• Enlace Slider home mascletás

Junta Central Fallera

Resum del Ple de Junta Central Fallera del mes de setembre de 2021

Este és el resum del Ple de Junta Central Fallera del mes de setembre de 2021

Acta del Ple de la Junta Central Fallera celebrat el dia 7 de setembre del 2021 a les 20.00 hores en la sala d’Actes de la Fundació Petxina amb la presidència del Sr. Carlos Enrique Galiana Llorens, com a Secretària General la Sra. Carmen Blasco Lucas, i amb l’assistència dels membres de JCF relacionats al marge.

PRIMER PUNT - APROVACIÓ, SI ESCAU, DE L’ACTA ANTERIOR

L’acta és aprovada per assentiment.

SEGON PUNT – INFORME DE PRESIDÈNCIA

La Presidència dona la benvinguda a les falles del 2022. Expressa que cal estar contents i contentes per com han eixit els actes fallers de setembre. S’han complit els següents objectius: a) reactivació econòmica de la cultura festiva (pirotècnia, floristeria, música, indumentària, etc.) b) objectiu sentimental, ja que els fallers i les falleres són una part del veïnat que amb plors i patiments han estat tancats a casa, lluny dels casals, i que ara tornen a gaudir de la festa amb limitacions c) La seguretat i el fet de demostrar que es poden fer activitats. Els fallers i les falleres han acomplit. Ho feren durant tota la pandèmia amb les mesures de seguretat i també estos dies passats en una activitat com l’Ofrena. Un altre tema és el comportament dels qui no són fallers o falleres. S’ha donat un bon exemple. Vol agrair als delegats i a les delegades el que han fet este temps i als membres de JCF pel seu esforç i també per l’acompanyament a les persones representants de les festes germanes. Expressa la seua enhorabona.

La Presidència és conscient que han hagut errades perquè estem vivint en un temps de pandèmia per al qual ningú no estava preparat. A més, ha estat pel mig el mes d’agost dedicat a les vacances. No obstant això, hi ha motius per a estar contents i contentes de com s’han realitzat els actes.

Ara s’inicia l’exercici 2021-22, el qual ja havia començat i es reprén. Queden 6 mesos per a la celebració de les falles. Este cap de setmana es realitzaran les preseleccions. Encara no se sap la situació en la qual s’estarà. Ara hi ha temps per a valorar com s’han celebrat les activitats falleres i per a pensar si alguns plantejaments han vingut per a quedar-se (ofrena matinal, mascletades als barris, etc.). En estos mesos cal valorar-los. Té pendent una reunió amb la direcció de les obres que s’estan fent a la plaça de la Reina per a conéixer en quin estat es trobaran per març del 2022.

Finalment demana més compromís, si cap, a les persones del Ple per a continuar preparant totes les activitats falleres en esta segona fase de l’exercici que s’inicia ara.
Demana un fort aplaudiment per a tots i per a totes pel treball que s’ha realitzat perquè foren possibles les activitats falleres en l’any 2021.

Finalment nomena com a secretari de la delegació de Recompenses a Joaquín Ruiz Hernández.

TERCER PUNT - INFORME DE DELEGACIONS

La delegació de Festejos ha fet un balanç de les activitats falleres programades per setembre i expressa que s’ha complit amb el programa (Exposició del Ninot, Repartiments de Premis i Ofrena) amb èxit en un temps rècord. Agraïx la col·laboració de les delegacions implicades com ara Infantils, Protocol o Comunicació. Dona les gràcies als vestidors del cadafal de la Mare de Déu pel seu treball i al món faller per haver respectat les mesures sanitàries. S’informa que els actes ja programats per ara són estos: elecció de les components de les Corts d’Honor el 2 s’octubre, telefonada a les noves Fallers Majors de València el 13 d’octubre i proclamació de les Falleres Majors el 14 d’octubre.

La delegació de Cultura agraïx a tots els components de Junta Central Fallera el treball realitzat per a dur a terme les activitats falleres de setembre. Informa que el termini d'inscripció del concurs de Teatre Faller, Presentacions i del d'audiovisuals finalitza el pròxim 25 de setembre i encoratja a la participació en la resta de concursos (fotografia, exclamació, etc.).

La delegació de Comunicació agraïx el treball dels mitjans durant les Falles de 2021 i informa de les recents dades relacionades amb l’accés de les persones usuàries a les xarxes socials de JCF: més de 150.000 cerques a Google, més d'1,3 milions de visites en Facebook, impacte a 430.000 comptes d'Instagram i 150.000 interaccions i visites a Twitter. La delegació ha facilitat estos dies dades i la cobertura en les diferents activitats i ha col·laborat amb els mitjans internacionals. Ara està preparant les jornades relacionades amb la gestió de la comunicació. Finalment felicita les diferents delegacions amb les quals s’ha col·laborat. Dona l’enhorabona per fer història i ara encoratja a preparar les falles del 2022.

La delegació de Juvenils felicita la junta directiva i els membres de Junta Central Fallera per l’organització de les falles de setembre. Considera que moltes de les novetats introduïdes venen per a quedar-se. Informa que el pròxim dijous serà la presentació de la II edició del concurs d'Influencers Fallers i que al mes d'octubre s'iniciarà el concurs d'escacs. Es continua treballant en el programa d’activitats.

La delegació d'Esports ha nomenat els i les guanyadores dels campionats de pàdel i futbol, així com els de OneWall i frontó adult.
En el Campionat de Pàdel Masculí la classificació fou la següent: 1)7a divisió: campió avinguda de l’Oest B, subcampió Ribera S Clara D i 3r classificat Peu de la Creu B b) 6a divisió: campió Santa Genoveva Torres – Arquitecte Tolsa, subcampió plaça Mare de Déu de Lepant B i 3r classificat Pintor Salvador Abril – Peris i Valero B c) 5a divisió: campió plaça Mare de Déu de Lepant A, subcampió Arts i Oficis – Actor Llorens i 3r classificat Periodista Gil Sumbiela – Assutzena B d) 4a divisió: campió Jesús Morante i Borràs, subcampió plaça Pintor Segrelles B i 3r classificat Santa Maria Micaela – Martí l’humà e)3a divisió: campió illes Canàries – Trafalgar B, subcampió Serra Martes – M.Servet i 3r classificat Alemanya – el Batxiller f) 2a divisió: campió Justo Vilar – Cabanyal A, subcampió Almirall Cadarso B i tercer classificat Dr. Marañón – Mestre Palau g)1a divisió: campió Cuba – Dénia, subcampió passeig Albereda – Av. Franca i tercer classificat Mercat de Russafa h) Divisió d’Honor: campió Periodista Gil Sumbiela – Assutzena A, subcampió Primat Reig – Av. Sant Vicent de Paül i tercer classificat sant Ignasi de Loiola A.
En el Campionat de Pàdel Femení els resultats foren: a) 2a divisió: campió plaça de la Mercé subcampió Plaça Mare de Déu de Lepant A i tercer classificat plaça del Pintor Segrelles B b) 1 a divisió: campió Mercat de Russafa, subcampió avinguda de l’Oest i tercer classificat plaça Mare de Déu de Lepant B c) divisió d’honor: campió duc de Gaeta – Pobla de Farnals, subcampió plaça Pintor Segrelles A i tercer classificat Ribera S Clara A. El lliurament de premis es realitzà en el saló d’Actes de JCF amb la presència de la FMV i la seua Cort d’Honor el dijous 15 de juliol.
En el Campionat de Futbol els resultats foren els següents: a) divisió d’honor: campió Issac Peral – Misser Mascó, subcampió Arts i Oficis – Actor Llorens A i tercer classificat plaça de la Moreria b) primera divisió: campió Primat Reig – Sant Vicent de Paül, subcampió Dr. Sanchis Bergón – Túria i tercer classificat Pelai – M.Marzal c) segona divisió. campió Malva-rosa-Ponz-Cavite, subcampió plaça de la Mercé i tercer classificat Arts i Oficis – Actor Llorens B. En breu, es realitzarà el lliurament de premis. S’avisarà amb antelació.

El 3 de juliol en la localitat de Massalfassar es realitzaren els campionats d’One Wall, Frontó i Frontenis. Assistiren l’alcalde de la localitat així com el president de la JLF i les Falleres Majors. Les persones guanyadores foren: 1) One Wall Infantil: campió Germán Gallego Bayarri (falla Enginyer Manuel Maese – C. Llorens), segon clssificat Luis García Vaquero (falla duc de Gaeta) i tercera classificada Emma Gallego Bayarri (falla enginyer Manuel Maese - C.Llorens) b) One Wall Adults: campió Adrián Benito Toledo (falla Mercat de Castella), segon classificat Sergio Pérez Olaya (falla humanista Mariner – Manuel Simó) i tercer classificat Javier Carsí Peinador ( falla Sèneca – Iecla) c) Frontó a Mà: campions José Vicente Pérez Aguilar i Francisco Tirado Cano ( falla l’Alguer – Rafael Yanini), subcampions Alberto Soldado Pons i Juan Carlos Peinado Fort (falla Humanista Mariner) i tercers clasificats Alejandro i Rubén Cerezo Tomás (falla Sant Lluís – av. Dr. Waksman) d) Frontenis: campions Antoni Benlloch i Manuel García (falla Acacias – Picaio), subcampiones Amparo Gil, Sandra Tortosa i Empar Tortosa (falla Calvo - Acacio) i tercers classificats Roberto Godoy i Octavio Pérez (falla Gayano Lluch).

Ja s’han enviat les inscripcions per als campionats de tenis. El termini per a apuntar-se és fins al 25 de setembre. Esta oberta la inscripció per al campionat de birles femení fins al 30 de setembre. S’iniciarà el 19 d’octubre. També està oberta la inscripció per als campionats de birles masculí i mixt fins al 30 de setembre. S’iniciarà el 20 d’octubre. La inscripció de birles infantil està oberta fins al 26 de setembre. S’iniciarà el campionat el 8 d’octubre. Pròximament s’enviarà la informació relativa a la inscripció als campionats de golf, petanca, bàsquet i tenis de taula. Les inscripcions de futbol, futbol-sala i pàdel estan a l’espera que es resolguen les licitacions. El 16 de setembre hi haurà una reunió en el saló d’Actes de JCF amb els delegats i les delegades inscrits en el campionat de Pilota per a establir les normes conjuntament. Se n’informarà de l’horari. El pròxim 19 de setembre, a les 9.00 hores, a la plaça de l’Ajuntament, tindrà lloc el Dia de la Pilota Valenciana organitzat per la Federació de Pilota i la Fundació Esportiva Municipal. Hi haurà partides de pilota d’infantils. El 23 de setembre, al trinquet de Pelai, es farà lliurament dels nous equipatges de pilota, realitzats amb els nous dissenyats per a commemorar el 25 aniversari del campionat de Pilota Valenciana de JCF. Se n’informarà de l’horari. El 26 de setembre s’iniciarà el campionat.

La delegació d'Infantils ha informat que ja s'han obert els terminis del concurs de Playbacks infantils. Es podran apuntar fins al 25 de setembre. El V Torneig d’Escacs serà el 17 d’octubre. El 31 d’agost es van concedir els premis als ninots infantils de l’Exposició del Ninot. Destaca el treball durant la setmana fallera amb la delegació de Festejos.

La delegació de Protocol ha informat que les FFMMV i CCHH han visitat durant les Falles de 2021 un total de 65 comissions, comptabilitzant les que no havien pogut visitar i aquelles que havien patit actes vandàlics, i ha indicat que a partir de demà es cridarà les delegades i els delegats de sector per a organitzar la visita de les CCHH i FFMMV. A més, anuncia que el divendres 15 d'octubre serà el sopar d'acomiadament de les màximes representants. S’agraïx la col·laboració de les diferents delegacions en les visites a unes altres falles.

QUART PUNT – APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, DE LA BAREMACIÓ DE FALLES

La delegació de Falles exposa que la classificació ha sigut complicada de fer a causa de l’actual situació sanitària. Les xifres pareixen elevades però es produïxen per les condicions de la subvenció extraordinària bianual a les falles. Serà un exercici de pujades altes excepcionals, ja que la gran majoria de comissions s’han acollit a este pla. Es vol que cada comissió fallera tinga dos opcions per a triar la categoria en la qual vol que estiguen les seues falles. Se sotmet a votació. És aprovada per unanimitat.

QUINT PUNT – INSTRUCCIONS CLASSIFICACIÓ DE FALLES 2022

La delegació de Falles informa que les instruccions són com les d’uns altres anys. L’objectiu és que es mantinga la sol·licitud demanada per les comissions i que estiguen ordenades a partir d’uns criteris. Amb tota la informació, es publicarà un llistat provisional. Després hi haurà 15 dies per a formular al·legacions. Posteriorment eixirà el llistat definitiu.

SEXT PUNT - PRECS I PREGUNTES

Es realitzen diferents preguntes per part de les persones components del Ple.
La sessió s’alça a les 21.09 hores de la qual cosa com a Secretària estenc la present acta amb el vistiplau del President.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte