• Enlace Slider home mascletás (6)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • La Ciutat de les Arts i les Ciències, nou emplaçament per a l'Exposició del Ninot

La Ciutat de les Arts i les Ciències, nou emplaçament per a l'Exposició del Ninot

L'Exposició del Ninot 2016 serà un esdeveniment històric dins de les falles, ja que els ninots seran exposats en el Museu Princep Felipe. Després de situar-se en complexos històrics com la Llotja de la Seda, el Mercat Central i el Mercat de Russafa i zones de gran afluència com el Centre Comercial Nuevo Centro, este 2016 els ninots candidats a ser salvats del foc s'exposen durant més de 5 setmanes en un espai dedicat a la cultura i l'art com és la Ciutat de les Arts i la Ciències.
 
La Ciutat de les Arts i les Ciències és un referent no solament dins de l'arquitectura valenciana, sinó també com a complex cultural, d'oci i ciència, que alberga grans esdeveniments celebrats en la ciutat. Situat en l'últim tram de l'Antic Llit del Riu Turia, al llarg de aproximadament dos quilòmetres s'alineen els 5 recintes dedicats a les arts i les ciències que conformen esta ciutat dins de la ciutat: El Palau dels Arts Reina Sofia, L'Umbracle, L'Hemisfèric, el Museu dels Ciències Princep Felipe i l'Oceanogràfic. Seguint una estètica molt estudiada que signa l'arquitecte Santiago Calatrava, el blanc dels recintes es fon amb el blau de les làmines d'aigua que els envolten, en un homenatge a la Mediterrànea.
 
Inaugurat l'any 2000, el Museu de les Ciències Princep Felipe es situa entre el pont de Monteolivet i el pont de l'Assut d'Or, i al costat de L'Hemisfèric. Amb els seus 55 metres d'alt i 220 de llarg, la combinació entre el blanc del formigó vist de la seua estructura i les grans vidrieres que ho tanquen, fan d'ell un conjunt imponent i lleuger al mateix temps, una obra de gran magnitud que destaca per l'elegància en els seus traços.
 
La Sala de les Arquerias rep des del dia 1 de febrer els ninots que participen enguany en la mostra, i que ocuparan els 2.500 metres quadrats d'esta sala. Un recinte preparat per a albergar les millors exposicions, espaiós i amb bona il·luminació que li atorga un plus de qualitat a una Exposició del Ninot que cada any es supera i en la qual participen 700 ninots en les diferents seccions. Esta nova ubicació permetrà arribar a més publique, aconseguir una millor repercusió i dotar a la mostra d'una major rellevància. Una vegada s'inaugure divendres dia 5 de febrer, i fins a la setmana fallera, cada visitant, cada vot és important per a triar als dos ninots que es salvaran del foc i que entraran formar part de la història de les falles com "Ninots Indultats".
 
Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte