• Enlace Slider home mascletás (8)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Cultura Festiva valora com a gran èxit d’organització i de públic la Gran Fira de València

Cultura Festiva valora com a gran èxit d’organització i de públic la Gran Fira de València

Carlos Galiana destaca els 52.000 assistents als Concerts de Vivers i els 4.500 participants en la Batalla de Flors

La Regidoria de Cultura Festiva valora positivament “la descentralització, la participació i la varietat de la programació” de la Gran Fira de València, que va acabar diumenge passat amb la Batalla de Flors. El regidor de Cultura Festiva i alcalde en funcions, Carlos Galiana, ha destacat, entre d’altres, els 52.000 assistents als concerts de Vivers i els 4.500 participants en la Batalla de Flors. Per a Galiana, “podem dir sense pal·liatius que esta Gran Fira ha sigut un gran èxit a nivell organitzatiu i de públic”.

El regidor ha subratllat que “la Gran Fira té un potencial enorme, té un prestigi molt gran i altres entitats es volen sumar i fan la seua programació aprofitant el mes de juliol per a fer-la coincidir amb la Gran Fira de València. Hem vist, per exemple, la plaça de l’Ajuntament plena de gom a gom amb el festival Polirítmia, que fa la Generalitat demostrant que hi ha un públic molt interessant de la nostra música, de les nostres danses i les nostres arrels”.

Carlos Galiana valora l’impacte de la Fira sobre el món faller i ha assegurat que “el lema d’esta Gran Fira era enguany, sí. Perquè enguany hem recuperat espais com, per exemple, els Jardins del Palau, que s’han recuperat per al món faller, on s’han celebrat la majoria de preseleccions falleres, els campionats de truc, parxís i dòmino i per on han passat unes 20.000 persones sense comptar les 2.000 persones que van acudir a la Nit de la Punxà en la Ciutat Fallera. O siga, que el món faller ha recuperat un dels seus espais més emblemàtics, una de les seues activitats i ha tornat un poquet i, a poc a poc, a eixa normalitat sempre desitjada”.

El regidor també s’ha mostrat satisfet per la recuperació del sector cultural de la ciutat de València. Segons l’edil, “jo crec que, en esta fira, recuperem un sector que ha estat contínuament maltractat per la pandèmia, com és el sector cultural. L’any passat, els concerts de Vivers tenien un aforament limitat i el públic estava assegut en una cadira. Enguany hem recuperat eixe aforament per als concerts de Vivers i, per fi, hem tingut una Fira de València completa. I d’això s’ha beneficiat el sector cultural, on hem de continuar invertint perquè, al final, no és una despesa, és una inversió en els nostres professionals de la cultura”.

Les xifres

La Regidoria ha destacat que als concerts de Vivers han acudit 52.000 persones i es va penjar el cartell de “No hi ha entrades” als concerts de Leiva, Zoo + Tenda + Lisasinson, els dos concerts de Rigoberta Bandini o el de Simple Minds.

20.000 persones han passat pels Jardins del Palau, on s’han celebrat, entre d’altres, les preseleccions falleres i d’altres 2.000 van acudir a la Ciutat Fallera en la Nit de la Punxà. A més, 4.500 persones van presenciar la Batalla de Flors, hi havia un centenar de periodistes i fotògrafs acreditats i 300 persones van desfilar pròpiament en la Batalla.

D’altra banda, el Correfira ha visitat 16 ubicacions, dos més que en 2019, i s’ha ampliat el nombre d’activitats pirotècniques previstes amb traques corregudes, mascletades a l’antiga o correfocs, entre d’altres.

Per últim, el regidor ha destacat el treball i l’aportació a la Gran Fira de tots els servicis municipals, entre els quals ha citat policia, bombers, neteja i servicis centrals tècnics, entre d’altres.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte