• Enlace Slider home mascletás (4)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Els actes fallers han tancat un cicle per als sectors relacionats amb la festa i posen les bases per a les Falles del 2022

Els actes fallers han tancat un cicle per als sectors relacionats amb la festa i posen les bases per a les Falles del 2022

El regidor de Festes i Cultura Popular ha fet un balanç “positiu” d’unes festes “que han enfortit la imatge del món faller”

Els actes fallers celebrats per concloure el cicle començat el març de 2020 han sigut “extraordinaris”, “per la data de la seua celebració, per les condicions climatològiques, perquè han estat marcats per restriccions per garantir la seguretat enfront de la pandèmia del coronavirus, i per l'exemplaritat de la ciutadania i del món faller, en concret, que ha enfortit la seua imatge”. El regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Carlos Galiana, s’ha manifestat “satisfet per haver complit els objectius plantejats per l’Ajuntament fa mesos”.

Les festes que anit terminaren amb la Cremà de les Falles, “han permés el canvi del cicle econòmic dels sectors relacionats amb el món faller i han demostrat la responsabilitat de les comissions, que són el major teixit associatiu de la ciutat”. A més, “amb estos actes hem recuperat l’estat anímic i emocional de la festa”, ha assegurat Galiana, en reconéixer “que no han sigut dies fàcils”, i agrair “la col·laboració de totes les persones i els servicis que han tirat endavant un volum de treball considerable i escrit una pàgina en la història d’esta festa, que ja ha posat les bases de les Falles de l’any 2022, que podran recuperar algunes de les recents innovacions com la descentralització dels actes pirotècnics”.

El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha realitzat este matí un balanç dels actes fallers i ha celebrat que “s’han complit els objectius plantejats fa mesos, i que han sigut objecte de nombroses reunions”. “Era fonamental tancar les falles suspeses el 10 de març de 2020 per a artistes fallers, indumentaristes, orfebres, músics, pirotècnics i un llarg llistat de professionals que treballen al voltant de la festa fallera”, ha concretat l’edil.

Pel que fa a la seguretat i la responsabilitat del món faller, Galiana ha recordat que “l’acte més multitudinari, l’Ofrena, en el que només participen falleres i fallers (vora unes 60.000 persones) ha transcorregut sense cap incidència destacable, una dada que ha reforçat la imatge del món faller, i ha demostrat la tasca dels coordinadors Covid de les falles”.

D’altra banda, el regidor ha explicat que amb la celebració d’estos actes s’ha alçat l’ànim de milers de persones que conformen les comissions falleres, que són el col·lectiu més gran de tota la ciutat.

En fer balanç d’estos dies, Carlos Galiana ha tingut paraules d’agraïment per a l’alcalde, “ja que sense el seu suport tot açò no haguera estat possible”, per al seu equip, per a Junta Central Fallera i els seus delegats i delegades de sector que han treballat de valent i continuen fent-lo, ja que la festa continua. Demà hi ha ple, el cap de setmana preseleccions, i el dia 13 d’octubre la telefonada a les noves falleres majors”.

Carlos Galiana, que també ha agraït el treball de servicis municipals que han col·laborat en la celebració d’estes falles extraordinàries i dels professionals que han garantit el compliment de la normativa de seguretat, ha destacat el suport econòmic que l’Ajuntament ha donat a les Falles amb diferents subvencions que també es materialitzaran el 2022.

“Han sigut unes falles més que complicades. Les més desitjades de la història que començaren amb una planta en una DANA, seguida d’una bona solana, i una ofrena a porta tancada, una cremà atípica, i mascletaes pels barris, que potser han vingut per a quedar-se, sense renunciar a les de la plaça”, ha conclòs Carlos Galiana que ha dedicat les seues últimes paraules per donar-li l’enhorabona a totes les falleres i fallers de totes les comissions. “Tots junts hem escrit una pàgina en la Història en majúscules de la festa”.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte