• Enlace Slider home mascletás (5)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • L'Ajuntament de València proposarà celebrar les Falles de 2021 del 31 d'agost al 5 de setembre

L'Ajuntament de València proposarà celebrar les Falles de 2021 del 31 d'agost al 5 de setembre

Sanitat obri la porta a la celebració d'actes festius a partir de setembre

Tant les activitats falleres com qualsevol festa tradicional o popular podran celebrar-se en la Comunitat Valenciana a partir de l'1 de setembre. Aquestaa és la principal conclusió que la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comunicat als representants del món faller durant la reunió celebrada aquest dilluns en la seu de la Conselleria. L'1 de setembre, ha explicat Barceló, “és el punt de partida per a qualsevol mena de celebració popular o tradicional, encara que la data exacta l'ha de decidir cada col·lectiu”.

En el cas de les falles, motiu principal de la reunió d'aquest dilluns, la Conselleria s'ha mostrat a favor d'estudiar fins i tot la possibilitat d'actes, com és el cas de l'ofrena de flors a la Verge dels Desemparats. Un esdeveniment que, per als representants fallers, es considera “pràcticament imprescindible”.

Des de la Conselleria s'ha mantingut setembre com a data més pròxima “perquè garanteix un marge de temps important i més possibilitats de controlar la pandèmia amb l'augment de la vacunació en els pròxims dos mesos”. Respecte a la mena d'actes que s'autoritzaran sempre que es complisquen les mesures que en aquell moment estiguen vigents, l'acotació bàsica que ha marcat Ana Barceló ha sigut “evitar les aglomeracions de tota mena, tant del personal de dins de la festa, com de la gent que acudeix als actes”.

En finalitzar la reunió, el regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, ha anunciat que aquest dilluns convocarà Assemblea de Presidentes i Presidents de falla per a traslladar-los dimecres que ve tota la informació rebuda i que hi haja el debat i la votació pertinents.

L'Ajuntament de València proposarà iniciar la plantà infantil el dia 31 d'agost i estendre les activitats falleres fins al dia 5 de setembre.

Si l'Assemblea de Presidentes i Presidents ratifica la proposta, es treballarà en els protocols necessaris per a la celebració dels actes imprescindibles, com per exemple l'Ofrena.

  • IMG 4366
  • IMG 4377
  • IMG 4381
  • WhatsApp Image 2021-05-10 at 17.24.45

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte