 88 comissions i s’ha superat la xifra de l’any anterior.

S’ha creat des de la regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, amb la col•laboració de la delegació de Solidaritat de JCF, el premi “Caliu” dedicat a la igualtat i la inclusió.

La Universitat Popular de València ha oferit les seues aules a les comissions falleres per a realitzar allí activitats.

S’ha celebrat una reunió amb els delegats dels sectors per a orientar-los com es tramitaran les subvencions en l’exercici. L’objectiu és que ho expliquen a les comissions, encara que sempre la responsabilitat de la tramitació recaurà en estes. S’han tramitat ja els pagaments de les subvencions anteriors i s’està acabant la tramitació de les de l’últim exercici.

2. Precs i preguntes

El representant de la comissió fallera núm. 241 (pare Alegre – Enric Navarro) pregunta per la subvenció “Germanor” del 2017. Se li contesta que s’ha tramitat.

El representant de la comissió fallera núm. 289 (Isabel la Catòlica – Ciril Amorós) vol felicitar al nou assessor del regidor, el qual és l’anterior secretari de JCF. Li desitja que continue assessorant tan bé com ho ha fet fins ara.

El representant de la comissió fallera núm. 183 (Illes Canàries – Dama d’Elx) pregunta per la necessitat de la firma electrònica de la comissió per a les tramitacions administratives. Se li contesta que en l’ajuntament de València no cal però que en unes altres administracions sí.

La representant de la comissió fallera núm. 75 (Sagunt – Sant Guillem) demana que en la pàgina web es tinga en compte la notícia de la final del I Torneig de Petanca Femení. Se li contesta que així serà.

El representant de la comissió fallera núm. 162 (Grups Mare de Déu del Carme) considera que no s’està facilitant les tramitacions administratives a les comissions falleres, ja que cada dia es demanen més documents.

El representant de la comissió fallera núm. 49 (Barraca – Espadà) explica que la llarga durada de les obres en el barri han provocat el canvi d’ubicació de les seues instal•lacions en el carrer i per tant la inversió econòmica en la realització de nous plànols per a la sol•licitud de la nova ubicació.Demana que es tinga en compte.

El representant de la comissió fallera núm. 34 (plaça del Pilar) pregunta si s’ha nomenat un nou delegat de mitjans de comunicació. Se li contesta que, quan es nomene, es comunicarà.

L’Assemblea va acabar a les 22.34 hores.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte