• Enlace Slider home mascletás (3)

Junta Central Fallera

El Corpus Christi finalitza amb la processó general

La Festa Grossa de la ciutat finalitza amb la processó general pels carrers del centre històric

La festivitat del Corpus Christi de València ha celebrat este diumenge el seu dia gran. Després de la Cavalcada del Convit i amb l'arribada de la vesprada, l'Associació es preparava per a donar inici a la processó eucarística que recorria els carrers del centre de València presidida per l'Arquebisbe de la ciutat i amb la presència de l'Alcaldessa de València, María José Catalá, els membres de la corporació municipal i el vicepresident de Cultura de la Generalitat Valenciana, Vicente Barrera. 

Després del tradicional repic de campanes, començava la processó des de la porta dels Apòstols de la Catedral encapçalada per la Policia Local vestida de gala a cavall i la Senyera flanquejada per "les banderoles" i seguida de la Creu processional de la Catedral.

A partir d'eixe moment processionaven protagonistes de l'Antic Testament capitanejats per Sant Miquel i seguits de les escenes al·legòriques més populars. A més, personatges com Noé, Abraham, Moisés, Aaron, Samsó, David, Salomó o la Reina de Saba, representada per la Fallera Major de València, María Estela Arlandis Ferrando. Entre els personatges, també l'Àngel del Desert d'Horeb, representat per la Fallera Major Infantil de València, Marina García Arribas. 

A continuació, arribava el torn dels personatges del Nou Testament encapçalats per Simeó i la profetessa Anna. També, Sant Joan Baptista, els Dotze Apòstols, els Quatre Evangelistes i les tres Àguiles, entre altres.

Continuaven la desfilada els representants de les Parròquies del centre de la ciutat, el Gremi de Forners i de Sastres i Modistes i associacions i institucions cíviques i religioses. Finalment, els "cirialots", 26 reis que, vestits amb túniques blanques, representaven als ancians de l'Apocalipsi adorant al bé sense taca.

Per a finalitzar, els representants de la Seu Catedralícia, encapçalats pels símbols basilicals i pontificals de la Seu, obrint pas a la Custòdia del Santíssim Sagrament, portada per preveres i flanquejada per sis mossos. Després de la Custòdia, l'Arquebisbe de la ciutat, acompanyat pels bisbes, autoritats civils i militars i la Banda Militar al costat d'un piquet militar al so d'una marxa processional.

Fotofgrafies: Fotofilmax JCF 

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte