• Enlace Slider home mascletás

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Junta Central Fallera abandona la Mesa de Seguiment davant la falta d'avanç en la normativa sobre casals

Junta Central Fallera abandona la Mesa de Seguiment davant la falta d'avanç en la normativa sobre casals

Comunicat de Junta Central Fallera

Junta Central Fallera, de forma consensuada amb el món faller, ha entés que és necessari abandonar la Mesa de Seguiment de les Falles amb la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública davant la falta d’avanços en la desescalada promesa per part de l’administració autonòmica pel que fa als casals fallers.

A més, l’organisme autònom expressa el seu malestar pels incompliments dels compromisos que es van adquirir per part de Sanitat en les diverses reunions mantingudes al llarg d’este temps amb els col·lectius fallers.

De fet, a dia de hui, pràcticament no s’ha avançat en la desescalada dels casals fallers --compromís que va adquirir la Conselleria--, que continuen amb limitació horària d’obertura i amb la prohibició de, fins i tot, beure aigua al seu interior.

Els casals fallers continuen sotmesos a unes mesures que estan fora de lloc si es comparen amb altres col·lectius. No se’ls ha equiparat a entitats culturals ni es regeixen per normativa hostalera ni estan dins les reunions familiars. Tampoc s’ha donat cap explicació raonable per part de Sanitat.

Des de la Mesa de Seguiment es va treballar en la importància de les comissions falleres de la Comunitat Valenciana com a eix vertebrador de la cultura en tots els àmbits i aspectes, així com també del seu paper econòmic i social. D’aquesta manera es va demanar que els casals es contemplaren i regiren dins la normativa d’entitats culturals. La pròpia Conselleria de Sanitat va assegurar que es tindria en compte les peticions, amb una desescalada progressiva als casals que permetria l’activitat, dins unes normatives establides. Però, a dia de hui, no s’ha produït cap avanç.

Si bé la Conselleria es va comprometre el dilluns 14 de juny a alçar el veto als casals l'1 de juliol, es va insistir en la reunió i en converses posteriors en la necessitat de no esperar tant de temps, i més tenint en compte que cal preparar unes Falles al setembre, sense que la nostra petició s'haja atés.

Arribats a este punt, Junta Central Fallera vol agrair a la Interagrupació de Falles de València i a les juntes locals la voluntat de crear la Mesa de Seguiment però es veu obligada a prendre esta decisió davant els successius incompliments per part de l’administració autonòmica.

El col·lectiu faller, format per més de 250.000 persones, ha demostrat durant este any de pandèmia la seua responsabilitat davant les circumstàncies i també la seua col·laboració amb les autoritats sanitàries, així com disposició i empatia. Per tot això, és hora d’exigir respecte i un tracte igualitari amb la resta d'activitats econòmiques.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte