• Enlace Slider home mascletás (2)

Junta Central Fallera

Resum de l'Assemblea de gener

El dimarts 26 de gener a les 22.00 hores es va celebrar l’Assemblea General Ordinària de Presidents de Falla a la Sala Rodrigo del Palau de la Música d’acord amb l’orde del dia establit en la convocatòria.
 
1.Aprovació, si procedix, de l’acta anterior
 
  És aprovada per unanimitat.
 
2.Informe Presidència
 
 La presidència informa que, amb motiu de les exaltacions de les falleres majors serán lliurats a les autoritats els bunyols honorífics, tal com especifica el Reglament faller.
 
  Seguidament exposa diversos temes.
 
  Pròximament eixirà el llistat d’empreses pirotècniques autoritzades per la Delegació del Govern.
 
  Està oberta la inscipció per a la “despertà” infantil.
 
  S’ha signat un conveni amb l’empresa Iberdrola per al patrocini de la candidatura de les falles a patrimoni immaterial de la Unesco.
 
  Hi ha una edició especial del cartell de falles de 2016 d’Ibán  Ramón dedicada a la candidatura de les falles a la Unesco perquè les comissions que ho desitgen puguen posar-lo en el seu llibret. Més de 150 comissions ho han fet per ara.
 
  S’ha realitzat una reunió amb RENFE per a coordinar l’arribada dels turistes amb motiu de les festes falleres.
 
  La Fallera major i les falles van estar present en la fira FITUR de Madrid.
 
  La setmana següent serà la Gala de la Pirotècnia i es farà públic el programa d’activitats pirotècniques.
 
  Més de 300 cartells gràfics d’Ibán Ramón estarán exposats en els panells informatius municipals fins a falles i progressivament anirà canviant-se el model del cartell.
 
  Els versos fallers de la guanyadora del concurs de llibrets de Lo Rat Penat, escrits en una normativa no oficial, espera que siguen inclosos en el Llibre Oficial Faller. Se li han demanat  a l’autora i s’està  a l’espera de l’informe jurídic municipal. Es vol incloure en la publicació d’una manera excepcional, per atendre la decisió presa per l’Assemblea de Presidents de falles i per a respectar l’encàrrec de l’anterior administració a l’autora.
 
  El 26 de febrer és l’últim dia per a actualitzar el cens faller.
 
  S’està pagant la subvenció a les comissions amb carrers il·luminats de l’exercici passat. Demana disculpes per la tardança i explica que quan entrà l’actual corporació encara no se n’havien iniciat els expedients administratius.
 
  Per març es cobrarà la subvenció als monuments. S’han demanat més recursos humans per a la regidoría amb la finalitat d’accelerar eixe més el pagament de les ajudes i es prega que les comissions presenten ràpidament la documentació amb la intenció de fer més ràpida la seua tramitació.
 
  El vicepresident 2n José Manuel Acosta García de l’àrea de Festejos, Infantil, Joventut i Esports explica la normativa relativa a l’exposició del ninot de 2016. S’ha decidit ampliar un dia més l’entrega dels ninots. S’han posat en contacte amb el Gremi d’artistes de Borriana, el de València i amb els artistes no agremiats per a explicar-los com portar-los allí. Explica que no hi haurà problema per a l’accés per a portar els ninots però que es regularà l’aforament com en qualsevol espai museístic. Sobretot es vigilarà en el temps fins a la inauguració. Caldrà  avisar si el ninot necessita estar prop d’un punt de llum. A més, s’afig que s’ha tingut la deferència d’invitar els artistes fallers a la inauguració. Les entrades a l’Exposició del Ninot per a les comissions falleres es demanaran com en l’exercici anterior
 
  El vicepresident exposa que els espectacles de les exaltacions de les falleres majors seran “Balansiya” de Susana Renau i “Catalejo” de Sergio Alcover. El primer suposa la recuperació dels fallers per a eixe tipus d’espectacle. El segon és l’adaptació d’un espectacle produït per EDAE i el Teatre Olimpia.
 
  Finalment exposa que es desitja realitzar un rècord guinness el mes de maig amb la concentració del major nombre de paelles en un espai limitat. Se li vol donar un valor solidari i pròximament s’enviaran les inscripcions  a les comissions falleres.
 
  La vicepresidenta primera de Promoció i Comunicació Montserrat Catalá Anglesola  exposa que moltes comissions falleres de la ciutat i de diverses poblacions han sol·licitat el cartell gràfic d’Ibán Ramón dedicat a la candidatura de la Unesco per  a posar-lo en els seus llibrets. Explica que hi haurà una pàgina per a recolzar l’esmentada candidatura i apareixeran etiquetes en les xarxes socials. S’ha creat la figura de l’ambaixador voluntari de les falles amb el requisit de ser valencià, amant de les falles, resident a l’estranger i amb contacte en les xarxes socials. Per ara s’han presentat 100 candidats i se n’han seleccionat 53. 
 
  El vicepresident 5t d’Incidències i Demarcacions Javier Tejero Zabal informa dels cursos CRE realitzat pel gener  en la seua de Junta Central Fallera i del repartiment de material per a fer 11 nous grups. El 23 de febrer es va fer el curs RECRE en la seu de la Junta Central Fallera amb 90 alumnes inscrits.
 
  S’està esperant la resposta del Col·legi d’Economistes per a l’accés als servicis d’este en virtut del conveni que es va signar el passat 18 de desembre.
 
  Exposa que el 13 de febrer en el Centre Social d’Algirós se celebra unes jornades dedicades a la privacitat de la documentació i la informació, especialment dedicat a la normativa relativa a la presentació dels censos fallers.
 
  Finalment informa que amb AVACO s’està preparant cursos dedicats a la manipulació pirotècnica infantil.
 
3. Aprovació de recompenses atorgades a títol pòstum.
 
El Secretari General exposa que s’han concedit recompenses a títol pòstum a les següents persones: Jorge Mas Pascual (Bunyol d’Argent– comissió fallera núm. 296), Vicenta Arastell Calabuig (Bunyol d’or amb fulles de llorer – comissió fallera núm. 86), María Ángeles Cubas Palop  (Bunyol d’or amb fulles de llorer – comissió fallera núm. 114,) Raquel Pérez Alarcón(Bunyol d’or amb fulles de llorer – comissió fallera núm. 132), Pepita Insa Aurell (Bunyol d’or amb fulles de llorer – comissió fallera núm. 178), María Soler Guillamo (Bunyol d’or amb fulles de llorer – comissió fallera núm. 178), Juan Antonio Rodenas Trujillo (Bunyol d’or amb fulles de llorer – comissió fallera núm. 286), Narciso Soto Ruz (Bunyol d’or amb fulles de llorer – comissió fallera núm. 328), José Mena Román (Bunyol d’or amb fulles de llorer – comissió fallera núm. 385), José Ignacio Elias Bergón Vincent (Bunyol d’or i brillants amb fulles de llorer – comissió fallera núm. 39), Francisca Guardia Trujillo (Bunyol d’or i brillants amb fulles de llorer – comissió fallera núm. 61), Hipólito Valencia Ballesteros (Bunyol d’or i brillants amb fulles de llorer – comissió fallera núm. 61), Juan Tejera Díaz (Bunyol d’or i brillants amb fulles de llorer – comissió fallera núm. 130), Francisco Casales Sánchez (Bunyol d’or i brillants amb fulles de llorer – comissió fallera núm. 178), Carlos Torres Peris (Bunyol d’or i brillants amb fulles de llorer – comissió fallera núm. 185), Enrique Rodríguez García (Bunyol d’or i brillants amb fulles de llorer – comissió fallera núm. 334), Vicente José Giner Gómez (Bunyol d’or i brillants amb fulles de llorer – comissió fallera núm. 343) i Juani Mancilla Paz (Bunyol d’or amb fulles de llorer – de les Juntes Locals i comissió fallera núm. 1 de Bonrepòs i Mirambell).
 
4. Aprovació de normes d’ofrena
 
  Són aprovades les mateixes normes que estigueren vigents en l’exercici faller passat. La comissió fallera núm. 201 exposa que tradicionalment desfilen en parelles i que en altres exercicis han sol·licitat permís per  a fer-ho. Volen saber si enguany tindran problemes per a fer-ho. El vicepresident li contesta que si vol pot passar per Junta Central Fallera per a comentar-ho.
 
5. Precs i preguntes
 
  Diverses comissions feren determinades preguntes a les comissions.Seguidament es  va tancar la sessió a la 23.15 hores de la nit.
Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte