• Enlace Slider home mascletás

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • El Ple de Junta Central Fallera aprova les normes de desfilada de l’Ofrena i de la recollida de premis

El Ple de Junta Central Fallera aprova les normes de desfilada de l’Ofrena i de la recollida de premis

Galiana informa de la modificació horària de determinats espectacles del calendari pirotècnic, seguint les indicacions de Policia Local i Bombers

El Ple de JCF del mes de febrer, celebrat este dimarts, ha aprovat les normes de desfilada de l'ofrena de flors de les Falles de 2023, així com dels lliuraments de premis, amb l'objectiu de garantir la uniformitat en la desfilada de totes aquelles persones que participen en el mateix, per a aconseguir, a causa de “la complexitat en la seua planificació”, un desenvolupament de l'acte "el més lluït i organitzat possible".

Pel que fa a l'Ofrena, la normativa estableix que les comissions hauran de desfilar en files de cinc fallers/eres com a mínim. Quan el nombre d'integrants d'una comissió no siga múltiple de cinc, es formaran tantes files de cinc components com es puga, les necessàries de quatre components per a completar el total de participants i, en el seu cas, una fila de tres si fora necessari per a completar la distribució total de components de la falla.

Respecte a la distància entre les files, les normes indiquen que serà d'aproximadament de tres metres, inclosos l'estendard de la comissió, la Senyera i les cistelles de flors que siguen portades, i només s'admetrà l'excepció en la distància que guardaran les falleres majors de la comissió respecte de la resta de components, que podrà ser aproximadament de cinc metres.

Per altra banda, recorden que no està permés realitzar corredors de rebuda pels components de la comissió a les falleres majors a la seua arribada a la plaça de la Verge, en la mateixa plaça o en les eixides establides del recorregut oficial, perquè suposaria "una paralització de la desfilada" en aquest punt del recorregut que "repercuteix en el desplaçament de la resta de comissions que segueixen el mateix".

En la normativa també s'estableix que tots els fallers i falleres que participen en l'Ofrena hauran de vestir la indumentària tradicional valenciana aprovada i contemplada en els articles 64 i 65 del Reglament Faller.

Per últim, s'indica que l'organització de l'Ofrena "garantirà la participació de totes les persones atenent criteris d'igualtat i accessibilitat" amb la finalitat de "continuar fomentant la diversitat i inclusió en la festa de les Falles".

Per que fa als lliuraments de premis, en el cas de les falles infantils, concurs de presentacions infantils, cavalcada del ninot, llibrets y Exposició del Ninot, el dia 16 de març, la desfilada començarà a les 16.30 hores per la secció 22ª i finalitzarà a les 19.00 hores amb els premis de secció Especial.

Un dia després, el 17 de març, es lliuraran els premis de les falles grans i dels concursos de carrers il·luminats, llibrets de falla, presentacions Exposició del Ninot. La desfilada començarà a les 09.30 hores amb els premis de secció 8ªC fins a les 12.30 hores amb els de secció Especial.

Informe de Presidència i de delegacions

En l'informe de Presidència, el president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, ha felicitat a totes les delegacions implicades en els actes d’Exaltació de les Falleres Majors de València, alhora que ha informat que s’ha renovat el conveni de pirotècnia de JCF. Per altra banda, ha informat de canvis en els horaris del programa pirotècnic “per qüestions de seguretat seguint les indicacions de Policia Local i Bombers”: el castell nocturn del dia 16 serà a les 00.30 hores, el 17 a les 01.00 hores i la Nit del Foc a les 01.00 hores. A més, l’horari d’inici de la Cavalcada del Foc el dia 19 de març serà a les 19.00 hores. Finalment, s’ha dirigit a tot el món faller i ha demanat un “últim esforç” perquè tota l’activitat de les Falles 2023 es desenvolupe de manera “completa”.

Pel que fa als informes de delegacions, l’àrea de Festejos ha informat que les credencials per a la Macrodespertà s’enviaran per email i es recolliran --mostrant el codi QR i el DNI-- el mateix 26 de febrer en horari de 06.15 a 07.15 hores.

La delegació d’Infantils ha indicat que més de 1.600 xiquets i xiquetes participaran en la Macrodespertà infantil, i les credencials es lliuraran prèviament els dies 23 i 24 de febrer en les dependències de Junta Central Fallera. Per altra banda, ha recordat que el pròxim dia 17 de febrer se celebrarà la Gala Infantil en el Teatre La Plazeta.

La delegació de Juvenils ha informat que el passat dissabte es va dur a terme la ‘Plantà Verda’ a través del projecte de recuperació ecològica “riquesa natural” de Cortes de Pallars, i els juvenils fallers van plantar més de 160 arbres, a més de realitzar tasques de desbrossament i cavat. També ha indicat que la Gala Juvenil se celebrarà el proper dissabte al Teatre La Plazeta a les 11.00 hores, un acte que serà “dinàmic i actual per als nostres juvenils”.

La delegació de Falla ha donat compte al Ple que el passat cap de setmana els jurats van visitar l'Exposició del Ninot i al web de JCF es va publicar el veredicte de millors ninots de secció. També ha informat que el passat dissabte es va celebrar el taller didàctic per explicar a xiquets i xiquetes com fer un ninot de falla i ha avançat que davant l'alt nombre de sol·licituds s’està tractant de fer una segona edició del taller “el més aviat possible”.

L’àrea de Juntes Locals ha informat que el passat dijous es va celebrar a Cullera l’Assemblea de juntes locals, que va acordar celebrar el dia 1 d’abril la Gala Fallera de la Comunitat Valenciana, va proclamar a la Junta Local de La Pobla de Vallbona seu de la pròxima edició de la Marató de truc Regne de València i va fixar per a finals del mes de setembre la celebració a la localitat de Dénia de l’acte d’Homenatge a les Falleres Majors de la Comunitat Valenciana.

La delegació d’Esports ha informat que el passat cap de setmana es van celebrar les finals del campionat de pilota valenciana de JCF. Les comissions Doctor Sanchis Bergón-Túria i Gayano Lluch es van proclamar campiones de les competicions adulta i infantil, respectivament. També ha indicat que la Gala d’Esport se celebrarà el 19 de febrer a les 17.30 hores.

L’àrea de Recompenses ha informat que durant l’exercici 2022-2023 s’han concedit un total de 24.717 recompenses, de les quals 11.118 a components de comissions de la ciutat de València i 13.599 a juntes locals. En la ciutat, vora 1.774 són Bunyols d’Or i Brillants amb fulles de llorer.

La delegació de Cultura ha informat que el concurs de presentacions s'està desenvolupant “amb normalitat” en les seues dues modalitats, majors i infantils, i que la lectura dels premis serà dijous 23 de febrer a les 19:30 hores. També ha indicat que el diumenge 26 de febrer tindrà lloc la XIX Entrada de Bandes de Música amb el seu recorregut habitual des de la plaça de la Verge fins a la plaça de l'Ajuntament. Com és habitual, en finalitzar l'entrada i abans de la mascletà totes la bandes dirigides pel mestre Adrián Sánchez Castelló, interpretaran el pasdoble “El Fallero”. Per altra banda, ha recordat que amb motiu del XXV Aniversari de Balls al Carrer el diumenge 26 de març es realitzarà un macrofestival en el qual podran participar les comissions que durant aquests anys han participat en el festival. La inscripció es realitzarà al correu de Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. entre els dies 20 de febrer i 10 de març, indicant el nom de la comissió i nombre de parelles participants.

La delegació de Publicacions ha informat que 15 expositors i “nombrosos” assistents es van donat cita a l’última edició de la Fira del Col·leccionisme Faller celebrada als jardins de Junta Central Fallera i ha recordat que el pròxim divendres tindrà lloc el presentació del Llibre Faller 2023.

La delegació de Mitjans i Comunicació ha realitzat un balanç de les activitats de les quals ha donat cobertura en l’últim mes, des de l’acte de nominacions del concurs de Teatre Faller, la presentació de la imatge gràfica de Falles, la visita a Fitur, el campionat de canut, les exaltacions de les FFMMV, l’arribada dels ninots al Museu de les Ciències i la inauguració de l’Exposició del Ninot, la Gala de la Pirotècnia o la final del campionat de pilota. Respecte als actes d’Exaltació de les Falleres Majors de València i les seues Corts d’Honor, es va facilitar als mitjans de comunicació notes de premsa, material gràfic i senyal pool i streaming perquè pogueren desenvolupar el seu treball. També es va oferir una extensa i completa cobertura dels actes al nostre web i xarxes socials. Només la retransmissió en directe al web www.fallas.com, ha arribat a ser vista per vora 60.000 persones el divendres i 20.000 el dissabte. A les xarxes de JCF, els últims 14 dies s’ha aconseguit 2,7 milions d’impressions i el perfil de JCF ha arribat a 50.000 persones. En les publicacions destaquen les dels espolins de les FFMMV, que ja han vist vora 56.000 persones.

Per altre costat, la delegació ha indicat que ja treballa en coordinació amb el Gabinet de Comunicació de l’Ajuntament de València en el dispositiu de Falles i ha informat al Ple que en les últimes setmanes s’ha introduït un nou sistema d'acreditacions permanents per als professionals dels mitjans de comunicació que cobreixen habitualment els actes fallers de JCF. Amb este nou procediment, d'una banda, “se simplifiquen els processos” i, d’altra, “s’agilitzen els tràmits habituals”.

Respecte a les acreditacions d’Ofrena i lliurament de premis per a comissions, ha recordat que el termini de sol·licitud per als actes de la setmana fallera està obert fins al dia 9 de febrer, termini inamovible. S'acreditarà un màxim de 3 fotògrafs per comissió. Serà necessari remetre un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., adjuntant carta de la comissió encunyada i signada pel president/a, on indique nom de la comissió, nom complet del fotògraf/a i DNI. Les acreditacions es podran recollir en la Delegació de Mitjans i Comunicació de Junta Central Fallera el dilluns 6 de març en horari de 18.00 a 20.30 hores.

“Ha sigut tot un orgull i honor”

Finalment, en el torn de precs i preguntes, el president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, ha informat que el president nat de Junta Central Fallera, Joan Ribó, “en el seu exercici de competències, nomenarà un nou president de JCF després de la setmana fallera”. Per això, ha aprofitat per dirigir-se a tot el Ple per assegurar que per a ell ha sigut “tot un orgull i honor” exercir la Presidència durant els últims tres anys, que han sigut “molt intensos”, durant els quals “entre totes i tots hem superat una pandèmia” i ara “encarem unes Falles amb la màxima normalitat possible”.

“Han sigut, possiblement, els exercicis fallers més atípics de la nostra festa, hem hagut de reinventar-nos, però entre totes i tots hem aconseguit superar-ho. Podeu estar molt contents d’haver estat al peu del canó quan la festa més ho necessitava. Hem fet tant que el cens faller és superior al de març de 2020, una part molt important la tenen les comissions, però altra la té esta casa, que va buscar alternativa als diferents actes i no va deixar caure l’activitat fallera”, ha expressat.

Finalment, ha dirigit unes paraules d’agraïment per tot el treball a les components de la seua Directiva, i als vocals de lliure designació, que també finalitzaran el seu mandat quan acabe el de la Presidència, segons l’establit en el Reglament Faller. També han dedicat paraules d’agraïment i acomiadament la secretària general i les vicepresidentes.

Fotografies: Fotofilmax Fotógrafos

  • 094A3969
  • 094A3971
  • 094A3977
  • 094A3979
  • 094A3980
  • 094A3983
  • 094A3985
  • 094A3987
  • 094A3990

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte