• Enlace Slider home mascletás (3)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • L’Assemblea de presidentes i presidents de falla ratifica la proposta conjunta per a l'elecció i composició del jurat per a l’Exposició del Ninot i concurs de falles 2023

L’Assemblea de presidentes i presidents de falla ratifica la proposta conjunta per a l'elecció i composició del jurat per a l’Exposició del Ninot i concurs de falles 2023

Aprova també les recompenses a títol pòstum

L’Assemblea de presidentes i presidents de falla del mes de gener, celebrada este dimarts, ha ratificat per majoria (78 vots a favor, 21 en contra i 7 abstencions) la proposta conjunta per a l'elecció i composició del jurat per l’Exposició del Ninot i concurs de falles 2023.

Segons la proposta, una mesa de treball seleccionarà i proposarà al president de Junta Central Fallera els possibles components del jurat, que seran seleccionats preferiblement entre els candidats i candidates que s'hagen inscrit per a exercir de jurats en cadascuna de les opcions. Esta mesa estarà composada pel president de JCF (o la persona en qui ell delegue), el president de la Interagrupació de Falles de València (o persona en qui ell delegue) i un representant de la delegació de Falla de JCF.

Una vegada seleccionats els components del jurat, se sortejarà davant notari la secció a la qual són assignats, tenint en compte les incompatibilitats que tinga cada candidat. No tots els components del jurat seran elegits pel president, i per això es reservaran places per a candidats que exercisquen per primera vegada, seleccionant-se per sorteig davant notari. Per la seua banda, les seccions Especial i Primera A en grans, i Especial i Primera en infantils, no tindran components que exercisquen de jurat per primera vegada.

Per al concurs de Falles, el nombre de jurats de les diferents seccions quedarà fixat en tres components en totes les seccions, a excepció de les seccions Especial i Primera A en falles grans, i Especial i Primera en falles infantils, els jurats de les quals estaran formats per cinc components. Per al concurs de millor ninot de la secció, tots els jurats estaran compostos per cinc components, determinant Junta Central Fallera el nombre de jurats necessaris per a valorar totes les seccions.

El president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, en l’informe de Presidència, ha informat que cada comissió fallera rebrà 6 entrades per a la Gala Fallera, que recupera la completa normalitat després de la pandèmia. A més, ha avançat que el pròxim mes de febrer se celebrarà una nova Assemblea infantil de presidentes i presidents de falla.

Informes de vicepresidències

Pel que fa als informes de vicepresidències, la vicepresidenta de Festejos ha informat al Ple de la celebració del concurs de canut el passat diumenge 22 de gener al tram 9 del Vell Llit del Túria. Quan a la Macrodespertà de les Falles 2023, hui finalitza el termini d'inscripció, es poden inscriure per falla 5 persones, més un suplent, i per a participar cal tindre en vigor el certificat CRE o RGCRE. Respecte a la Cavalcada del Ninot, s’han inscrit un total de set comissions, el 30 de gener serà la data límit per a presentar el projecte i el 13 de febrer tindrà lloc una reunió per a sortejar l'ordre d'eixida.

Per altra banda, ha recordat que les Exaltacions de les Falleres Majors de València i les seues Corts d’Honor se celebraran en el Palau de Congressos el divendres 27 de gener a les 22.00 hores (FMV) i el dissabte 28 a les 17.30 hores (FMIV). Finalment, pel que fa al lliurament dels ninots per a l’Exposició del Ninot 2023, ha indicat que les peces s'entregaran els dies 30 i 31 de gener de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 21.00 hores en la ubicació habitual del Museu de les Ciències.

La vicepresidenta de Cultura ha informat de la finalització dels concursos de Teatre, Declamació i Literari i ha indicat que el dijous 12 de gener es va donar lectura als noms dels nominats a obtindre els diferents premis en estos concursos. Per altra banda, ha remarcat que la Gala de la Cultura tindrà lloc en el Teatre Principal el divendres 17 de febrer i la Gala de la Cultura infantil, el dissabte 18 de febrer.

Per altra banda, ha indicat que el festival de Balls al Carrer torna els dies 15, 22 i 29 de gener i 5 i 12 de febrer, amb actuacions a la plaça de la Reina, ha avançat que enguany es compleix el XXV aniversari de Balls al Carrer i, per a celebrar-ho, s’organitzarà un macrofestival de balls el dia 26 de març en el qual puguen participar totes les comissions que durant aquests anys han ballat.

També ha informat que pràcticament la totalitat del Llibre Faller 2023 -que es presentarà el divendres 10 de febrer al Museu de les Ciències- està en impremta. A més, ha indicat que el pròxim dissabte 4 de febrer s’organitza una nova edició, la tretzena, de la Fira del Col·leccionisme Faller, la trobada dirigida tant a fallers com a no fallers que siguen apassionats per col·leccionar publicacions falleres, llibrets de falla, insígnies i marxandatge, i que tindrà lloc junt al Museu de les Ciències, en la Ciutat de les Arts i les Ciències, on estarà instal·lada l’Exposició del Ninot 2023, que obrirà les seues portes al públic general eixe mateix dia.

La vicepresidenta d'Infantils ha destacat la “gran acollida” del concurs de maquetes infantils d’enguany, amb un total de 25 creacions que es van exposar en l'estand de Junta Central Fallera a Expojove, a més dels dibuixos premiats en el concurs infantil de dibuix. D'altra banda, ha informat de la celebració este diumenge 15 de gener en el casal de la comissió falla Costa i Borrás–Agustina d'Aragó de la marató de futbolí infantil de Junta Central Fallera; així com de l'obertura del termini d'inscripció per a participar en la Macrodespertà infantil, per a la qual cada comissió podrà inscriure un màxim de quatre components més dos de reserva. En la pàgina web de Junta Central Fallera es poden consultar les comissions de les quals es té constància que han presentat la inscripció. Si una comissió s'ha inscrit i no apareix en el citat llistat, es prega tornar a enviar la petició al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Respecte a l’àrea d’Esports, ha informat que s’ha decidit ajornar el I torneig de karate perquè no s’ha arribat al nombre mínim de participació.

Finalment, l’Assemblea de presidentes i presidents de falla ha aprovat la concessió de recompenses a títol pòstum.

Fotografies: Fotofilmax Fotógrafos

  • 094A3465
  • 094A3467
  • 094A3475
  • 094A3479
  • 094A3485
  • 094A3486
  • 094A3488
  • 094A3491

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte