• Enlace Slider home mascletás (8)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Finalitza la primera fase de l’Elecció de les Falleres Majors de València de 2023

Finalitza la primera fase de l’Elecció de les Falleres Majors de València de 2023

Galiana destaca el “comportament exemplar dels fallers i falleres” amb “la recuperació de les Preseleccions als jardins del Palau” i felicita “a tots els sectors per la impecable organització”

Este passat cap de setmana ha finalitzat la primera fase de l’Elecció de les Falleres Majors de València i Corts d’Honor de 2023, que s’ha desenvolupat pels respectius sectors fallers de la ciutat durant tot el mes de juliol. D’aquesta manera, ja es coneixen a les 73 candidates adultes i les 73 candidates infantils que aspiren a succeir en el càrrec a Carmen Martín i Nerea López.

El president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, ha donat l’enhorabona a les candidates preseleccionades a Falleres Majors de València 2023 i també “a totes aquelles candidates que cada cap de setmana ens han regalat els seus somriures en cada desfilada”. “És una gran satisfacció veure com el món faller recupera espais tan emblemàtics com els Jardins del Palau, ja que tornar sempre és bo i positiu”, ha expressat.

Galiana ha remarcat “el comportament exemplar dels fallers i falleres” i també ha felicitat “a tots els sectors per la impecable organització”. “Tot ha funcionat a la perfecció i això es deu a la gran feina que han fet cadascun d'ells, encapçalats pels seus delegats de sector. Ara ja només ens queda gaudir de tot el que està per vindre i tancar aquesta Gran Fira de València amb la Nit de la Punxà i la gran esperada Batalla de Flors”, ha destacat.

Amb les Preseleccions ha començat el procés per a triar a les màximes representants de les Falles de 2023, que succeiran en el càrrec a Nerea López i Carmen Martín. Durant les últimes tres setmanes, diferents emplaçaments de la ciutat de València, amb els jardins del Palau de la Música com a nucli central, han acollit aquests actes carregats d'emoció emmarcats en la programació de la Gran Fira de València.

El sector Russafa B va obrir el cicle triant a les candidates infantils Nieves Moya (Cadis-Mossén Femenia-Puerto Rico) i Alejandra Delgado (Cadis-Dénia) i adultes Eva Martínez (Castelló-Sogorb) i María Luque (Sueca-Literat Azorín). Per part del sector La Seu-La Xerea-El Mercat han resultat triades les candidates infantils Mª Consuelo Carceller (Llanterna-Na Rovella-Av.de l’Oest), Sofía Vich (Negret, pl) i Alejandra Martínez (Carabasses-En Gall) i les adultes Rosa Ferriol (Lope de Vega, pl), Alejandra Daniela Rau (Mercat Central, pl) i Natalia Hervás (Reina-Pau-Sant Vicent).

L’aposta d’Algirós està conformada per les candidates infantils Sandra Casaubon (Lleons-Poeta Mas i Ros), Daphne Benlloch (Blasco Ibáñez-Mestre Ripoll) i Marta Orts (Sèneca-Iecla) i per les adultes Cueva Santa Cerezo (Tarongers-Universitat Politècnica), Laura López (Iecla-Cardenal Benlloch) i Victoria Colomina (Rubén Darío-Fra Lluís Colomer). Mentre que les candidates infantils de Botànic-La Petxina són Paula Nieto (Azcàrraga-Ferran el Catòlic), Paula Ordoño (Palleter-Erudit Orellana) i Yaiza Hurtado (Sant Ignasi de Loiola-Jesús i Maria) i les adultes són Carmen Marín (Borrull-Socors), Carmen Alepuz (Azcàrraga-Ferran el Catòlic) i Paula Barat (Sant Ignasi de Loiola-Jesús i Maria).

Per la seua banda, el sector El Carme ha triat a les candidates infantils Marta Loro (Arbre, pl), Nuria Cano (Portal de la Valldigna-Salines) i Inés Martínez (Serrans-Els Furs, pl) i les adultes Ariadna Ángeles Pérez (Na Jordana), Sara Sancho (Mossén Sorell-Corona) i Delia Madrid (Ripalda-Soguers), i el sector la Saïdia a les infantils Sofía Estornell (Trinitat-Alboraia), Adriana Balaguer (Vilanova de Castelló-Horticultor Galán) i Sofía Galve (Nador-Miraculosa) i a les adultes Ainhoa Pérez (Bilbao-Maximilià Thous), Paula Fernández (Sagunt-Sant Antoni-Pare Urbà) i Marta Monzón (Visitació-Oriola).

El sector Pla del Remei-Gran Via ha optat per les candidates infantils Gabriela Clavet (Almirall Cadarso-Comte d'Altea), Emma Pérez (Regne de València-Císcar) i Sofía Bas (Mestre Gozalbo-Comte d'Altea) i les adultes Diana Illueca (Jacinto Benavente-Regina Na Germana), Mar Vercher (Isabel la Catòlica-Ciril Amorós) i Mª Victòria Pérez (Císcar-Borriana). I el sector El Pilar-Sant Francesc per les infantils Mª Elena Blanquer (Ribera-Convent de Santa Clara), Lara Vizcaíno (Pilar, pl) i Ángels Domingo (Bosseria-Tossal) i les adultes Amanda M. Esqueta (Guillem de Castro-Triador), Mª Carmen Mora (Pilar, pl) i Eva Mª Martí (Ribera-Convent de Santa Clara).

Respecte al sector Russafa A, han resultat triades les candidates infantils Sara Ruiz (Pintor Salvador Abril-Pere III El Gran) i María Requeni (Maties Perello-Lluís de Santàngel) i les adultes Ana Mª Fernández (Maties Perello-Lluís de Santàngel) i María Hércules (Regne de València-Duc de Calàbria). En el cas de Patraix, han passat a la següent fase les infantils Carla San Gil (Xiva-Francisco de Llano) i Nerea Jareño (Barri de Sant Isidre) i les adultes Paula Vañó (Arxiduc Carles-Xiva) i Patricia Cariñena (Camí Nou de Picanya-Nicolau Primitiu).

Les candidates infantils del sector Malva-rosa-Cabanyal-Beteró són Claudia Martínez (Vidal de Canyelles-Sánchez Coello), Valeria Marí (Malva-Rosa-Antoni Ponz-Cavite) i Paula Lacomba (Barraca-Espadà) i les adultes són Lara Moreno (Doctor Álvaro López-Sant Joan de Déu), Ana Mª Arce (Barri Beteró) i Ana Isabel Martín (Reina-Vicent Guillot). Del sector Jesús, les infantils són Valeria Hernández (Joan d'Aguiló-Gaspar Aguilar), Martina Moragues (Pius XI-Fontanars) i Carla Vidal (Veneçuela-Agustí Sales) i les adultes són María Collado (Costa i Borràs-Agustina d'Aragó), Belén García (Pius XI-Fontanars) i Alicia Vendrell (Joan d'Aguiló-Gaspar Aguilar).

El sector Poblats al Sud ha triat a les candidates infantils Carla Tomás (Glòria-Felicitat-El Tremolar) i Chloe Gilot (Embarcador-Historiador Betí) i a les adultes Nerea Ramírez (Jesús Morante Borrás-Caminot) i Vallivana Sanchis (Glòria-Felicitat-El Tremolar). El sector Quatre Carreres, a les infantils Adriana Correcher (Carrera de Sant Lluís-Doctor Waksman), Paula Abel (Carrera de Malilla-Illa Cabrera) i Natalia Martínez (Poeta García Lorca-Oltà) i a les adultes Beatriz Soler (Oltà-Juan Ramón Jiménez), Paula Izquierdo (Àngel Villena-Pintor Sabater) i Lidia Cardona (Carrera de Sant Lluís-Doctor Waksman).

En el cas de Mislata, han resultat triades les candidates infantils Daniela Tirado (Pare Santonja-Cardenal Benlloch) i Martina Ortega (Creu i Mislata) i les adultes Yessica Belda (Doctor Marañón-Mestre Palau) i Ana Rondan (Antonio Molle-Gregorio Gea). I pel que fa a La Roqueta-Arrancapins, les seues candidates infantils són Daniela Segura (Convent de Jerusalem-Matemàtic Marzal), Raquel Suay (Ferran el Catòlic-Àngel Guimerà) i Marcela Miñana (Alberic-Heroi Romeu) i les adultes, Aurora Sanchis (Sant Vicent-Marvà), Cristina Madrero (Convent de Jerusalem-Matemàtic Marzal) i Raquel Górriz (Espartero-Ramón i Cajal).

El sector Camins al Grau ha seleccionat a les infantils Inés Prado (Pintor Maella-França-Menorca), Beatriz Simón (Indústria-Sants Just i Pastor) i Amina Medjahri (Arts i Oficis-Actor Llorens) i a les adultes Marta Durá (Illes Canàries-Dama d'Elx), Gloria Chaves (Av. de França-Alfred Toran i Olmos) i Sara Hernández (Ferros-Joan Baptista Perales). Respecte a Rascanya, la seua aposta està conformada per les candidates infantils Mª José Francés (Marqués de Montortal-Josep Esteve), Natalia Chulvi (Sant Vicent de Paül-Dip. Clara Campoamor) i Lucía Viana (Gayano Lluch) i les adultes Carmen Peiró (Sant Vicent de Paül-Dip. Clara Campoamor), Diana Parra (Santa Genoveva Torres-Arquitecte Tolsà) i Isabel Palanca (Senent Ibáñez-Massarrojos).

El sector Olivereta ha triat a les candidates infantils Aitana Núñez (Lluís Lamarca-Velázquez), Lucía Moreno (Josep Maria Bayarri-Els Isidros) i Belén García (Alcàsser-Iàtova) i a les adultes María Marín (Barri de La Llum), Lydia Giménez (Quart Extramurs-Velázquez) i Gema Peris (Josep Maria Bayarri-Els Isidros). Mentre que la Creu Coberta ha seleccionat a les infantils Aitana Jiménez (Manuel Arnau-La Creu Coberta), Alejandra Pérez (Enginyer Josep Sirera-Pius IX) i Aitana Torras (Arquebisbe Olaechea-Sant Marcel·lí) i a les adultes Carlota Fernández (Jerónima Galés-Litògraf Pascual i Abad), Yasmina I. Albiach (Enginyer Josep Sirera-Pius IX) i Mónica Oliva (Fra J. Rodríguez-Pintor Cortina).

En el cas del sector Pla del Reial-Benimaclet, les candidates infantils són Carla Pellicer (Conca Tramoyeres-Guàrdia Civil), Adriana Tena (Avinguda de Valladolid-Enginyer Vicent Pichó) i Eva Gaspar (Exposició-Misser Mascó) i les adultes són María Burgos (Primat Reig-Vinaròs), Laura Valero (Molinell-Alboraia) i Marina Gaspar (Exposició-Misser Mascó). En el sector Benicalap han resultat triades les infantils Sofía Acebrón (Benicadell-Sant Roc), Alejandra Castañeda (Manuel Melià i Fuster-Carles Cortina) i Leire Mulas (Manuel Melià i Fuster-María Fernanda D'Ocón) i les adultes Ana Mª González (L'Equador-Alcalde Gurrea), Carolina Urgel (Ciutat de l'Artista Faller) i Sara Martínez (Pere Cabanes-Joan XXIII), i en Campanar, les infantils Vera Pérez (Monestir de Poblet-Aparicio Albiñana), Cayetana Castelló (Mestre Arambul Sanz-Campanar) i Blanca Munilla (Manuel de Falla-Tamarindes) i les adultes Azahara Benlloch (Avinguda de Burjassot-Joaquim Ballester), Adela Mª Munilla (Manuel de Falla-Tamarindes) i Laura Mengó (Monestir de Poblet-Aparicio Albiñana).

Finalment, el sector Canyamelar-Grau-Natzaret ha triat a les infantils Carla Pérez (La Creu, pl.-Els Àngels), Daniela Font (Progrés-Teatre de la Marina) i Cinta Rey López-Trigo (Menorca-Lluís Bolinches) i a les adultes Sandra Laguna (Doctor Joan Josep Dómine-Port), Elena Luján (La Creu, pl.-Els Àngels) i Victoria Cerdá (Arquitecte Alfaro-Francesc Cubells); el sector Quart de Poblet-Xirivella, a les infantils Jimena Caparrós (València-Teodor Llorente), Irene Bellver (Pius XII-Jaume Roig) i Davinia Orive (Sant Joan, pl) i les adultes Silvia García (Pius XII-Jaume Roig), Alicia Martínez (Tribunal de les Aigües) i Laura Chillón (Doctor Gómez Ferrer); i el sector Benimàmet-Burjassot-Beniferri a les infantils Olympia García (Pi i Margall-Arturo Cervellera), Leila Jiménez (Marià Benlliure-Séquia de Tormos) i Sofía Olmo (Fermín Galán i García Hernández-Primavera) i les adultes Andrea Resina (Pi i Margall-Arturo Cervellera), Alba Tischler (Marià Benlliure-Séquia de Tormos) i Mª Julia Estevan (Lluís Cano, pl).

Junta Central Fallera ha habilitat una secció específica al seu web www.fallas.com perquè el públic puga consultar des de qualsevol dispositiu i ubicació la relació de totes les candidates preseleccionades dels respectius sectors. A més, en l’apartat de ‘Galeria’ (https://fallas.com/index.php/main-galeria-va) es poden recuperar i descarregar totes les fotografies dels diversos actes de preseleccions. També es pot consultar tota la informació relativa al procés d’elecció de les Falleres Majors de València de 2023 als perfils de Twitter @JCF_Valencia, Facebook @JCFValencia i Instagram @jcf_falles22 de Junta Central Fallera.

Sopar de la Punxà i Batalla de Flors

El pròxim cap de setmana, les candidates es donaran cita en la Ciutat de l'Artista Faller en el 'Sopar de la Punxà', l'acte que simbolitza la 'punxà' de les flors de les diferents carrosses que l'endemà participaran en la Batalla de Flors. El sopar reunirà centenars de fallers i falleres que acompanyaran durant la nit a les i els artistes fallers.

Amb això, es donarà pas a la següent fase de l'elecció, que tindrà com a epicentre l'acte d'elecció de les Falleres Majors de València i Corts d'Honor de 2023 que acollirà, com és tradició, el pavelló de la Font de Sant Lluís, la 'Fonteta', el pròxim divendres 30 de setembre.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte