• Enlace Slider home mascletás (2)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • En marxa una nova edició dels concursos ‘Sabuts Fallers’ i ‘Sabudets Fallers’ per descobrir les persones que més coneixements tenen de la festa de les Falles

En marxa una nova edició dels concursos ‘Sabuts Fallers’ i ‘Sabudets Fallers’ per descobrir les persones que més coneixements tenen de la festa de les Falles

La final se celebrarà el 16 de desembre en el cas dels adults i dos dies després per als infantils

Junta Central Fallera ha convocat la VI edició del concurs ‘Sabuts Fallers’ i la IV de la seua modalitat infantil, ‘Sabudets Fallers’, que posaran a prova un any més als fallers i falleres sobre els coneixements dels diferents aspectes de la festa de les Falles. L’objectiu de la competició, organitzada per la delegació d’Arxiu i Publicacions de JCF junt amb la comissió Sapadors-Vicent Lleó, és el de promoure el coneixement de la història de la festa fallera, alhora que passar una estona entretinguda esbrinant aspectes de la festa principal de València.

El concurs està dividit en dos fases: la primera serà virtual i la segona, presencial. Les preguntes de la primera fase s’enviaran el dia 2 de desembre per correu electrònic. A la segona fase passaran les huit comissions falleres que més punts hagen obtingut en la primera. En cas d’empat, ho farà la comissió que abans haja enviat les seues respostes.

Les preguntes estaran agrupades en sis blocs temàtics, de 10 preguntes cada bloc, sobre tots els aspectes de la festa de les Falles: artistes fallers i falla, comissions falleres, geografia fallera, Junta Central Fallera, agrupacions, associacions i institucions, i altres components/agents de la festa (pirotècnia, música, literatura o indumentària).

La final del concurs se celebrarà en el Saló Faller Sapadors, de la comissió fallera Sapadors-Vicent Lleó, el divendres 16 de desembre a les 22.00 hores. Per a poder participar, cada comissió fallera haurà d’enviar un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. amb el nom de les persones participants (entre dos i quatre components) abans de les 24.00 hores del dia 1 de desembre. Les bases de participació es poden consultar en la pàgina web de Junta Central Fallera.

Les tres primeres comissions falleres amb més puntuació rebran premi, que serà entregat per la Fallera Major de València, Laura Mengó, i la seua Cort d’Honor. A més, la revista Cendra concedirà un premi a l’equip que més preguntes haja encertat de les formulades per la publicació en la final.

Per la seua banda, la final de la modalitat infantil del concurs, ‘Sabudets Fallers’, se celebrarà el diumenge 18 de desembre a les 18.00 hores. En este cas, les preguntes estan agrupades en cinc blocs temàtics, de 10 preguntes cada bloc, sobre tots els aspectes de la festa de les Falles: artistes fallers i falles, comissions falleres, festes i tradicions, pirotècnia-música-indumentària-literatura, personatges valencians i monuments. La Fallera Major Infantil de València, Paula Nieto, i la seua Cort d’Honor seran les encarregades de lliurar els premis als fallers i falleres més ‘sabudets’.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte