• Enlace Slider home mascletás (3)

Junta Central Fallera

Comença la millora del Museu Faller

Demà dimecres s’iniciarà una actuació integral al Museu Faller que afectarà totes les sales.

 

Foto: Armando Romero

Demà dimecres s’iniciarà una actuació integral al Museu Faller que afectarà totes les sales. “Ara que ja hem aconseguit la seua oficialitat volem condicionar les instal•lacions del Museu Faller per fer-lo més atractiu i arribar a més gent, incloent-hi els turistes que el visiten”, ha explicat el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset.

Entre les actuacions previstes hi ha la de repintar totes les sales amb cromatismes diversos que singularitzaran les col·leccions diferents. A més, la pintura més fosca afavorirà la conservació preventiva de les peces, sobretot dels cartells històrics de Falles, la degradació cromàtica dels quals es frena amb colors més foscos a les sales.

D’una altra banda, es canviaran tots els focus de les sales per a millorar la qualitat de la il•·luminació. El sistema de leds permetrà un consum més baix i eficient i afavorirà que l’experiència de les persones que visiten el museu siga millor a l’hora de contemplar en detall els ninots indultats.

Una altra intervenció important serà la creació d’una sala d’exposicions temporals. Durà el nom del poeta i dramaturg Josep Alarte, ideòleg al 1967 de la posada en marxa d’un museu faller. Serà inaugurada pròximament.

Per altra part, se substituiran 10 cartells històrics prou deteriorats, fonamentalment dels anys 30, per exemplars dels mateixos anys conservats en perfecte estat a l’Arxiu Històric Municipal.

A més, es renovarà la imatge gràfica del Museu Faller, que lluirà una nova identitat corporativa que es plasmarà tant en la senyalística de les sales com en la seua presència propera en les xarxes socials i en un museu virtual en forma de web.

“Cal destacar que l’actuació també inclou la modificació de tot el sistema de cartellera explicativa i la senyalística del Museu Faller, que d’ara endavant estarà en diversos idiomes. A més del valencià i el castellà també hi haurà informació en anglés i francés per a fer més accessibles els continguts de les col•leccions i reformular la museografia del centre”, ha afegit, per finalitzar, Fuset.

Les obres començaran demà dimecres, dia 15, i acabaran el propvinent dia 23. Durant este període de temps el museu es mantindrà tancat al públic.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte