• Enlace Slider home mascletás (6)

Junta Central Fallera

Hui coneixerem la imatge de les Falles 2016

El dissenyador Ibán Ramón, amb una àmplia trajectòria en projectes d’identitat corporativa, disseny editorial i comunicació gràfica, serà el responsable de realitzar el cartell i la imatge gràfica de les Falles de 2016, segons va decidir el comité encarregat d’esta selecció, el passat 14 d’octubre de 2015.

Des de eixe moment començà un procés creatiu que culmina hui, 20 de gener, amb la presentació del treball i la imatge gràfica de les Falles del 2016.
 
El comité de selecció va estar format pel regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset; Ana Vañó, en representació de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana; Miguel Ángel Giner, president de l’Associació Professional d’Il·lustradors de València; Enrique Pernía, president de l’Associació d’Empreses de Comunicació Publicitària de la Comunitat Valenciana, i José Martínez Tormo, secretari general de la Junta Central Fallera.
 
Un total de 37 estudis i professionals del disseny, la il·lustració i la comunicació van participar en la convocatòria de la Regidoria de Cultura Festiva per a elegir l’encarregat de realitzar el cartell i la imatge gràfica de les Falles de 2016. Entre els participants n’hi havia un gran nombre de professionals valencians, però també procedents d’altres zones d’Espanya, com ara el País Basc o Madrid, així com de països com ara Itàlia o Rússia.
 
Cal recordar que, com a novetat, enguany la selecció del creador encarregat de realitzar el cartell de Falles s’ha fet amb el sistema de crida a projecte, que ha comptat amb l’aval i la col·laboració de les principals associacions professionals del sector: l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana, l’Associació Professional d’Il·lustradors de València i l’Associació d’Empreses de Comunicació Publicitària de la Comunitat Valenciana.
 
Amb esta fórmula es pretén recuperar el valor històric i cultural del cartellisme valencià, una senya d’identitat ben arrelada en les nostres festes. La intenció de la Regidoria de Cultura Festiva és donar un nou impuls que permeta atraure els professionals amb l’objectiu de buscar l’excel·lència en la comunicació gràfica de la festa i ajudar a la seua projecció internacional en un any que les Falles busquen ser declarades patrimoni de la humanitat.
 
Currículum d’Ibán Ramón
 
Ibán Ramón Rodríguez (València, 1969) és dissenyador i director d’art professional des de 1994. Després de diversos anys treballant en solitari, en 2001 crea Estudio Ibán Ramón, especialitzat en projectes d’identitat corporativa, disseny editorial i comunicació gràfica.
 
Al llarg de la seua trajectòria, ha rebut en nombroses ocasions premis d’àmbit nacional i internacional, entre els quals destaca el Certificate of Typographic Excellence del Type Directors Club de Nova York, que ha rebut en cinc ocasions, la nominació pel Ministeri de Ciència i Tecnologia de la República Federal d’Alemanya al Designpreis de l’any 2009, un ADCV Or i tres trofeus Anuaria. Ha participat en nombroses exposicions i tant els seus treballs de disseny com els seus projectes personals en l’àmbit de la fotografia han sigut publicats en llibres i revistes especialitzades de diferents països. També ha col·laborat com a jurat, impartit classes i tallers, i oferit nombroses conferències. És professor del màster oficial de disseny editorial de l’Escola Superior de Disseny de València (EASD). Com a dissenyador ha desenvolupat nombrosos projectes editorials, imatges coordinades per a esdeveniments i exposicions, marques i identitats corporatives i és autor de més de 200 cartells editats per a diferents esdeveniments culturals i festes populars.
 
És membre de l’ADCV (Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana) i del BEDA (Bureau of European Designers Association). Algunes de les seues obres formen part d’importants col·leccions com el Museu del Cartell de Wilanów a Varsòvia o el Museu del Disseny de Barcelona.
Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte