• Enlace Slider home mascletás (7)

Junta Central Fallera

Reconeixement a les Dones de la Festa

Amb motiu del Dia de la Dona Treballadora, l'Ajuntament de València ha reconegut el treball de les dones pioneres en el món de les Falles.

Després d'una mascletà que ha sigut tot un homenatge a la dona treballadora a càrrec de la pirotècnica Reyes Martí, en el Saló de Cristal de l'Ajuntament de València s'ha fet lliurament dels premis 'Dons de la Festa', un reconeixement a les dones que han treballat en diferents àmbits del món de les Falles.

Amb aquest homenatge s'ha reconegut el treball d'unes dones que han sigut pioneres en la nostra festa. Elles són precisament les que han obert les portes a moltes dones a un món, el faller, en el qual la presència femenina cada vegada està més palesa.

Quatre han sigut els noms propis d'aquest emotiu acte: María Caridad Pinte Ferrer, artista fallera i primera dona que va obtenir el carnet del Gremi d'Artistes Fallers; Paqui Romero Lozano, primera dona que va formar part de Junta Central Fallera, de la Falla Castielfabib - M.Sant Joan; Vicenta Peñarroja Fas, part de la tercera generació d'una empresa pirotècnica i la periodista Mara Calabuig de Radio València Cadena SER, encarregada de la retransmissió de les Falles a través de les ones

Les Falleres Majors de València, Alicia Moreno i Sofia Soler, acompanyades de les seues Corts d'Honor, el alcalde, Joan Ribó, el President de Junta Central Fallera, Pere Fuset, i la regidora d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, han sigut els encarregats de lliurar a les premiades el guardó a tota una vida dedicada para i per les Falles.

Fotos: Armando Romero

  • ARF 8125
  • ARF 8133
  • ARF 8147
  • ARF 8163
  • ARF 8169
  • ARF 8186

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte