• Enlace Slider home mascletás (2)

Junta Central Fallera

Les Falles amb el Medi Ambient

Les comissions falleres reciclen durant la campanya "Vidre a Banda" de falles més de 110 tones d'envasos de vidre.

“Este resultat és un èxit absolut que demostra la conscienciació del món faller i la seua implicació cada vegada major per col·laborar a fer de València una ciutat més sostenible i neta”, ha afirmat la regidora de Medi Ambient i Gestió de Residus Sòlids, Pilar Soriano, en referència a la recollida de més de 110.000 quilos d’envasos de vidre per part de les comissions falleres que durant la celebració de les Falles d’enguany van participar en la campanya “Vidre a banda”, organitzada per l’Ajuntament de València, la Junta Central Fallera, la Generalitat i Ecovidrio.
 
En total, les 250 comissions falleres participants enguany han aconseguit recollir per al seu reciclatge posterior 110.285 quilos d’envasos de vidre. Esta quantitat supera en més d’un 10 per cent l’objectiu marcat prèviament per les institucions i entitats organitzadores. A més, destaca que 9 comissions falleres van superar el miler de quilos recollits.

En reconeixement pel gran treball fet per les comissions falleres este dijous, s’ha celebrat un sorteig amb la presència de la fallera major de València, Alicia Moreno, entre les 129 que van superar l’objectiu individual de recollir almenys 400 quilos d’envasos de vidre entre els dies 12 i 21 de març passats. La comissió Doctor Sanchis Bergón - Túria ha sigut l’afortunada, que s’emporta una cistella de productes envasats en vidre per a compartir entre tots els seus fallers i falleres.

“La gent de la festa, les falleres i els fallers, han demostrat una vegada més que són alhora molt bones veïnes i veïns. Els agraïm el seu esforç per aconseguir la millor convivència possible amb la resta del veïnat”, ha afirmat el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, que ha posat en valor a més “la cohesió social que comporten iniciatives com la campanya ‘Vidre a banda’, en concret, i les Falles en general”. En este sentit, ha destacat que “la candidatura de les Falles a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO es veu reforçada amb demostracions de convivència i conscienciació mediambiental com la que hui celebrem amb totes les comissions falleres que han participat en esta campanya de recollida de vidre”.

A eixa candidatura s’ha referit també l’entitat sense ànim de lucre Ecovidrio, per destacar que la campanya “Vidre a banda” ha sigut “una iniciativa popular, cultural, participativa, compromesa, original i única en tot el món, amb la qual cosa les Falles demostren que, a més de ser una festa que implica tota una ciutat sense excepcions, també són símbol de compromís i sostenibilitat alhora que signifiquen obertura i respecte cap a tots els veïns i veïnes i també la gent que visita la ciutat”.

“Volem agrair la implicació de les comissions falleres, del veïnat i de totes i tots els comerciants que han fet possible que esta campanya supere els objectius previstos inicialment. Mantindre la ciutat neta i aprofundir en les polítiques de sostenibilitat és un objectiu comú que només aconseguirem amb l’esforç de totes i tots”, ha explicat Soriano.

D’ara endavant, les comissions falleres podran continuar demostrant la seua implicació en el respecte al mediambient. De fet, hi haurà sortejos bimensuals entre les que aconseguisquen recollir els 400 quilos d’envasos mensuals de mitjana en cadascun d’eixos períodes per reconéixer el seu esforç i la seua contribució per aconseguir una ciutat mediambientalment més sostenible.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte