• Enlace Slider home mascletás

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • El rei Felip VI manté una trobada amb el Gremi d'Artistes Fallers de València

El rei Felip VI manté una trobada amb el Gremi d'Artistes Fallers de València

Dins de la ronda d’intercanvi d’impressions de la Casa Reial amb entitats culturals de la societat per a conéixer l'impacte de la COVID-19.

Aquest dijous, el rei Felip VI ha mantingut una reunió per videoconferència amb el Mestre Major del Gremi Artesà d’Artistes Fallers de València, Josep Ramon Espuig, dins de la ronda d’intercanvi d’impressions amb entitats culturals de la societat que el Monarca ha iniciat per a conéixer l'impacte de la pandèmia de la COVID-19.

Juntament amb Josep Ramon Espuig, a la convocatòria ha assistit la directora de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Daniela González, el director General de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, Enric Vidal, i el president del Patronat del Palau de les Arts de València, Pablo Font de Mora.

El Mestre Major ha intervingut exposant el fet històric de la cancel·lació de les Falles i Fogueres, fent saber al rei «l’alt cost» que per a la professió suposa i el «colapse definitiu que representa en aguditzar-se la crisi que el sector dels artistes fallers ve patint d’anys».

De la mateixa manera, Espuig ha demanat la constitució d’una comissió o entitat estatal des de la qual canalitzar ajudes a tota manifestació festiva declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat, «prioritzant la festa de les Falles -reconegudes el 2016 per la UNESCO- i als artistes fallers, donada la seua singularitat, fent recordatori del compromís del ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes».

El rei ha escoltat les paraules del Mestre Major amb tot interés i atenció, i ha expressat un missatge d’ànim i de ple recoltzament i suport al col·lectiu dels artistes fallers; i reconeixent la tradició, riquesa, laboriositat, esforç i singularitat.

El Gremi Artesà d’Artistes Fallers de València ha agraït a la Casa Reial, així com a la Generalitat Valenciana, la seua consideració per ser part d’esta agenda de seguiment a entitats culturals afectades per la pandèmia de la COVID-19.

Imatges: Gremi Artesà d’Artistes Fallers de València

  • 20200618 113109
  • IMG-20200618-WA0002
  • IMG-20200618-WA0003

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte