• Enlace Slider home mascletás (7)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Junta Central Fallera caminarà cap a una entitat de voluntariat per posar en valor el treball dels seus components i mantindre l’excel·lència en la gestió de la festa

Junta Central Fallera caminarà cap a una entitat de voluntariat per posar en valor el treball dels seus components i mantindre l’excel·lència en la gestió de la festa

Galiana anuncia que el 22 de desembre tindrà lloc el brindis de Nadal amb les comissions falleres

Junta Central Fallera caminarà cap a convertir-se en una entitat de voluntariat amb la finalitat de posar en valor el treball de les persones voluntàries i reconéixer normativament la seua funció, els seus drets i obligacions, i continuar amb l’excel·lència en la gestió del món faller.

Durant el Ple del mes de novembre, celebrat este dimarts, la coordinadora d’Educació, Cultura i Esports de l’Ajuntament de València, Marina Alarcón, ha presentat el projecte de constitució de Junta Central Fallera com a entitat de voluntariat, que naix amb la voluntat de contribuir a la evolució i a posar en valor el treball de les persones voluntàries de l’organisme autònom municipal.

La relativa necessitat d’acollir-se a este marc normatiu és el fet de “reconéixer normativament la funció, els drets i les obligacions dels components de Junta Central Fallera quant a la utilització de mitjans i recursos”, així com “eliminar els obstacles que dificulten la participació”.

Altre aspecte és delimitar “el vessant jurídic i establir mesures de suport i foment de la participació”, alhora que “garantir el respecte a les persones voluntàries i la qualitat de la seua acció”. També tracta de reforçar la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, i remarcar el seu “element d’excel·lència”. La proposta, en la qual s’està treballant, s’elevarà al Consell Rector de Junta Central Fallera per a la seua aprovació.

Per altra banda, el president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, en l’informe de Presidència, ha comunicat que el sopar de Nadal i el brindis per als components de JCF tindrà lloc el dimarts 13 de desembre després del Ple, i que el brindis per a les comissions falleres se celebrarà el 22 de desembre al Palau de l’Exposició. També ha destacat l’aprovació del pressupost de Junta Central Fallera per al 2023, que augmenta un 5,8% i arriba als 2,8 milions d’euros.

Per altra banda, el Ple ha aprovat la classificació de Falles, en la qual seran incorporades, en les seccions que respectivament han sol·licitat, les comissions falleres de nova creació.

Informes de delegacions

Pel que fa als informes de delegacions, l’àrea d’Esports ha informat que donat el bon acolliment de la preinscripció de karate en breu es llançarà la inscripció, que el dia 18 a les 18.30 hores se celebrarà la final de bitles infantil i que el diumenge 20 de novembre se celebrarà la XII Volta a Peu de les Falles.

La delegació de Juvenils ha informat que el concurs de Playbacks se celebrarà en sessió única el 30 de novembre, que “en breu” es llançaran les inscripcions per a la realització d'un mural en el Saló de Plens de JCF que estarà realitzat per un reconegut/da artista els dies de Nadal. També es treballa en un projecte de neteja i repoblació de les dunes de L’Albufera.

L’àrea d’Infantils ha informat que este cap de setmana tindran lloc les finals del concurs de Playbacks infantil, que ja s'ha obert el termini d'inscripcions de maquetes infantils i que també s'ha publicat la convocatòria per al tercer concurs de postals nadalenques. A més, en breu es llançaran les bases de la marató de futbolí.

La delegació de Festejos ha informat que el 21 de novembre a les 19.30 hores tindrà lloc l’acte de nominacions del concurs de Playbacks, en el saló de plens de JCF. La pròxima setmana començaran les finals. A més, el dijous 17 finalitza el termini per a formalitzar la inscripció. Pel que fa al programa de festejos de les Falles de 2023, ha indicat que es donarà a conéixer en el Ple del mes de desembre, i ha avançat que els intercanvis de fotografies i lliurament de recompenses seran els dies 11 i 12, 18 i 19 de febrer.

La delegació de Mitjans i Comunicació ha informat que la tercera edició del Curs de Gestió de la Comunicació Fallera se celebrarà els dissabtes 26 de novembre i 3 de desembre en el recinte La Petxina. L'horari de totes dues jornades serà de 09.00 a 14.00 hores, aproximadament, i en les pròximes hores s’enviarà tota la informació a les comissions. Com a novetat, després de l'interés que ha despertat en les anteriors dues edicions, enguany el curs estarà obert per a les comissions de les juntes locals.

La delegació de Cultura ha indicat que este mateix dimarts comencen les representacions de la categoria Juvenil del concurs de Teatre Faller i el dilluns que ve ho faran les de Primera. Ha indicat que la lectura de les nominacions tindrà lloc el dijous 12 de gener en el mateix Teatre Flumen. Pel que fa al concurs d’audiovisuals, el 4 de desembre Las Naves acollirà el festival “Fest en Curt”, on es podran visionar per part del públic assistent els vídeos guanyadors de l'any passat, per a després conéixer la decisió del jurat i entregar els premis als guanyadors de la present edició.

L’àrea de Publicacions ha destacat l’èxit de la darrera edició de la Fira del Col·leccionisme Faller, on es van donar cita 18 expositors, i ha indicat que el Llibre Faller ja està en marxa.

La delegació d’Arxiu i Biblioteca ha informat de la posada en marxa un any més dels concursos ‘Sabuts Fallers’ i la seua edició infantil, ‘Sabudets Fallers’, dels quals les seues finals se celebraran el divendres 16 (adults) i el diumenge 18 de desembre (infantils).

La delegació de Patrimoni ha donat a conéixer els primers detalls del programa d’activitats per a la commemoració del VI aniversari de la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, que anirà més enllà del 30 de novembre: els dies 26 i 27 seran el tret d’eixida d’una celebració que arribarà fins al març.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte