• Enlace Slider home mascletás (8)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • El tapís del centenari de la coronació reviu el de fa un segle amb 1.000 quilograms de flor

El tapís del centenari de la coronació reviu el de fa un segle amb 1.000 quilograms de flor

El seu muntatge conclourà hui a les 16 hores per presidir tots els actes que se celebren en honor a la Mare de Déu dels Desemparats

L’Ajuntament conclourà esta vesprada, al voltant de les 16 hores, el muntatge del tapís floral que presidirà els actes organitzats a la plaça de la Mare de Déu per rendir homenatge a la patrona de la ciutat. Esta peça decorativa, confeccionada amb 1.000 quilograms de flors seques i naturals, enguany està dedicada al centenari de la coronació de l’advocació mariana popularment coneguda com a Geperudeta o mareta, i recull elements al·lusius a este aniversari.

En la seua elaboració, que s’ha desenvolupat en tres setmanes, han participat 9 persones que han conformat l’equip que ha executat un disseny previ. Pel que fa al material, emprat, cal destacar que s’ha utilitzat una barreja de flors seques (de camamil·la, xiprer, hibisc, pètals de gira-sol i calèndula), boles de pebre i flor natural (de xiprer, Heura, gladiol, clavell blanc) i verd.

Este element ornamental completa la decoració extraordinària (que combina elements vegetals i tèxtils amb la imatge de l’escut de la ciutat) que des d’ahir engalana els carrers que també acolliran parts dels actes commemoratius del Centenari de la coronació de la Mare de Déu dels Desemparats (el carrer de la Pau; el tram del carrer de Sant Vicent comprés entre l’esmentat carrer de la Pau i el de Maria Cristina; i els carrers dels Cavallers, de Bosseria, i d’Avellanes).
A esta decoració també se suma als d’ornamentació floral i vegetal, així com amb els elements també de flor fresca del Gremi de Floristes.

Pel que fa al tapís, el regidor de Cultura Festiva ha destacat que “estarà conclòs hui, un dia abans de l’habitual per presidir tots els actes que se celebraran en enguany en honor de la Mare de Déu dels Desemparats”.

El programa s’encetarà esta mateixa vesprada amb la primera de les quatre sessions de la dansa protagonitzada per infantils, amb la participació de la fallera major infantil de València i la seua cort d’honor, que estaran acompanyades per la Colla de Tabal i Dolçaina de la Junta Central Fallera.

La plaça de la Mare de Déu també acollirà hui la representació de l’obra de teatre Verge de folls del dramaturg Juan Alfonso Gil Albors.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte