• Enlace Slider home mascletás (7)

Junta Central Fallera

Privacitat en el món de les Falles

El dissabte, dia 13 de febrer de 2016 de 10:30 h. a 14:00 h. es va realitzar en el Centre Municipal de Joventut de Algirós, C/ Campoamor, 91, de València la Jornada "Privacitat en el món associatiu cultural de les falles" organitzat per la Regidoria de cultura festiva de l'Ajuntament de València, Associació Professional Espanyola de Privacitat APEP i la Junta Central Fallera.
 
La jornada es va celebrar amb l'assistència de presidents o secretaris de falles, Juntes Locals Falleres, Fogueres d'Alacant i diferents associacions culturals Festives. Els intervinents en la jornada van tenir diferents intervencions de gran valor per a garantir el dret fonamental de protecció de dades i la privadesa.
 
Ricard Martínez, President de APEP, ens va brindar amb una de les seues habituals intervencions magistrals, destacant el compromís corporatiu de l'Associació (APEP) amb el món faller, va posar en valor que els assistents representaven les dades de 200.000 persones. Així mateix, va subratllar que el capital més important per a les Falles són les seues persones, i que la protecció de la privacitat de fallers i falleres havia de ser una prioritat. Ricard Martínez va posar en relleu la importància del dret fonamental a la protecció de dades per al món faller identificant diferents tipus de tractaments usuals en aquest àmbit.
 
Durant l'intens col·loqui posterior els assistents van posar de manifest les seues inquietuds respecte de diferents aspectes del compliment normatiu destacant les relatives a seguretat de la informació, l'ús de dispositius mòbils amb finalitats organitzatives i la publicació de dades.
 
Ana Marzo es va referir als problemes i conflictes més usuals en el tractament de dades personals relatives a menors tant des del punt de vista de definir directrius útils per a les comissions falleres mentre que responsables de certs tractaments de dades personals, com dels conflictes que es produeixen en xarxes socials i àmbits com WhatsApp. Així mateix va examinar la recent modificació de la legislació sobre menors i el deure obtenir certificats d'antecedents penals d'els qui assumisquen responsabilitats de cura i organització de les comissions infantils.
 
El Grup de Treball de Menors desenvoluparà guies del bon ús de les T.I., codis de conducta i recomanacions per a menors i pares. Per a participar en aquest grup de treball deuen ser fallers/as que estiguen en contacte permanent amb menors (delegats d'infantils o integrants) si pot ser amb experiència. Per a participar hauran d'enviar un email a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. abans del 26 de febrer de 2016.
Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte