• Enlace Slider home mascletás (4)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • El València CF Inclusiu, convidat a vore la mascletà de hui des del balcó de l’Ajuntament

El València CF Inclusiu, convidat a vore la mascletà de hui des del balcó de l’Ajuntament

Nati Fernández: “Dediquem esta mascletà a la lluita contra el càncer, per a fer visibles a totes estes persones que estan lluitant, i a les persones que estan al seu costat, per alegrar-los una mica el dia"

El Balcó Municipal ha tingut hui un marcat caràcter esportiu, amb la presència dels jugadors i l’equip tècnic del València CF Inclusiu, que han acudit a compartir la mascletà amb l'alcalde, les Falleres Majors de València i la resta de la corporació.

Un balcó que també ha comptat amb la presència de la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró; la Secretària Autonòmica d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, María Pérez Herrero; la vicepresidenta de la Diputació, María José Amigó; la Síndica de Compromís en les Corts Valencianes, Papi Robles; i el Comandant Militar , José M. Roy Calvo.

Una mascletà amb 87 quilos de pólvora, disparada per la pirotècnia Nadal-Martí, fundada fa 91 anys a la l'Olleria. Ha sigut un espectacle de so i llums, que ha combinat traca valenciana i efectes de tro, xiulets serpentines, sirenes i volcans de color amb brunzidors. Un espectacle visual que organitzat en els quatre punts cardinals, amb so creixent al principi que ha culminat amb un potent bombardeig aeri. Tal com ha indicat la propietària de l'empresa pirotècnica, Nuria Matí, “la de hui l'hem anomenada la Mascletà de les serpentines, perquè hui tirarem moltes, a més de cartutxeria i altres tipus de petards”. Per part seua, Nati Fernández ha destacat que “aquesta mascletà la destinarem a la lluita contra el càncer, per a fer visibles a totes estes persones que estan lluitant, i les persones que estan al seu costat, i per a alegrar-los una mica el dia”.

Demà li toca el torn a la pirotècnica Saragossana, empresa històrica de la capital aragonesa amb més de 160 anys d'antiguitat, que es caracteritza pels seus mètodes artesanals de fabricació dels productes pirotècnics. Tindrà una duració aproximada de cinc minuts i 90 quilos de pólvora. Serà de tall tradicional i amb quatre principis aeris. Un arravatament de trons donarà pas al cos, que constarà de cinc fases. Després vindrà el terratrémol terrestre progressiu després del qual tindrem un potent bombardeig aeri, que finalitzarà amb un arravatament final a manera de tancament hermètic.

Les mascletaes es poden seguir en directe a través del compte de Facebook de l'Ajuntament de València @AjuntamentVLC des de les 13.58 hores. D'altra banda, amb motiu dels actes de les Falles, l'edifici de la casa consistorial romandrà tancat a les visites del públic fins al 19 de març.

Fotografies: Fotofilmax Fotógrafos

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte