• Enlace Slider home mascletás (5)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Camilo Miralles recupera el panyoló per als dies més freds

Camilo Miralles recupera el panyoló per als dies més freds

Perquè són Falles els 365 dies de l'any i perquè les falleres no perderen la seua elegància en els mesos de fred, Camilo Miralles va recuperar fa ja anys, després d'un laboriós estudi de la nostra indumentària, els panyolons valencians.

Malgrat l'envejable clima que disfrutem en valència, és inevitable que durant els mesos previs a Falles i ja al març no isquen dies freds. Per açò, els panyolons s'han convertit en els principals aliats de totes les falleres, un complement artesà ideal que s'emmotla al cos i que aporta bellesa a la indumentària valenciana, a més de protegir de les baixes temperatures.
 
Segons els especialistes en indumentària de Camilo Miralles, indumentaristes oficials de Junta Central Fallera des de fa més de quinze anys, el panyoló va aparèixer des del segle XVI i fins a principis del segle XIX va formar part de la indumentària de la dona valenciana de l'època.
 
Els panyolons s'han convertit des de la dècada dels 90 en el producte més conegut de la fàbrica de sedes Camilo Miralles, fundada en 1885, segons els documents més antics dels seus arxius. La cura dels materials, ja siga la seda natural o les mescles de matèries primeres escollides, i la preservació de la tradició sedera valenciana, mantenint els processos d'elaboració tradicionals combinant l'ús de maquinària del segle XVIII i de les últimes tecnologies defineixen la filosofia de firma, combinada amb la seua gran experiència i exclusivitat.
 
Camilo Miralles, malgrat fundar-se a Alcoi, es situa actualment a Burjassot. En el seu taller, a més de panyolons, creen teixits que s'empren en el vestit tradicional valencià, en vestits de núvia o en la confecció d'alta costura. En el cas dels teixits de valenciana, Camilo Miralles preval l'exclusivitat, ja que solament es teixeix un model de cada tela i mai existeixen dos teixits iguals.
 
Des de fa més de quinze anys aquesta empresa sedera és indumentarista oficial de la Junta Central Fallera i proporciona els panyolons que lluiran les Falleres Majors de València, Alicia Moreno i Sofia Soler, i les seues Corts d'Honor en tots els seus actes oficials. Com tots els anys, els dissenys que portaran les nostres màximes representants es desvetlaran en un acte a Burjassot que tindrà lloc el dilluns, 25 de gener.
 
Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte