• Enlace Slider home mascletás (5)

Junta Central Fallera

Premi del col·lectiu LAMBDA

Desde la Junta Central Fallera vos traslladem dos iniciatives que ens ha traslladat Lambda, col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals de València.


Per a aquells que no conegueu Lambda, informar-vos que és una entitat que treballa, des de fa 30 anys, pels drets de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals (LGTB) d’un forma molt seriosa i rigorosa, sent una de les entitats LGTB valencianes més important.

Un dels objectius importants de l’associació és eradicar els actes homòfobs de les nostres festes populars, ajudant a contrarrestar la discriminació que encara existeix a les Falles.

És per això que ja fa 14 anys que convoca el Premi Arc Iris per valorar el treball d’aquelles falles que, dins de l’enginy i la crítica, visibilitzen la diversitat sexual, familiar i de gènere d’una manera respectuosa.

Ja sabeu, si la vostra falla té algún monument o escena que acompleix les condicions del premi, vos animem a presentar-vos i a visibilitzar la vostra aportació a la lluita contra la homofòbia, bifòbia i tranfòbia.
El premi potser vostre!

Si vos voleu inscriure ho podeu fer ací: http://www.lambdavalencia.org/premi-arc-iris-a-la-falla-que-millor-tracte-la-diversitat-sexual-familiar-i-de-genere-3/
I adjunt, teniu les bases del premi.

Una altre proposta que considerem d'interés traslladar-vos és que vos adheriu al compromís "Cantem Borinot el que no bote".

Fa molts anys que des de Lambda reivindiquen que no es cante l'ofensiva cançó "Maricón el que no bote", una lletra insultant cap a les persones homosexuals i les seues famílies.

Si bé és cert que es tracta d’un càntic molt arrelat, l'any passat van fer una campanya per llançar la proposta de canviar la paraula Maricón per Borinot, resultant d'aquesta manera una nova versió més respectuosa amb el col·lectiu LGTB. Aquesta iniciativa va tindre molt bona acollida a les xarxes socials i es van sumar moltes falles i agrupacions musicals.

Enguany, amb la intenció de seguir sumant recolzaments a aquesta iniciativa i amb ànim d'implicar a la societat en la lluita contra l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, demanen a les diferents comissions falleres que assumisquen la seua reivindicació adherint-se al compromís "Cantem Borinot el que no bote".

En aquest link podeu trobar més informació sobre la iniciativa i com adherir-se: http://www.lambdavalencia.org/formulari-dadhesio-a-la-iniciativa-cantem-borinot-el-que-no-bote/



Informar-vos que la campanya conta amb el nostre suport, amb el de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i el de Regidoria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de València.

Si estes Falles volem que tot el món es pose a botar, cantem ben fort “Borinot el que no bote!”

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte