• Enlace Slider home mascletás (7)

Junta Central Fallera

Carmen i Nerea s'acomiaden del món faller

Lee ací el discurs de comiat de Carmen Martín i Nerea López

Molt bona nit, València! La terra de les flors, de la llum i de l’amor, la terra de les Falles...

La terra on els somnis es fan realitat...

Hui, 363 dies després, hem tornat al lloc on va començar el nostre...

Un pavelló en què arribarem com a candidates amb els números 23 i 54 i eixirem com a components de les Corts d´Honor 2022.

Un pavelló en què les mascaretes cobrien els nostres rostres, un pavelló on hui, per fi, podem lluir el millor dels nostres somriures, el de l’agraïment...

Com a tota història per contar, començarem pel principi, quan els nostres jurats van confiar en nosaltres 26... Mai podrem oblidar el vostre regal, l’oportunitat de representar esta festa que tant estimem i poder viure-la i conèixer-la des d’un punt de vista tan especial. Sempre vos durem al nostre cor.

Gràcies per la vostra estima i confiança, ja no sol en el procés sinó en tot el nostre camí... i per convertir-nos en eixes privilegiades que tornarien a viure les Falles al mes de març. Fóreu eixa primera llavor amb què la nostra il·lusió es va fer realitat, l’inici del conte.

Un conte que té una gran branca vertebradora, una que ha fet que dia a dia poguérem arribar a tots els punts de la nostra ciutat i més enllà...

Una llar que s’ha convertit en la nostra segona casa fallera... un gran casal, anomenat Junta Central Fallera

I com tota llar, nosaltres hem tingut el nostre cap. Un president a qui, moltes vegades, hem sigut nosaltres les que l’hem portat de cap...Veritat, Carlos?

Gràcies, Carlos Galiana, per la teua confiança, dedicació i suport. Gràcies per fer possible l’impossible i per tot eixe gran treball que no es veu...

Has sigut, junt amb el teu equip, una peça fonamental perquè este any siga recordat amb gran estima per a totes nosaltres.

Carmen, Cristina, María, Lucía, Inma, Amparo, María; secretària i vicepresidentes de la família fallera 2022, que junt amb els vostres equips ens heu demostrat l’amor i treball incansable per la festa més meravellosa del món.

Gràcies per guiar-nos i compartir tants i tants moments amb nosaltres, però sobretot, per eixe treball altruista i desinteressat que fa que les Falles siguen, ara per ara, un referent de festa com patrimoni cultural immaterial de la humanitat.

Són molts els records viscuts durant el temps que hem tingut el privilegi de representar a València i ens hem sentit molt afortunades de poder conéixer la nostra festa més enllà del cap i casal.

Perquè si València és eixa terra meravellosa i acollidora, també ho són totes eixes Juntes Locals que hem visitat... Des de Benicarló a Elda, des d’Utiel fins a Dènia. i amb elles, les
seues representants majors i infantils, un gran exemple de la grandesa de la nostra festa.

Gràcies de tot cor a totes elles i a les seues poblacions que ens han rebut sempre amb els braços oberts. I gràcies a tots els municipis on ens han convidat a descobrir les seues arrels i tradicions.

I si parlem de la germanor que ens caracteritza a tots els fallers i falleres, existeix una germanor, que uneix la cultura festiva de la nostra Comunitat i més enllà.

Les nostres festes veïnes, les Fogueres de Sant Joan i les Festes de la Magdalena de Castelló, festes que han estat representades per unes xiquetes i dones que han sigut

un suport fonamental per a nosaltres i per a les Falles, i que ens han transmés la il·lusió i l’amor per la seua festa...

Gala i Carmen, Reines de les Festes de la Magdalena de Castelló;

Valeria i Marina, Belleses del Foc d’Alacant;

I també Ángela i Maite, Reinas de la Huerta de las Fiestas de la Primavera de Murcia;

Gadea i Fátima, Reinas de los Sampedros de Burgos

Quina sort que tenen Castelló, Alacant, Múrcia i Burgos d’haver tingut unes representants com vosaltres...

Sempre sereu benvingudes a la nostra ciutat, i per sempre estareu en els nostres cors

Uns cors que tornen hui on va començar tot. Tornem a les nostres falles...

Tornem als casals on una telefonada ens va canviar la vida.

Falla Enginyer Josep Sirera - Pius IX i sector-agrupació Creu Coberta, gràcies per haver-me recolzat i cuidat des del primer moment... Em sent tota una privilegiada al ser la primera Fallera Major Infantil de València de la història que representa a aquest fantàstic sector, la Creu Coberta com també a la meua estimada falla.... Tacaets, gràcies a vosaltres el meu somni s’ha complit d’una manera immillorable, mai hauria sigut el mateix sense vosaltres. Vos vull molt.

Falla Poeta Alberola-Totana i sector-agrupació Olivereta... He sigut molt feliç de tindre- vos al meu costat... Molts records estaran a la meua memòria, però sens dubte l'emoció al sentir-vos el passat mes de febrer al Palau de l’Exposició quedarà en mi per sempre.

I la meua comissió, totaners i totaneres, gràcies de tot cor pel suport i l’estima que m’heu transmés, em sent molt orgullosa i afortunada de vosaltres... Sou unió i sou família. Hui torne al meu origen, a la meua llar fallera, al meu casal.

I per a família, la que hem guanyat enguany... Eixes 12 xiquetes responsables i compromeses, 12 xiquetes que durant un any han sigut les meues companyes però sobretot les meues amigues. Les xiquetes que han donat la VITAMINA que necessitàvem en aquestes Falles de la il·lusió, i a contagiar-la a tots els fallerets i falleretes que hem anat coneixent

Xiques, mai oblidaré tots els moments que hem viscut juntes... Per a mi ha sigut un plaer representar a València al vostre costat. Heu sigut unes campiones durant aquest any tan especial i, per això, em sent molt orgullosa. Damunt de l'escenari som 12 més 1, però baix sempre serem 13...

Moltes gràcies a totes Carmencita: Per la teua tendresa Adela: Per la teua dolçor
Pati: Per la teua alegria Isa: Per la teua bondat Carli: Per la teua empatia
Alba: Per la teua generositat Caye: Per la teua amabilitat Dani: Per la teua simpatia
Carmen: Per la teua espontaneïtat Carlita: Per la teua responsabilitat Sara: Per la teua honestedat Valentina: Per la teua maduresa

Elles són les FLORS de València... Per sempre, INFA22. Vos vull molt, xiques!
13, un número que ha guanyat un significat especial al voltant nostre... Just ací, fa un any 13 cors bategaven amb força en escoltar els seus noms... qui ens havia de dir que en una mateixa nit 13 vides s’unirien per sempre.

El que no sabíem era tot el que quedava per davant... rialles, somriures, confidències, colors i textures, balls, escenaris, mascletaes i un fum d’emocions indescriptibles....

Elles són les peces perfectes d’un trencaclosques de color verd que ha donat pas a la primavera i que ha esperançat als fallers i falleres, eixe verd que quedarà per sempre en 2022.

He de confessar-vos l’orgull que sent de vore-les cada vegada que estan al meu costat, l’admiració que sent per cada una d’elles per la seua entrega a València i la valentia
amb què afronten tots els reptes. Elles són, la LLUM de València.

- Marina i Camila, les nostres guies, elles han obert sempre el nostre camí. Com el groc que vos identifica, vosaltres sou vida, llum i energia, entrareu per a quedar-vos, per a envair-nos de la vostra alegria.

- Sofía i Paloma, molt diferents però amb el mateix cor i ànima, i com el seu morat indica, són i seran eternes, no sols en la història de València sinó també a les nostres vides. Elles han sabut mirar amb ulls d’il·lusió tot el que hem viscut.

- Eva i Lucía, com el blanc que ha marcat este any les vostres vides, ens ha marcat la vostra ingenuïtat... Sou rialleres i positives, com la delicadesa dels vostres somriures de felicitat. Gràcies per fer-ho tot tan fàcil, per fixar-vos al detall que tot estiguera bé.

- Carla Colprim i Carolina, vàreu eixir en una nit on la C era la gran protagonista, i la C vos ha unit. Jo vull afegir com transmet el vostre vestit blau, la C de calma però també la sinceritat, la fidelitat i l’harmonia, la naturalitat i la senzillesa....

- Carla Juliá i Claudia, sens dubte el roig ha sigut i serà un dels colors que marcarà el vostre 2022. Càlides, amb valor i determinació. Heu sigut llar per a les abraçades i els somriures però també espill on reflectir-se.

- María i Bea, les últimes mans que toque abans de començar qualsevol acte, mans que aporten seguretat i confiança. Elles, amb un negre que mostra l’elegància, han sigut l’exemple d'amabilitat, humor, amistat, maduresa i empatia.

I com la primavera amb les seues flors i colors, jo no soc ni haguera sigut res sense elles. Moltes gràcies a totes per fer-ho possible, per ser grup, per anar sempre cap a la mateixa direcció, per ser sempre 13. Vos adore!


Este any ha sigut un ressorgir en el que hem aprés que mai hem de dir mai.

Hem aprés que hem de protegir allò que estimem, per això mai més podrem dir que tenim a soles una família, sinó que ara en tenim moltes més.

Els millors seguidors que haguérem pogut tindre. Eixes, són les nostres famílies. Infamília,
què haguera sigut d'este any sense el vostre suport? L'alegria de vore-vos en cada acte amb la vostra presència, amb els vostres aplaudiments i paraules d’ànim que sempre ens feien somriure: GUAPES, BONIQUES, DISTINGIDES! Gràcies per estar sempre a punt per a fer mil combois, perquè tots junts poguérem fer encara més germanor en aquest regnat tan ideal.

Família Fama, família fallera 2022... Heu sigut el nostre recolzament fonamental en este any tan especial com atípic. Pares, Mares, germanes, germans, parelles… Gràcies per estar SEMPRE, per cada aplaudiment, per cada somriure i per fer que la nostra unió siga tan forta. Durant tot l’any ens heu demostrat que teniu el títol ben merescut dels millors fans que podríem tindre i açò és ja per sempre. Sou i sereu guies insubstituïbles de les nostres vides....

Infinitament agraïda estic a totes les persones, familiars i amics que heu estat sumant i ajudant perquè el meu regnat fora especial i perfecte. I entre totes elles, sense dubte, està el meu gran equip, Mami, Papi i iaia... incansables, de paciència infinita i de caràcter extraordinari...
Mami, amb tu tot ha sigut meravellós, gràcies per haver fet que aquest regnat haja sigut el millor de la meua vida.
Papi, vas confiar en mi des de primer moment i has fet d'un fantàstic xofer perquè poguéreu vindre a vore’m a tots els actes.
Iaia, tu em vas contagiar les arrels falleres des de ben xicoteta i t'has esforçat moltíssim perquè sempre anara perfecta.
Vos vull moltíssim.
Als meus incondicionals: papá i mamá, Isabel i Marco, David…. m’heu demostrat que la família és pilar fonamental per a la vida que fins i tot, en els moments més difícils
en els que una estrela més brilla en el cel, sempre queda força per a continuar. Que l’amor i l’autenticitat al final sempre triomfen, i que amb esforç i dedicació es poden complir els somnis.
Gràcies per fer que este any siga el millor de la meua vida, gràcies per ser incondicionals. Vos estime!

No puc deixar de parlar d’una persona amb majúscules: CARMEN, la meua FALLERA MAJOR de VALÈNCIA. Has sigut una gran companya en aquest somni meravellós. València, Roma, Alacant, Castelló, Burgos, Múrcia i tants altres llocs compartits en els quals m’has cuidat, aconsellat, guiat i ensenyat infinitat de coses. Una persona de somriure meravellós
a la que abans de conèixer ja vaig triar per fer-nos una foto premonitòria juntes, senyal que demostra que estàvem predestinades per a ser parella i viure juntes aquesta gran aventura. Carmen, moltíssimes gràcies per tractar-me sempre com una princesa. Els nostres cors estaran units per sempre.

I en esta nit màgica d’acomiadaments i nous inicis no podia oblidar-me de la meua companya de somnis, Nerea.
Mai hauria imaginat que una xiqueta d’ulls marrons, arrodonits, que vaig conéixer fa menys d’un any per fer-nos eixa primera fotografia juntes, seria tan important i menys encara que aquella foto ens uniria per sempre en el nostre destí Hem passat més de
mil hores juntes enguany, gràcies per mostrar-me les Falles des del punt de vista de la innocència. Gràcies per ser la companya d’aventures d’este somni que un 13 d’octubre es va fer realitat. Per tot el que hem viscut, gràcies per ser tu.


I esta nit, és una nit màgica, en la que 26 de vosaltres hui comencen el seu gran somni.

Candidates a Falleres Majors de València, sou molt afortunades de ser les protagonistes d’esta nit, teniu a València i a les vostres falles admirant-vos.

Fa un any estàvem en el mateix lloc on ara esteu totes vosaltres, per això volem aconsellar- vos que gaudiu molt d’esta nit única.

A totes aquelles afortunades, vos assegurem que vos canvia la vida… sereu eixes privilegiades de descobrir les Falles des d’un punt de vista que mai haguéreu imaginat.

Molta sort a totes.


València, la terra de les flors, de la llum i de l’amor eixa terra que tants i tants artesans fan
vibrar.

Eixos que omplin els nostres carrers d’art, de música, de flors, però que també ens han fet lluir a les 26, amb les nostres millors gales Gràcies.

Ara sí, toca dir adeu just en el mateix lloc on va començar tot: en este pavelló dels somnis....

Fallers i falleres, valencians i valencianes, ens acomiadem de vosaltres agraint-vos tota l’estima i suport que ens heu mostrat durant aquest any tan especial, l’any del ressorgir.

Gràcies pels somriures baix la mascareta, gràcies per estar sempre davant totes les adversitats.

Gràcies per portar València i les Falles en el cor, per fer-les llar i per obrir-nos les portes dels vostres casals...

Esperem que cada dia us sentiu més orgullosos de ser fallers i falleres, de ser l’ànima de la millor festa del món... Vos assegurem, món faller, que nosaltres sempre hem intentat tornar- vos eixe amor...

I el que és més important encara, transmetre-vos la il·lusió i l’estima per les Falles i per la nostra terra i el nostre compromís de continuar fent-lo... Eternament portarem les Falles de 2022 al nostre cor, però sobretot us portarem a vosaltres, fallers i falleres.

Gràcies, València, i fins sempre!


Acomiadem a la Cort d’Honor de la Fallera Major Infantil de València.....

Carmen Giménez Amaro i Adela García Gimeno Patricia Zurano Cívico i Isabel Esplugues Balaguer Carla Alcocer Mayordomo i Alba Hurtado Escobar Cayetana Santacruz Blasco i Daniela Alcoy Damiá Carmen Calduch Sebastiá i Carla Vicente Alfonso Sara Sellés Gutiérrez i Valentina Ravello Faubel

Acomiadem ara a la Cort d’Honor de la Fallera Major de València.....

Marina Ballester Estevan i Camila Román Pérez Sofía Guillot Aleixandre i Paloma Eroles Martínez Lucía Payá Ramírez i Eva Alcahuz Martín
Carla Colprim Martínez i Carolina Soriano Alabau Carla Juliá Fernández i Claudia Mas Galarza María Albors Calduch i Beatriz Buigues Montoliu


Fallera Major Infantil de València…. Nerea López Maestre

Fallera Major de València…. Carmen Martín Carbonell

 Fotografies: Armando Romero (JCF)

  • 094A7639
  • 094A7649
  • 094A7660
  • 094A7691
  • 094A7722
  • 094A7727
  • 094A7762
  • 094A7772
  • 094A7789
  • 094A7794
  • 094A7800
  • 094A7842
  • 094A7872
  • 094A7898
  • 094A7955
  • 094A8023
  • 094A8245
  • 094A8254
  • 094A8286
  • 094A8395
  • 094A8400
  • 094A8411
  • 094A8411B
  • A44I5914
  • A44I5937

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte