• Enlace Slider home mascletás (2)

Junta Central Fallera

Resum del Ple de desembre

Està obert el termini perquè les falles demanen les entrades gratuïtes per a EXPOJOVE

El dimarts 12 de desembre del 2017 a les 20.00 hores es va celebrar el Ple Ordinari de Junta Central Fallera davall la presidència de Pere Fuset i Tortosa, acompanyat pel Secretari General Ramon Estellés i Feliu i la resta de la Junta Directiva.

En primer lloc la Presidència agraïx la presència de la Fallera Major de València i la seua Cort d’Honor. Els dóna la benvinguda al Ple.

1.Aprovació, si procedix, de l’acta anterior

L’acta va ser aprovada per unanimitat.

2.  Informe de presidència

Es transmet el respecte i reconeixement de totes les persones que voluntàriament treballen en JCF. Es considera que la situació d’excepcionalitat no pot danyar la imatge d’un col•lectiu que fa tant per la festa.

Es felicita les delegacions de Patrimoni i d’Infantils i Joventut per l’organització del programa d’actes del I aniversari de la declaració de les falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. S’agraïx la participació de les comissions, els presidents infantils i les falleres majors infantils en un dia tan gelat.

El dissabte 16 de desembre es realitzarà el curs RGCRE. Hi ha 209 persones inscrites.

Es felicita les 92 falles presentades en el concurs de Betlems i a les comissions premiades. Se n’han presentat 10 més que l’any passat. L’Ajuntament preveu la creació d’una ruta de betlems fallers.

El 13 de desembre a les 20.00 hores s’inaugurarà la cartelleria en llenguatge braille en les instal•lacions de JCF. El brindis de nadal es realitzarà el 20 de desembre al Palau de l’Exposició.

Està obert el termini perquè les falles demanen les entrades gratuïtes per a EXPOJOVE.

S’han enviat les instruccions per a demanar els permisos per a la realització de diferents activitats. Es prega que no s’esperen als últims dies per a la presentació de la documentació. Si hi ha algun dubte en la tramitació, cal posar-se en contacte amb el departament d’Informàtica o amb la regidoria de Cultura Festiva.

S’estan pagant les subvencions als carrers il•luminats. S’ha reunit la comissió de valoració per a fer efectiva les subvencions relatives a les agrupacions musicals. S’han presentat 11 comissions a la subvenció d’insonorització de casals, de les quals 10 ho han fet dins del termini establit. Sols se’n podran subvencionar 8 amb una mitjana de 6.250 euros.

El Vicepresident 4t de l’àrea de Festejos i Infantil Josep Garcia Bosch fa lectura del programa provisional de festejos. És aprovat per unanimitat.

3. Informe de delegacions

La delegació de Participació i Solidaritat informa que va estar present en la tertúlia de l’emissora de ràdio EsRadio “Parlem de Falles i Solidaritat” el 25 de novembre. El 26 novembre van participar en la Marxa Blanca per la Igualtat i la inclusió de la falla Mont de Pietat. El 2 de desembre estigueren en el concert de la falla dels Generals dedicada en l’Associació Espanyola contra el Càncer i en la presentació del projecte GUAU de la falla Sant Vicent – Amparo Iturbi. Les Falleres Majors han cedit la seua imatge per a una campanya de la Fundació “Pequeño deseo”. El 13 de desembre s’assistirà a la presentació del projecte solidari de la falla Santa Maria Micaela – Martí l’Humà i s’inaugurarà la cartelleria en braille de JCF. El 16 de desembre es realitzarà en JCF el curs i examen de RGCRE.

La delegació d’Esports realitzarà el 17 de desembre en el casal de la comissió fallera Bisbe Jaume Pérez – Lluís Oliag el i torneig de la Fallera Calavera. Es trauran les convocatòries dels campionats de tenis de taula i frontenis abans de Nadal. Es realitzaran en format matinal les competicions. El premi del campionat de birles intern es lliurarà en el Ple de gener.

La delegació d’Infantils i Joventut informa que el 2 de desembre es va celebrar el programa d’actes del I aniversari de la declaració de les falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Participaren 1.360 xiquets i 140 comissions. Els jurats van valorar els 92 betlems de les falles presentades al concurs el 9 i 10 de desembre. L’11 de desembre es feren públics els noms dels premis i estos es lliuraran el 17 de desembre al Saló de Cristall. El 14 de desembre acaba el termini per a la presentació de projectes per al concurs de maquetes. Pròximament es publicaran les bases de la tercera edició del concurs de Lasergame Juvenil.

La delegació de Cultura informa que el 19 de novembre es realitzaran les nominacions del concurs de teatre. Els dies 18 i 20 de desembre s’impartirà un masterclass d’interpretació, direcció i escriptura dramàtica. Les gales de Cultura seran en 19 i 20 de gener al Palau de les Arts Reina Sofia. El 7 de gener al centre cultural “la Rambleta” es realitzarà el Concurs Infantil de Declamació. Es continuen celebrant els balls al carrer a la plaça de la Mare de Déu els diumenges.

La delegació de Juntes Locals exposa que el 16 de desembre es realitzarà l’últim curs de jurats a Dénia. Se celebrara el XXVII Concurs de Truc del Regne de València a Benetússer. Hi ha 24 poblacions inscrites.

La delegació de falla anuncia que s’ajornada la segona xarrada de “Parlen les Falles de l’Ahir”. El 13 de gener es realitzarà el curs de jurats i la inscripció acaba el 22 de desembre.

4. Discussió i aprovació, si és precedent, de la proposta d’elecció de jurats de falla, presentada per la Interagrupació de Falles de València.

S’ajorna este punt per al pròxim Ple a proposta de la Interagrupació de Falles de València.

5. Aprovació, si és procedent, dels Reglaments de Règim Intern de les falles números 25, 171 i 259.

Són aprovats per unanimitat.

6. Aprovació, si és precedent, de la Remodelació de les Demarcacions de les Falles del sector de Patraix, d’acord amb els requisits aprovats el 12 d’octubre de 2012 i ratificats pel ple de 12 de setembre de 2017.

És aprovada per unanimitat.

7. Precs i preguntes

El president de l’Agrupació de Rascanya Jesús Hernández Motes pregunta pel pagament de subvenció per la celebració de les preseleccions. Se li contesta que es pagarà abans de l’acabament de l’any.

La delegada del sector de Rascanya M. Eugenia Maillo Regidor pregunta la mateixa qüestió.

El delegat del sector el Pilar – sant Francesc Daniel Lloret Serra pregunta per la calefacció en les instal•lacions de JCF. Se li contesta que s’ha de canviar tota la instal•lació i que cal fer una gran inversió i licitar les obres. Mentrimentres es posaran solucions provisionals a principi d’any.

El delegat del sector faller de Malva-rosa-Cabanyal – Beteró Gabriel Aranaz Carrion agraïx que es reprenga el tema de l’estudi de les demarcacions. Sol•licita que quan hi alguna persona demane votació secreta en un ple se li faça el mateix cas que quan ho demana en l’assemblea. Demana que la Presidència defenga els membres de JCF davant els mitjans de comunicació i que no realitze declaracions en rodes de premsa sinó en els organismes fallers. La Presidència contesta que sempre defén el bon treball dels membres de JCF i mai els retrau res en declaracions públiques.

A les 20.56 hores es va acabar el Ple de JCF.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte