• Enlace Slider home mascletás (2)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Pere Fuset presenta la nova Directiva de Junta Central Fallera

Pere Fuset presenta la nova Directiva de Junta Central Fallera

Agraeix el seu treball “a totes les persones que han treballat, treballen i treballaran per la casa gran de les Falles”

El president de Junta Central Fallera, Pere Fuset, ha presentat este divendres la nova Junta Directiva de l’organisme autònom municipal, que serà paritària, i que estarà composada per Inmaculada Mata com a secretària general, Irene Sánchez com a assessora de la Presidència i els vicepresidents Daniel Buj, Alicia Gimeno, Borja Sanz, Carolina Albiach i Nacho Fuertes.

Una vegada nomenat com a president, Pere Fuset ha dirigit un missatge als delegats i delegades de sector de Junta Central Fallera, en el qual ha informat que este mateix divendres, i amb l’objectiu de garantir “la total normalitat en la finalització de l’exercici faller”, enviarà una ratificació formal de tots els vocals designats en el seu moment per Carlos Galiana, així com de les persones responsables de totes les delegacions.

Igualment, per garantir el “funcionament normal” amb “la màxima celeritat”, este mateix divendres s’ha anunciat telemàticament a tots els i les components de Junta Central Fallera els noms de les persones que conformen la Directiva, amb l’objectiu que puguen incorporar-se hui mateix als seus llocs a expenses de la seua ratificació en el Ple.

Fuset ha aprofitat el missatge per agrair el seu treball “a totes les persones que han treballat, treballen i treballaran per la casa gran de les Falles”. En la seua missiva, el regidor també ha volgut reconéixer a Carlos Galiana la seua tasca desenvolupada durant estos últims anys al capdavant de Junta Central Fallera, etapa durant la qual “ha mantingut tot el treball en la situació més dura en la qual s'han trobat mai les festes”.


Assessora de la Presidència:
Irene Sánchez Alberola
ÀREES DE PRESIDÈNCIA: Falla, Gremi d'Artistes Fallers, Pirotècnia i Incidències

Fallera de la comissió Campament-La Iessa 'Les Carolines', en la qual sempre ha tingut càrrecs directius diversos.

Ha estat al capdavant de l'Agrupació de Falles Benimàmet-Burjassot-Beniferri en dos etapes: una primera de quatre anys i una segona de tres.

També ha format part de la Directiva de la Interagrupació de Falles de València, col·lectiu en el qual ha participat activament, per exemple en el primer estudi realitzat de l'impacte econòmic de les Falles a la ciutat de València.

Ha sigut vicepresidenta de Junta Central Fallera en l'exercici 2019-2020, a càrrec de les delegacions de Mitjans i Comunicació, Esports i Patrimoni.

Des de 2020 fins l'actualitat forma part de la delegació de Juntes Locals de Junta Central Fallera, on és la seua secretària.


Secretària general:
Inmaculada Mata Martínez

Fallera de la comissió Dr. Sanchis Bergón-Túria des de fa 26 anys, en la qual ha ostentat dins de la directiva els càrrecs de tresorera des dels últims 12 anys, així com lotera, secretària, delegada d'Infantils i delegada de casal.

Pertany a Junta Central Fallera des de 2012, on ha format part de diverses delegacions i ha assumit diversos càrrecs. De 2012 a 2019 va ser secretària de la delegació de Cultura, de 2019 a 2020 va ser assessora de Pere Fuset com a president de Junta Central Fallera, i de 2020 a 2023 ha format part de l'àrea de Juvenils.

Paral·lelament, ha sigut jurat de Fallera Major Infantil de València en 2022, jurat de Falleres Majors de Paterna en 2022, jurat de Falleres Majors de La Pobla de Vallbona en 2017, jurat de falla en les categories Infantil, Major i Ninot, i jurat del concurs de pesebres. Posseeix el Bunyol d'Or amb Fulles de Llorer i Brillants.

En l'àmbit professional, té un grau en Tècnic d'Administració i durant els últims 25 anys ha exercit càrrec d'alt executiu. En l'actualitat és empresària.


Vicepresident primer:
Daniel Buj Escorihuela
ÀREA DE FESTEJOS I ACTES OFICIALS I JUNTES LOCALS

Faller de la comissió Sapadors–Vicent Lleó. Anteriorment, ha sigut president durant nou anys (1996-1997 i 2000-2006) de la falla Bisbe Jaume Pérez–Lluís Oliag i de l'agrupació Quatre Carreres set anys (2004-2011). Actualment, és vicepresident d'esta última.

També ha exercit al capdavant de la Interagrupació de Falles de València, com a president, entre els anys 2007 i 2011, periode durant el qual va preparar una reedició de l'estudi de l'impacte econòmic i social de les Falles i va ser promotor de la creació dels premis Pepe Monforte.

Des de l'any 2012, és vocal electe del sector Quatre Carreres en Junta Central Fallera, on ha desenvolupat nombroses funcions en diverses àrees, com Esports, Festejos, Publicacions i Promoció Exterior (un any com a delegat), o Protocol (tres anys com a delegat). En la seua etapa a JCF també ha sigut vicepresident de l'àrea de Protocol i Relacions Públiques, així com de Festejos, Infantils i Joventut.

A més, ha sigut jurat de la Fallera Major Infantil de València en tres ocasions (2001, 2003 i 2005), de la Fallera Major de València en una (2004) i de falles tant en modalitat adulta com infantil en diverses categories.


Vicepresidenta segona:
Alicia Gimeno Cabanes
ÀREES D' INFANTILS, JOVENTUT I ESPORTS

Fallera de la comissió Cadis-Literat Azorin, de la qual ha sigut secretària durant 15 anys i altres tres com a presidenta (2011-2012-2013). A més, és delegada del sector Russafa B des de 2021, del qual actualment és secretària. Fins al moment ha treballat en la delegació d'Infantils de la JCF.

És diplomada en Magisteri i llicenciada en Ciències de l'Educació. Treballa com a mestra de Primària en una escola pública.


Vicepresident tercer:
Borja Sanz
ÀREA DE PROTOCOL I RELACIONS PÚBLIQUES

Faller de la comissió Plaça Mestre Arambul Sanz, de la qual és directiu en diferents de les seues àrees, com ara secretaria, protocol i infantils. Va ser president de la falla durant els exercicis 2014-2015 i 2015-2016. També va ser directiu de la Federació de Falles Benicalap-Campanar des de l’exercici 2016-2017 fins l’actualitat.

És delegat pel sector Campanar des de l’exercici 2016-2017 fins l’actualitat.

A Junta Central Fallera, és component de la delegació de Protocol i Relacions Públiques des de l’exercici 2016-2017, de la qual ha sigut secretari a l’exercici 2017-2018 i delegat des de l’exercici 2018-2019 fins el 2021-2022.

Per altra banda, també ha sigut jurat de les Falleres Majors de Torrent i les seues Corts d’Honor als exercicis 2019 i 2023, i de la Fallera Major Infantil de València i la seua Cort d’Honor al 2018.

Professionalment, és jurista i politòleg, a més d'investigador en didàctiques de les Ciències Socials. Actualment, és professor de les matèries de Geografia i Història, Economia i Valors Ètics a l’etapa d’Educació Secundària i Formació Professional Bàsica al col·legi Hermes de València.


Vicepresidenta quarta:
Carolina Albiach
ÀREES DE CULTURA I PUBLICACIONS

És fallera de la comissió Regne de València-Duc de Calàbria, del sector Russafa A. Ha sigut fallera major infantil i fallera major. Posseeix el Bunyol d'Or amb Fulles de Llorer i Brillants.

Als seus 8 anys va guanyar un concurs de declamació en llengua valenciana i des de llavors participa en concursos de declamació organitzats per Junta Central Fallera en les diverses categories per edats, en les quals ha aconseguit diversos premis. També ha participat en el concurs de Teatre Faller (infantil i adult), així com en l'exaltació de les falleres majors de l'agrupació de Falles Centre i de la Federació de Falles d'Especial.

Al 1990, després d'un càsting, va ser triada com la protagonista i narradora de l'acte d'exaltació de la Fallera Major Infantil de València de 1990, Belén Medina. Ha participat també en el concurs de Playbacks de JCF, en el de presentació de falla, i ha sigut presentadora i mantenidora en diverses comissions de València, Alaquàs i tres anys a Xest.

També ha sigut jurat de playback infantil i de teatre, així com de preseleccions en diversos sectors.

En Junta Central Fallera, ha exercit com a secretària de la delegació de Patrimoni des de 2019, des d'on ha pogut organitzar, entre altres actes, la Cavalcada del Foc d'estes passades Falles.

De família de tradició fallera, filla de vicepresident de Junta Central Fallera de la delegació de Cultura i Publicacions, i germana d'una component de la Cort d'Honor de la Fallera Major Infantil de València de 1991.

Fora de l'àmbit faller, participa en la representació dels misteris del Corpus de València i pertany a l'associació Amics del Corpus, gràcies a la qual cada any participa en la processó. També forma part de la germanor de seguidors de la Mare de Déu.

Vicepresident cinqué:
Nacho Fuertes Gómez-Cencillo
ÀREES DE MITJANS DE COMUNICACIÓ, SOLIDARITAT I INCLUSIÓ, PATRIMONI I PROMOCIÓ EXTERIOR

Faller de la comissió Antiga Senda Senent-Albereda "El Palau" des del seu naixement, fa 23 anys. Pertany des de fa cinc anys a la junta directiva de la comissió, en la qual s'encarrega de l'àrea de comunicació i mitjans, i des de fa diversos exercicis és, a més, el seu vicepresident segon.

Posseeix des de 2022 el Bunyol d’Or que atorga la Junta Central Fallera.

A Junta Central Fallera, on es va incorporar quan tenia 19 anys com a vocal de lliure designació, sent en eixe moment el component més jove de l'organisme autònom municipal, ha ostentat càrrecs directius des de la seua entrada a finals d'estiu de 2019, sempre vinculat a la delegació de Mitjans i Comunicació, primer com a secretari (des de setembre de 2019 fins novembre de 2021) i després com a delegat (des de novembre de 2021), tasca que desenvolupa fins l'actualitat.

En l'àmbit professional, és graduat en Periodisme i també té estudis en Comunicació Audiovisual. Desenvolupa la seua activitat laboral a l'agència de notícies Europa Press, lloc on va accedir amb només 19 anys. Col·labora habitualment en diversos mitjans de comunicació, tant fallers com no fallers, i és membre de la Unió de Periodistes Valencians.

Fotografies: Fotofilmax Fotógrafos

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte