• Enlace Slider home mascletás (2)

Junta Central Fallera

Ángeles, primera Reina de les Falles

El dilluns 4 de juliol tingué lloc un  acte en torn a la Reina de les Falles de1931, Ángeles Algarra.

El dilluns 4 de juliol tingué lloc un emotiu acte en torn a la figura de la Reina de les Falles de l’any 1931, Ángeles Algarra Azuara, primera representant femenina en tota la historia de nostra festa.

Este concurs fou organitzat pel Comité Central Faller en setembre de 1930 en dos dies. En la primera jornada, el dissabte 13, se presentaren 59 belleses representants d’altres tantes comissions falleres, sent elegides 11 finalistes i imposant-les la corresponent banda acreditativa. En la segona jornada del dissabte 20 de setembre, tingué lloc l’elecció final entre les onze candidates preseleccionades anteriorment, resultant elegida Ángeles Algarra com a Reina de les Falles. L’elecció es realitzà per quantitat d’aplaudiments i ovacions entre els assistents que havien pagat l’entrada al recinte dels Vivers.

Després de diversos mesos de contacte entre els fills d’Ángeles Algarra i la Junta Central Fallera —coordinat per José Antonio Izquierdo, Responsable de l’Àrea d’Arxiu—, donà els seus fruits amb la donació de les bandes acreditatives que Ángeles Algarra guanyà en el primer certamen del concurs de belleses organitzat per a elegir a la Reina de les Falles de 1931.

A la seu de la Junta Central Fallera acudiren ahir els dos fills d’Ángeles Algarra, Vicente i Ángeles Pardos Algarra, que foren acompanyats per familiars. Allí foren rebuts pel Secretari General, José Martínez, el director del Museu Faller, Gil Manuel Hernández, i membres de l’Arxiu. Després de la visita de cortesia a la casa, les dos parts procediren a firmar el document de la donació de les dos bandes acreditatives, i feren l’entrega oficial a JCF, per a poder ser exposades pròximament en el Museu Faller.

Fotografies: Armando Romero

  • ARF 5152
  • ARF 5155
  • ARF 5158
  • ARF 5163

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte