• Enlace Slider home mascletás (3)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • JCF
  • Secretaria
  • Resum de l'Assemblea de presidentes i presidents de falla del mes de febrer de 2021

Resum de l'Assemblea de presidentes i presidents de falla del mes de febrer de 2021

Aquest és el resum de l'Assemblea de presidentes i presidents de falla del mes de febrer de 2021

Acta de l’Assemblea General Ordinària de Presidents i Presidentes de Falla celebrada de manera telemàtica el dimarts 26 de gener del 2021 a les 20.00 hores amb la Presidència del Sr. Carlos Enrique Galiana Llorens, com a Secretària General la Sra. Carmen Blasco Lucas, i amb l’assistència dels representants de les comissions falleres relacionats al marge d’acord amb els punts de l’orde del dia establits en la convocatòria.
Secretaria General prega que en l’apartat de precs i preguntes les persones que intervinguen siguen concises. Si cal comentar algun tema particular de la comissió, els demana que es posen en contacte per via telefònica o per correu electrònic de la regidoria o de secretaria. Els recorda que hi ha toc de queda i les persones que estan fent possible l’Assemblea i ella mateixa són voluntàries i han d’estar a casa a les 22.00 hores.

PRIMER PUNT - APROVACIÓ, SI PROCEDIX, DE L’ACTA ANTERIOR

L’acta és aprovada per assentiment.

SEGON PUNT - INFORME DE PRESIDÈNCIA

La Presidència desitja en primer lloc, com sempre, que tots i totes estiguen bé. Hui és l’última assemblea ordinària de l’exercici 2020/2021.
Primerament anuncia que el tancament de l’exercici faller serà el 19 de març. S’ha aconseguit un gran consens per a tancar el calendari de l’exercici. Pròximament se n’enviarà un correu electrònic. El termini per al nomenament de presidents i presidentes de falla serà del 20 de març al 30 d’abril. El termini per a presentar les candidatures a delegats i delegades de sector serà del 29 de març al 26 d’abril. Cal presentar la documentació corresponent a través de Secretaria. Les eleccions es realitzaran entre el 3 i 10 de maig. La sol·licitud per a la creació de nova falla es pot presentar entre l’1 i 30 d’abril. La legalització de nous casals o la sol·licitud de canvi d’ubicació de la falla es pot realitzar fins al 18 d’octubre.

En el passat Ple es va dir que en l’Assemblea es presentaria un programa d’activitats en línia per a la Setmana Fallera. Es realitzarà amb la participació de diferents delegacions amb l’objectiu de mantindre viva la flama de les falles. Estes activitats no pretenen salvar econòmicament cap sector de la festa, únicament es vol valorar i donar ressò a una festa com la nostra. Són activitats molt senzilles i dinàmiques, algunes de les quals explicaran posteriorment les vicepresidentes. Estes activitats s’afegiran a les quals ja estan proposant algunes comissions i altres entitats a les xarxes socials. Segurament moltes coincidiran així que tota col·laboració serà benvinguda i se li donarà difusió per a arribar al major nombre de persones possible. De tot el programa, es rebrà un correu electrònic de Secretaria General en el qual es demanarà la màxima participació.

S’iniciarà divendres amb una activitat que recordarà la Gala Fallera. Es demanarà que s’envien fotografies de l’activitat celebrada uns altres anys per a publicar-les en les xarxes socials. Diumenge s’emetrà en les xarxes de JCF un vídeo amb l’última entrada de bandes per a rememorar eixa data especial. Es publicaran imatges de la “macrodespertà”. A les 20.00 hores, s’emetrà un vídeo especial creat per la delegació de Mitjans de Comunicació que farà un repàs a l’acte de la Crida d’uns altres anys.

El dia 1 de març la delegació de Falla iniciarà la construcció en línia d’una falla i la preparació d’una exposició del ninot virtual. Es comptarà amb la col·laboració de tot el món faller, ja que este podrà aportar ninots per a la falla. Tot això ho explicarà posteriorment el delegat de Falla Salvador Garcia Meri.

El 10 de març farà un any des de l’ajornament de les falles. Amb la intenció de commemorar eixa data, s’instal·larà a la plaça de l’Ajuntament un peveter amb una flama encesa per a recordar tots i totes els que no estan i les persones que ens han deixat amb un missatge clar: “Tornarem”. Afig la Presidència que més tard o més prompte tornarem.

El dissabte 13 de març vol que s’ajude a fer visible a la ciutat que som fallers i falleres. Per això es demana que es penge en les finestres i balcons algun element que faça saber que en eixa casa viu un faller o una fallera. Es pot fer penjant un polar de la falla, una brusa o qualsevol altra peça de roba que identifique el món faller.

El 14 de març es realitzarà el sopar de la “Plantà” Infantil i el 15 de març el sopar de la “Plantà” major. S’encoratja perquè s’envie a les xarxes socials de JCF l’entrepà que s’estiga sopant a casa amb els cacaus, tramussos, olives i uns altres elements gastronòmics que identifiquen el sopar de falles que tots els anys s’han realitzat als casals. Les Falleres Majors i les Corts d’Honor n’han sigut informades de totes les activitats i en participaran perquè l’esperit faller es note.

Del 15 al 19 de març no hi haurà “mascletaes” però es vol fer notar que és la Setmana Fallera. Per eixe motiu, s’ompliran les cases amb bufes per a fer una “globotada”. Per a eixes qüestions, s’enviarà a cada comissió material perquè se’l faça arribar als representants i que puguen muntar-les a casa, gravar-les i enviar-les a les xarxes. També, eixos dies, hi haurà unes “disco-mòbils” particulars amb classes i animació en línia. Hi haurà diverses coreografies que es titulen “Fallers en moviment”.

El 16 de març es recordarà la gastronomia típica i es posarà en les xarxes la recepta per a fer en casa uns bunyols. Es vol fer sentir a la ciutat l’olor de la tradició que acompanye a les falles.

El 17 i 18 de març són els dies dedicats a l’Ofrena. Es repartirà un retallable fet pels artistes infantils Ceballos i Sanabria. Serà penjat a les xarxes. Serà una Mare de Déu dels Desemparats i s’utilitzarà per a fer una ofrena des de casa. L’Asociación Nacional de Floristas també els repartirà en les floristeries. Així els xiquets i les xiquetes, els quals es trobaran a casa eixos dies, tindran una activitat a fer. Es vol que s’envien les imatges a les xarxes socials de JCF. Els fallers i falleres de comissions que haurien de desfilar per la plaça de la Mare de Déu el 17 de març ho faran eixe dia i els del 18 de març l’altre dia. Les Falleres Majors tancaran eixe dia amb una Ofrena virtual des de les seues cases.

Com que tot açò no deixa de ser un entreteniment, es passarà també un llistat amb els colors que agradaria que emprarà cada sector, per a arredonir l’activitat.
Després d’una reunió amb les autoritats eclesiàstiques i amb l’emissora de ràdio COPE se’ls ha comunicat que cada església de la ciutat de València, del 14 al 19 de març habilitarà una zona perquè els fallers i falleres puguen anar a pregar i a fer la personal ofrena i depositar un ram de flors. Ni la Junta Central Fallera ni l’Ajuntament organitza eixa activitat purament eclesiàstica. Així que es recomana a les persones interessades en eixa activitat que es posen en contacte amb les seues parròquies.

El dia 19 de març es vol omplir València de paelles de manera virtual. Es passarà una recepta de paella, encara que siga atrevit fer-ho perquè cadascú en té la seua. No es farà un concurs així que cada persona en farà aquella que considere. Pel que fa a les misses de Sant Josep, es diu el mateix que en el tema de l’Ofrena. Les diferents parròquies oferiran les seues misses. Per tant, cada comissió o cada persona a títol individual s’encarregarà de posar-se en contacte amb les parròquies i concretarà la seua participació, si ho desitja. Junta Central Fallera ha rebut invitació per a les Falleres Majors i les Corts d’Honor. Està valorant-se conjuntament l’assistència, ja que la llibertat al culte és un dret recollit per la Constitució. Eixe últim dia serà moment d’arreplegar els elements penjats en els balcons i continuar treballant per unes falles fora de línia (“off line”).

Les comissions rebran una caixa amb material per a gastar on estarà: el retallable de la Mare de Déu, bufes, les receptes i totes les instruccions. Es vol que els delegats i les delegades del sector ajuden en el repartiment perquè ningú se’n quede fora. A més, si alguna comissió o col·lectiu vol plantejar activitats en línia amb molt de gust seran traslladades estes a les xarxes socials de JCF. També alguns mitjans de comunicació han fet arribar algunes propostes i s’enviaran perquè se’n puguen participar.

S’està seguint amb atenció el que fan altres poblacions d’unes altres comunitats i s’està treballant de valent amb la resta de Juntes Locals. Com se sap, hi ha una comissió de seguiment creada conjuntament amb la conselleria de Sanitat. En este punt, vol cedir la paraula a un dels representants d’eixa comissió, al president de la Interagrupació de falles Guillermo Serrano Pons perquè informe de l’activitat que realitza eixe grup.

El representant de la comissió de seguiment Guillermo Serrano Pons intervé. Primerament agraïx la Presidència l’oportunitat que li ha donat d’intervindre. Com a integrant de la Mesa de Seguiment compareix davant l'Assemblea de Presidents i Presidentes per a exposar quines són les competències que tenen en una comissió en la qual s’està en contacte amb la Conselleria de Sanitat. Desitja informar de primera mà quines són les accions que s'estan fent, perquè la informació arribe directament i de primera mà. Es considera que és molt important això últim, ja que moltes vegades circula a través de xarxes socials i grups de whatsapp i genera és confusió. Esta es va crear arran de la primera reunió que es va mantindre amb la secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic Isaura Navarro Casillas, el dia 23 de setembre del passat any. En ella, es proposa crear un grup de treball en el qual estigueren representades les comissions de la Comunitat Valenciana, ja que molts dels temes que s'estaven tractant

concernia de manera igualitària a totes i cadascuna de les comissions falleres, anaren de la població que foren. En esta comissió, estan representades de l'una o altra manera, ja siga a través de JCF, de la Interagrupació de Falles o de les Juntes Locals, més de 1.000 comissions i prop de 250.000 fallers i falleres. Està composta actualment per: l’assesora de presidència de la Junta Local Fallera d’Alzira, Majo Boluda Castelló, la delegada d’Agenda i Corts d’Honor de la Junta Local Fallera de Dénia Raquel Martín Genovés, el president de la Federació i la Junta Local Fallera d’Algemesí Juanvi Talavantes García, el president de la Junta Local Fallera de Llíria Martín Martínez Arnau, el president de la Junta Local Fallera de Picanya i de la Junta Comarcal de l'Horta Sud Pascual Herreros Martínez, el president de la Federació de Falles de Gandia Telmo Gadea Boix, el president de la Federació de Falles de Borriana y vicepresident de la Junta Local Fallera Salvador Doménech Montolio, el president la falla Godayla de Godelleta, Francisco Luis Martínez, la Secretaria General de JCF Carmen Blasco Lucas, la vicepresidenta 1a de l’àrea de Festejos i Actes Oficials de JCF Cristina Estévez Mariñas, la secretària de la delegació de Festejos de JCF Mónica Peris David, els representants de la delegació de Juntes Locals de JCF Manuel Jorge González i Ferran Martínez Gómez, el vicepresident de la Interagrupació de Falles Miguel Prim Sorribas i el president de la Interagrupació de falles Guillermo Serrano Pons. Com a representació de les autoritats festives, culturals i sanitàries es trobaven el president de Junta Central Fallera Carlos Galiana Llorens, la Secretària Autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic Isaura Navarro Casillas, la Secretaria Autonòmica de Cultura i Esport Raquel Tamarit Iranzo i el tècnic de la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública Vicent Caballero. La Comissió té un únic fi: conéixer de primera mà des de les institucions sanitàries la situació de la pandèmia a partir de les dades actuals i analitzar les opcions reals que existixen per celebrar les falles. Vol deixar clar que la comissió sols és un òrgan consultiu, en el qual es demanen i busquen dades i informació. Allí es plantegen possibilitats perquè siguen estudiades. Però en cap cas hi ha poder de decisió. S’estan desplegant diferents àrees: Àrea de Relacions Institucionals i suports estratègics, Àrea de Sectors Productius, Àrea del Pla de Sanitat, Àrea de Conferència d'Alcaldes i Àrea de Seguiment i Dades.

Actualment s’està donant prioritat a les àrees de sanitat i cultura per a dotar a les comissions falleres d'un pla sanitari perquè puguen celebrar-se com més prompte millor unes falles segures i responsables. Una vegada es tinguen eixes dades positives, que actualment apunten al segon semestre de l'any, cadascuna de les més de 100 poblacions on se celebren falles hauran de decidir dins dels marges marcats per Sanitat, en quina data, d’acord amb les assemblees locals, juntes i ajuntaments decidixen celebrar les Falles. El pla sanitari estarà organitzat fonamentalment per dos paràmetres. El primer és la dada d'incidència acumulada en la població corresponent. Segons es trobe la incidència, hi haurà una sèrie de mesures a prendre per a celebrar els diferents actes. Es consideren 4 tipus de situació: 1. Situació de normalitat aquella en la qual la incidència es mou entre 0 i 25 casos per cada 100.000 habitants. 2. Situació de risc davall aquella en la qual la incidència es mou entre 25 i 50 casos per cada 100.000 habitants. 3. Situació de risc mitjà aquella en la qual la incidència es mou entre 50 i 150 casos per cada 100.000 habitants. 4. Situació de risc alt aquella en la qual la incidència es mou entre 150 i 250 casos per cada 100.000 habitants. En la Mesa de Seguiment s’està treballant per a preparar els actes que se celebren en falles perquè els tècnics de Sanitat estudien i valoren la seua viabilitat. En cas afirmatiu, indicaran quines són les normes a seguir en cada acte depenent de la incidència acumulada. Això vol dir que cal ser conscients, ja que segons en la situació en la qual es trobe cada localitat els actes podran ser diferents en una població o una altra. Per posar un exemple, el fet de realitzar una activitat en la qual es menge o sope en la falla, pot tindre uns condicionants i mesures de seguretat diferents segons la situació en la qual es trobe la població de la falla. En cap cas, la Mesa indicarà a cap comissió o Junta Local quins actes ha de realitzar. Eixe no és el seu objectiu, sinó treballar sobre cadascun dels actes i preparar al costat de Sanitat un document marc perquè cada comissió sàpia que mesures adoptar en cada cas en particular. Esmenta que eixe és el punt més important de la seua intervenció. Vol recalcar que els membres de la Mesa només estan treballant en eixe document. No es pretén prendre cap decisió sobre eixe tema. Es vol que es trasllade a les diferents Juntes Locals, en el cas de València a JCF i a l’Assemblea de Presidents i Presidentes les normes que es marquen des de Sanitat.

De la mateixa manera, no es prendrà cap decisió sobre les dates de celebració d'actes o qualsevol altra decisió la competència de la qual és exclusivament de l'Ajuntament de València i de l'Assemblea de Presidents i Presidentes. Vol agrair el treball dels membres de la Mesa i de molts presidents, presidentes, falleres i fallers del carrer que en els últims temps els han traslladat les seues idees, els seus dubtes i les seues preocupacions. Tot això ajuda a enriquir el treball, i fa que les conclusions tinguen major riquesa. Finalment mostra el suport i afecte a tots els presidents i a totes les presidentes que estan en una situació límit, als presidents d'agrupació, als delegats i a les delegades de sector i a tots els fallers i a totes les falleres en general. Està segur que junts i en poc de temps es podrà veure la llum al final del túnel. Es mostra a la disposició de l’Assemblea per a aclarir tots els dubtes que es puguen tindre. Treballant units segur que hi haurà moltes falles a comptar. Hi ha encara moltes falles a plantar. 

La Presidència agraïx les paraules i afig que units i unides s’anirà més lluny. En la comissió, ha eixit endavant la idea de crear la figura de coordinador i coordinadora COVID-19 en cada comissió per a dotar a ferraments i maneres d’aplicar les mesures sanitàries.

La Presidència manifesta, pel que fa al tema de la pirotècnia, que no s’ha prohibit tirar elements pirotècnics al carrer. Hi ha una ordenança de contaminació acústica que no ho permet durant tot l’any. Està aprovada des de l’any 2008 i es va modificar posteriorment el 2011. Literalment diu que “queda prohibit disparar productes pirotècnics”. Cada any, quan es publica el ban faller, s’alça la prohibició per un període de temps. De la mateixa manera, també es permet la celebració d’esdeveniments gastronòmics al carrer i beure. El ban es negocia amb els col·lectius de la ciutat i els agents relacionats amb la festa, amb temps, i tenint en compte el programa d’actes fallers. Recorda, amb tot el dolor del cor, que no s’està en falles. No hi ha falles per març així que no es pot pensar en eixe mes com si estiguera celebrant la festa ni tampoc realitzar activitats com si foren falles perquè no ho són. A més, les reunions al carrer i el toc de queda continuen regulats per la Generalitat Valenciana. També cal recordar que enguany s’ha aprovat que les falles no se celebraran per març. Les activitats virtuals plantejades, per tant, no substituïxen al programa d’actes fallers. En no existir falles, no hi ha ban faller. Ni el regidor ni l’Ajuntament ha prohibit tirar elements pirotècnics.

S’ha rebut una proposta de PIROVAL per a fer un acte pirotècnic el 19 de març. A la Presidència li pareix bonic i emotiu. Immediatament li ho ha comunicat a la Generalitat perquè indique si es pot realitzar i en cas que es permeta se’ls diga les mesures que cal aplicar. Quan en tinga més informació la donarà.

TERCER PUNT – INFORME ES DE LES VICEPRESIDENTES DE LES ACTIVITATS PROGRAMADES DES DEL 28 DE FEBRER FINS AL 19 DE MARÇ

La Vicepresidenta 1a de l’àrea de Festejos i Actes Oficials Cristina Estévez Mariñas informa que el 10 de març s’instal·larà a la plaça de l’Ajuntament un peveter per a recordar el primer any de l’ajornament de les falles. També exposa que es repartirà un kit faller per comissió per a les activitats en línia que s’han preparat per a la Setmana fallera. Els actes d’imposició de Bunyols d’Or i Brillants amb Fulles de Llorer i l’intercanvi de fotografies amb les Falleres Majors es realitzaran en el Palau de l’Exposició el 17, 18, 24 i 25 d’abril del 2021. Pel que fa a la creació de la figura de coordinador o coordinador Covid-19 de cada comissió fallera, es demana que cada falla envie una persona per a rebre unes jornades de formació. Este serà l’intermediari amb els tècnics de Sanitat i els enginyers. S’encarregaran dels aforaments, les distàncies i les mesures sanitàries. També informarà de les modificacions normatives i les interpretarà. Les jornades seran dissabte de matí. Encara no se sap ni el lloc ni la data. Agraïx les col·laboracions rebudes.

La Vicepresidenta 2a de les àrees de Cultura, Publicacions, Arxiu i Biblioteca Amparo Sospedra Tarazona exposa pel que fa al Concurs de Teatre Faller que estava en marxa, que: 1. La situació sanitària i les mesures restrictives actuals no permeten la represa del concurs i tampoc dels assajos previs que serien necessaris. 2.- L'horitzó més positiu faria que es reprenguera l’activitat per l’abril i fins i tot amb els dubtes de l'evolució de la pandèmia. 3.- Reprendre, sempre hipotèticament, els assajos a l'abril i el concurs posar-lo en marxa mínim tres setmanes després, se solapa sens dubte amb una nova edició del concurs. 4. Eixe final, també hipotèticament, que s'acostaria a l'estiu, deixaria sense marge a les dates de la gala de lliurament, quan probablement hauria d'estar iniciant-se la següent edició. A tot això s’afig que molt probablement l'exercici faller es tanque en març 2021. Per tant, a la vista de l'evolució de mesures i situació sanitària, s’acorda plantejar la cancel•lació definitiva de l’edició del Concurs de Teatre Faller de l’exercici 2020-21 i començar a treballar per la següent. Es convocarà als participants per a la preparació de la pròxima edició. També exposa que s’ha posat en marxa per primera vegada el concurs d’audiovisual. Es poden presentar els vídeos fins al 30 de març. En les cirscumstàncies actuals, és fàcil realitzar-los. Fa una crida a la divulgació del concurs. Finalment dona les gràcies per tot el que aguanten els presidents i les presidentes i està convençuda que es tornarà prompte.

La Vicepresidenta 4a de Protocol Lucía Morales López exposa que encara que no hi ha actes sí que hi ha activitats, Les Falleres Majors estan informades de la programació en línia i volen participar-ne virtualment. A poc a poc, s’incorporan actes en les agendes. Estaran a disposició de les comissions falleres per als actes que se sol·liciten. Agraïx a tots i totes el seu treball.

La Vicepresidenta 5a de les àrees d’Infantil, Joventut i Esport Inma Guerrero Bolinches continua en moviment i preparant activitats. La música és aliment per a l’ànima i en una situació dolenta és més necessària que mai. Encoratja a participar de qualsevol activitat. S’ha preparat, gràcies a l’esforç de molta gent, el programa “Falles en moviment”. No sap cap a on va la pandèmia però la festa és especialista a eixir de les cendres i que res es tinga. Tornarem.

La Vicepresidenta 3a de Comunicació i Solidaritat i Inclusió María Tomás López exposa que des de la delegació es donarà veu a totes les participacions i també a través del web. Qualsevol idea serà benvinguda. Des de la Delegació es realitzarà tot el que permeten les mesures sanitàries a través de les xarxes socials de JCF. No hi ha falles però és important no perdre il·lusió pel segon semestre i que març és un mes faller. Les activitats estan obertes a fallers i falleres i el veïnat, per a la gent que no siga de València i per a la de fora de la Comunitat.

El delegat de Falla Salvador García Meri exposa que a causa de l’actual circumstància la Delegació es reinventa a través de diferents activitats. S’han preparat xarrades entre artistes fallers i fallers de les comissions per a les quals treballen moderades per persones de la Delegació. Es tractarà el passat i present de la falla. Seran retransmeses de les xarxes socials de JCF. Una segona activitat es titularà “A la llum del cresol les falles prenen el vol” amb la participació de les juntes locals i la Federació d’Enginy i Gràcia. Es tracta de plantar un parot i engalanar balcons o finestres en Sant Josep. S’enviarà a cada comissió un parot de mostra per a indicar com fer-lo. Acabaran cremant-se. La tercera activitat s’ha preparat amb Xavier Gurrea de la delegació de Mitjans de Comunicació amb l’objectiu de realitzar falles virtuals grans o infantils a partir d’un model determinat i el missatge “Tornarem”. Es farà una composició virtual i es premiarà als millors ninots a partir d’una votació popular. Es poden presentar fins al 3 de març les obres. Ja se n’han presentat algunes.

QUART PUNT - APROVACIÓ, SI ESCAU, DE LA CONCESSIÓ DE RECOMPENSES A TÍTOL PÒSTUM

Secretaria General, a fi de complir l'article 70, punt 6 del Reglament Faller presenta la relació de fallers i fallers que han faltat i per als quals la seua comissió sol·licita recompensa següent a la qual en aquell moment posseïen. Estos són:

HERTMAN ROMERO CAPARRÓS
Sol·liciten: Bunyol d’Or
Falla núm. 097 – Sèneca – Iecla

REYES CHECA CARRETERO
Sol·liciten: Bunyol d’Or amb Fulles de Llorer
Falla núm. 043 – Marques de Montortal – Berni Català

JUAN GABRIEL MARTÍ QUILIS
Sol·liciten: Bunyol d’Or amb Fulles de Llorer
Falla núm. 223 – Benicadell – Sant Roc

FRANCISCO JAVIER LÓPEZ TABOADA
Sol·liciten: Bunyol d’Or amb Fulles de Llorer
Falla 317 – Camí Nou de Picanya – Nicolau Primitiu

LEÓN LIGORIO RUIZ
Sol•liciten: Bunyol d’Or i Brillants amb Fulles de Llorer
falla núm. 030 – Vall de Laguar – Pare Ferris

MARÍA JOSÉ MOSER UBEDA
Sol·liciten: Bunyol d’Or i Brillants amb Fulles de Llorer
falla núm. 043 – Marques de Montortal – Berni Català

MIGUEL GUISADO LIZANCO
Sol·liciten: Bunyol d’Or i Brillants amb Fulles de Llorer
Falla núm. 070 – Vidal de Canelles – Sánchez Coello

JOSÉ LUIS NAVARRO NAVARRETE
Sol·liciten: Bunyol d’Or i Brillants amb Fulles de Llorer
Falla núm. 082 – Olivereta – Cerdá i Rico

JOSÉ BELENGUER NAVARRO
Sol•liciten: Bunyol d’Or i Brillants amb Fulles de Llorer
Falla núm. 097 – Sèneca – Iecla

JOSÉ ANTONIO ALARCÓN GÓMEZ
Sol•liciten: Bunyol d’Or i Brillants amb Fulles de Llorer
Falla núm. 158 – Albacete – Marvà

JOSÉ ALBERTO PASTOR GOMAR
Sol·liciten: Bunyol d’Or i Brillants amb Fulles de Llorer
Falla núm. 159 – Dr. Manuel Candela – Beatriu Tortosa

RICARDO HERVÁS GAVILÁN
Sol·liciten: Bunyol d’Or i Brillants amb Fulles de Llorer
Falla núm. 279 – Maties Perelló –Lluís de Santàngel

PILAR TEJERO CAMARERO
Sol•liciten: Bunyol d’Or i Brillants amb Fulles de Llorer
Falla núm. 287 – Riu Bidasoa – Comte de Torrefiel

JESÚS RICARDO CASTELLANOS TEJERO
Sol•liciten: Bunyol d’Or i Brillants amb Fulles de Llorer
Falla núm. 287 – Riu Bidasoa – Comte de Torrefiel

FRANCISCO MARTÍN FERNÁNDEZ
Sol·liciten: Bunyol d’Or i Brillants amb Fulles de Llorer
Falla núm. 344 – Polo i Peyrolón – Ciutat de Mula

Mª DEL CARMEN SENENT ESTEVE
Sol·liciten: Bunyol d’Or i Brillants amb Fulles de Llorer
Falla núm. 346 – Riu Tajo - Cavite

Juntes Locals

ANTONIO JAVIER SANTIAGO OÑORO
Sol·liciten: Bunyol d’Argent
Falla núm. 007 – Sant Jaume (Alfafar)

RAMÓN TORTOSA VILA
Sol·liciten: Bunyol d’Or amb Fulles de Llorer
Falla 001 – Blasco Ibáñez (Vallada)

TRINIDAD CERDÁ SANZ
Sol·liciten: Bunyol d’Or amb Fulles de Llorer
Falla 001 – Blasco Ibáñez (Vallada)

EUGENIO ALMENAR NAVASQUILLO
Sol·liciten: Bunyol d’Or i Brillants amb Fulles de Llorer
Falla 001 – Pensat i Fet (Carlet)

S’aprova per assentiment la presentació de les sol·licituds presentades a títol pòstum.

La Secretaria General afig que en total s’han concedit 19.326 recompenses de les quals 11.290 són per a fallers i falleres de la ciutat de València i 8.036 són lliurats a fallers i falleres de les juntes locals. Pel que fa a la màxima distinció exposa se n’han atorgat 1.570 de les quals 1.012 són per a fallers i falleres del Cap i Casal i 558 per als membres de les juntes locals.

QUINT PUNT - PRECS I PREGUNTES

La Presidència demana que les intervencions siguen concretes, ja que les persones que estan en la seu de JCF per a fer possible esta assemblea telemàtica han d'arribar a casa a les 22.00 hores, a causa de la vigència del toc de queda. Recorda que per als assumptes particulars de les comissions poden escriure als correus electrònics Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o als telèfons 675 69 42 33 i 96 352 25 47 81 (extensió 5167).
Seguidament intervenen diverses persones representants de les comissions falleres.

Finalment la Presidència dona les gràcies a tots i a totes pel treball realitzat. Açò no s’ha acabat. Anima a participar en les activitats en línia ja que s’ha fet un gran esforç. Tornarem. Llarga vida a les falles.

La sessió s’alça a les 21.34 hores de la qual cosa com a Secretària estenc la present acta amb el vistiplau del President.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte