• Enlace Slider home mascletás

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • La Gala de la Cultura de 2022 serà un homenatge a Luis García Berlanga

La Gala de la Cultura de 2022 serà un homenatge a Luis García Berlanga

La intrèpida aventurera Lara Jones serà la protagonista de la Gala de la Cultura Infantil

La Gala de la Cultura de les Falles de 2022, que se celebrarà el pròxim divendres 14 de gener, inclourà un homenatge a Luis García Berlanga, dins dels actes commemoratius de l'Any Berlanga. De fet, la pròpia gala portarà com a lema “La Berlangala de la Cultura fallera” i durant la mateixa es faran contínues al·lusions a la carrera del cineasta, a les seues pel·lícules i personatges, així com a la seua música. Però també, i sobretot, a la simbiosi perfecta existent entre l'esperit ‘berlanguià’ i l'essència fallera, de la qual este magistral creador valencià es va reconéixer deutor a l’hora de plantejar el seus guions i rodatges.

A més, com a fil conductor de la gala, s'estrenarà l'espectacle “Història d’una mamella; el musical”. Es tracta de la teatralització d'una idea que el mateix Berlanga va tindre a principis dels anys 80: plantar una gegantesca mamella en la plaça de l'Ajuntament, com a falla municipal, en l'interior de la qual podrien exposar-se i exhibir-se personatges i situacions de l'època, vistes des del prisma irreverent, festiu, eròtic i absurd del cineasta.

Encara que aquella idea no va arribar a plasmar-se com a tal, en 2007 la falla Mossén Sorell - Corona la va recuperar per a homenatjar el director, plantant la mamella en la seua demarcació, encara que sense aprofundir en el caràcter iconoclasta i paròdic inicialment previst.

I ara, un grup de falleres i fallers, reconeguts intèrprets del concurs de Teatre Faller, posaran en escena, per primera vegada, aquella idea original, adaptada i produïda, igualment, per membres de comissions habitualment participants en el concurs.

LARA JONES, EN LA GALA DE LA CULTURA INFANTIL

Per la seua banda, la Gala de la Cultura Infantil, que se celebrarà el diumenge 16 de gener, girarà entorn de Lara Jones, una intrèpida aventurera descendent de Lara Croft i Indiana Jones. En les seues aventures, és capaç de desplaçar-se pel temps i l'espai, visitant els llocs i les èpoques més sorprenents i desconegudes. En esta ocasió, el destí li ha conduït fins a València, on haurà d'enfrontar-se a un repte tan interessant o més que els que fins ara ha afrontat: presentar la Gala de la Cultura Infantil.

Acompanyada del seu assistent personal, NanoPet, un robot creat a partir de peces de reciclatge i capaç de buscar en els seus arxius informació sobre qualsevol cosa que li pregunten, Lara anirà descobrint, a poc a poc, el meravellós món de l'escena, i de tot allò que és necessari per a gaudir actuant en ella. També descobrirà l'important que és enriquir-se i aprendre de la cultura en totes les seues manifestacions i, de pas, ajudarà a tots a aprendre-ho al costat d'ella.

La Gala de la Cultura (divendres 14 a les 21.00 hores) i la Gala de la Cultura Infantil (diumenge 16 a les 18.00 hores) se celebraran en el Teatre La Plazeta i es podran seguir en directe mitjançant el web de Junta Central Fallera (www.fallas.com) i el seu perfil de Facebook (https://www.facebook.com/JCFValencia/). A més, es podran comentar a les xarxes socials amb els hashtags #GalaCultura22 i #GalaCulturaInfantil22.

  • cartellgalacultura22
  • cartellgalaculturainfantil22
  • cartellsGalesCultura22

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte