• Enlace Slider home mascletás (7)

Junta Central Fallera

 • Inici
 • Notícies
 • Les Falleres Majors de València inauguren una nova edició d'Expojove

Les Falleres Majors de València inauguren una nova edició d'Expojove

Amb el lema "Llegim", Expojove té la lectura i la imaginació com a protagonistes 

Les Falleres Majors de València, Marina Civera i Sara Larrazábal, acompanyades pel regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Pere Fuset, i altres membres de la corporació municipal, van inaugurar el 26 de desembre una nova edició d’Expojove, que se celebra en Fira València fins al pròxim 4 de gener, i que compta amb la lectura i la literatura com a eixos centrals de les múltiples activitats enfocades per a tots els públics.

«Des de l'Ajuntament i la Regidoria de Cultura Festiva estem realitzant una important aposta durant els últims anys per a potenciar Expojove i el seu vessant pedagògic, a més del treball de descentralització del Nadal que duem a terme en tots els barris de la ciutat», ha assegurat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset. «Volem que la gent vinga a passar-s’ho bé, però també a aprendre; en este cas, fomentant la imaginació i un hàbit tan saludable com es la lectura», ha afegit.

El lema d'esta nova edició de Expojove és «Llegim», que marca com a eixos centrals la lectura i la literatura per a tots els públics. «Enguany Expojove està dedicat a la lectura, ja que volem que xiquets i xiquetes coneguen i desenvolupen l'hàbit de llegir, ja siguen llibres, còmics, revistes i nous formats electrònics», ha explicat Fuset, després de realitzar un ampli recorregut pels diferents pavellons de Expojove, junt a les Falleres Majors.

Sens dubte, Sara i Marina van passar un matí d'allò més entretingut, fent parada en els diferents estands i participant  en moltes activitats. A més, van ser molt ben rebudes en tots els llocs on paraven com la caseta del Levante UD., del Valencia Basket i del Valencia Club de Fútbol amb les seues mascotes sempre tan divertides.

Dins del recorregut també van visitar l'EMT on es van pujar a l'autobús, la Policia Local de València amb tots els seus vehicles, la Unitat Militar d'Emergències, la Fundació Trinidad Alfonso, Bombers de València, així com la Federació de Pilota Valenciana, entre moltes altres.

Abillats amb unes espectaculars ulleres grogues, tant Fuset com les Falleres Majors de València van gaudir d'una impressionant tempesta de confeti que ha deixat per al record unes fotografies d'allò més divertides.

Per a esta edició, Expojove torna als pavellons 6, 7 i 8 del Fòrum Nord de Fira València, on es podran gaudir de múltiples activitats d'oci per a tots els públics, al llarg de més de 44.000 metres quadrats. Pere Fuset ha afirmat que «esperen superar la xifra de 100.000 visitants, aconseguida durant l'any passat».

Les activitats programades per la Regidoria de Cultura Festiva tindran lloc en els pavellons 6 i 7 de Fira València; un espai de més de 9.000 metres quadrats que albergaran cinc escenaris diferents on es desenvoluparan 20 espectacles de 15 companyies escèniques -actuacions musicals, teatrals, contacontes i màgia- i 15 tallers per a tots els públics com per exemple manualitats, doblatge, narració de detectives i por, lectura oral, ‘booktrailer’ i cursos de lectures.

Entre les actuacions previstes, es realitzaran 14 espectacles diaris entre els que destaquen el músic Dani Miquel, el grup Pop Corn’s de Maduixa Teatre, Glüps Band, el musical sobre Robin Hood o el mag Jammes Garibo. També, els assistents i participants podran gaudir de Tirant lo Blanch, Alícia, Pinotxo, Sherlock Holmes, els espantacriatures i Geronimo Stilton, entre d’altres.

A més del programa corresponent a la regidoria de Cultura Festiva, se celebraran altres activitats en els pavellons més pròxims com, per exemple, una fira d'atraccions i una zona d'esports junt a la presència de les diferents marques que col·laboren en la celebració d’Expojove.

Entre les institucions participants enguany estan les regidories de Cultura Festiva, Mobilitat, Seguretat Ciutadana, Joventut, Medi Ambient, Desenvolupament Urbà i Comerç, de l'Ajuntament de València; l'EMT, la Fundació Esportiva Municipal i la Junta Central Fallera; l'Institut Valencià de la Joventut, la Diputació de València, la Direcció General d'Infància i la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat; el València Club de Futbol, el Llevant Unió Esportiva, el València Basket Club, la Fundació Trinidad Alfonso; l'Associació Espanyola Contra el Càncer, la Unitat Militar d'Emergències i la televisió pública À Punt, entre molts altres.

L'horari establit per a esta edició, fins al pròxim 4 de gener, és d'11.00 a 20.00 hores; a excepció del dia 31, dia de Cap d'any, que obrirà de 10.00 a 14.00 hores, i el dia 1 de gener, de 16.00 a 21.00 hores. Les entrades es poden adquirir de forma presencial i online per 5 euros; i per 2,5€, les entrades de mig dia. També es realitzen descomptes amb Carnet Jove, grups, família nombrosa i monoparental, i majors de 60 anys.

Fotografies: Armando Romero. 

 • AR EXPOJOVE-1
 • AR EXPOJOVE-10
 • AR EXPOJOVE-11
 • AR EXPOJOVE-12
 • AR EXPOJOVE-2
 • AR EXPOJOVE-3
 • AR EXPOJOVE-4
 • AR EXPOJOVE-5
 • AR EXPOJOVE-6
 • AR EXPOJOVE-7
 • AR EXPOJOVE-8
 • AR EXPOJOVE-9

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte