• Enlace Slider home mascletás (8)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • L’acte d’elecció de les Falleres Majors de València 2023, que omplirà de nou la Fonteta el 30 de setembre, començarà a les 21.30 hores

L’acte d’elecció de les Falleres Majors de València 2023, que omplirà de nou la Fonteta el 30 de setembre, començarà a les 21.30 hores

Este dimarts s'ha celebrat el Ple de Junta Central Fallera del mes de setembre

L’acte d’elecció de les Falleres Majors de València de 2023, previst per al pròxim divendres 30 de setembre, començarà a les 21.30 hores i hora i mitja abans, a les 20.00 hores, serà quan s'òbriguen les portes per a l’accés del públic. És un dels anuncis que ha realitzat este dimarts el president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, durant el Ple del mes de setembre.

En l’informe de Presidència, el president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, ha informat que en la pròxima Assemblea de presidentes i presidents es donarà compte dels resultats de l’elecció de jurats de les Falleres Majors de València 2023, triats en la passada Assemblea.

Per altra banda, ha destacat que s'enceta el camí cap a l’acte d’elecció de les Falleres Majors de València 2023 i ha apuntat que les candidates ja han començat les proves amb el jurat. En este sentit, ha anunciat que l'acte, previst per al divendres 30 de setembre, començarà a les 21.30 hores i que l'obertura de portes serà a les 20.00 hores. Es recupera, a més, l’aforament complet, a causa de la normalització de la situació sanitària. A més, ha indicat el nombre d’entrades que correspondran a cada comissió: les comissions amb candidata, 16 entrades per a la comissió i 4 per a la candidata; i les comissions sense candidata, 4 entrades.

Respecte als informes de delegacions, la delegació de Festejos ha informat que està obert el termini per a inscriure's en el XXXVII concurs de Playbacks i les comissions interessades tenen fins demà dia 14 per a inscriure's. El pròxim 22 de setembre a les 19.00 en el Saló de Plens de JCF tindrà lloc el sorteig de l'ordre d'actuació. S’està tancant les dates i la ubicació i s’informarà pròximament. A més, ha recordat que l'acte d'Elecció de les Falleres Majors 2023 se celebrarà el divendres 30 de setembre a la Fonteta. A les 20.00 hores serà l’obertura de portes i l’acte començarà a les 21.30 hores. El 18 d’octubre serà #LaTelefonada23 i el 19, la #Proclamació23.

La delegació de Cultura ha informat que enguany es representaran en el concurs de Teatre Faller un total de 51 obres: 14 en Secció Primera, 14 obres en Segona, 9 en tercera, 6 en juvenil i 8 obres en infantil. El concurs tindrà lloc a la Sala Flumen. El dilluns 19 de setembre serà la presentació del concurs. La primera representació serà el dia 21 de setembre i finalitzarà el concurs el dia 20 de desembre. Per altra banda, ha informat que per al concurs de fotografia s'han presentat un total de 98 fotografies de 34 autors. Demà dimecres 14 en la plaça interior de Nuevo Centro tindrà lloc la inauguració de l'exposició, la lectura de l'acta del jurat, i el lliurament de premis als guanyadors. L'exposició romandrà oberta fins al dia 21 de setembre. A més, ha avançat que el 5 d’octubre en el Palau de les Arts s'efectuarà l'estrena dels pasdobles dedicats a les Falleres Majors de València. Els compositors són Josep Juste i Martí (FMV) i Ángel García Martínez (FMIV). En uns dies es publicarà la notícia perquè qualsevol faller puga traure la seua entrada per a assistir al concert de manera gratuïta.

La delegació d’Infantils ha informat que el termini d'inscripció del 36º concurs de Playbacks finalitza el 14 de setembre. En breu s'obri el període per a participar en el torneig d'escacs, que se celebrarà el 23 d'octubre. I la delegació de Juvenils ha informat que demà finalitza el termini d'inscripció per a participar en el concurs de Playbacks; en escacs el termini serà del 26 de setembre fins el 13 d'octubre. Per últim, ha indicat que hui comencen les inscripcions per a l'activitat de realitat virtual, que se celebrarà el divendres 23 de setembre en Las Naves.

La delegació de Falla ha precisat que totes les carpetes s'han lliurat en el termini acordat però, pel contrari, no es pot presentar encara la proposta de classificació de falles perquè no han arribat tots els contractes. Ha instat a les comissions a fer-los arribar el més prompte possible.

La delegació de Recompenses ha informat que el passat divendres va finalitzar el termini de presentació de sol·licituds de recompenses, ara s’estan revisant. Per altra banda, ha indicat que fins al 30 de setembre es podrà presentar justificants de recompenses manuals i que del 21 de novembre al 15 de desembre es podrà recuperar les recompenses denegades. S'han aprovat vora 15.330 recompenses.

La delegació de Juntes Locals ha avançat que l'homenatge a les Falleres Majors de la Comunitat Valenciana se celebrarà el pròxim 2 d'octubre en la localitat de Riba-roja del Túria. Per altra banda, ha indicat que prepara amb la delegació d’Esports la sisena edició del torneig de pilota valenciana ‘Fallers de Vaqueta’, la fase final del qual tindrà lloc en la població de Sollana al mes de novembre.

La delegació d’Arxiu ha informat que ha rebut una donació dels fills d’Amparo Bonet Domenech, component de la Cort d'Honor de l'any 1948, consistent en diversos records personals, com ara la seua banda i el seu adreç, els programes del festival de preselecció i de l'exaltació, el Llibre Oficial Faller de 1948, diverses revistes i publicacions o retalls de premsa. Ha animat a que es faça qualsevol tipus de donació, per a conservar documents o publicacions que formen part de la història de les Falles.

La delegació d’Esports ha informat que s'han représ els campionats de Pàdel, Futbol Sala i Futbol 7 després de l'aturada estival. El passat 8 de setembre, en el Trinquet de Pelayo, es van entregar els equipatges als equips participants: 38 adults i 8 infantils. El campionat es va iniciar el diumenge 11. A més, el pròxim dia 18 se celebra el dia de la Pilota. Els equips infantils disputaran les seues partides al carrer Arquebisbe Mayoral, a partir de les 9 del matí. Finalment, ha indicat que s’ha llançat la preinscripció amb la finalitat de conéixer l'interés per a celebrar el primer torneig de Karate. El termini finalitza el dia 30 de setembre. Hi haurà diverses modalitats i categories, tant en masculí i femení, fins i tot esport adaptat.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte