• Enlace Slider home mascletás (5)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Jordi Peiró i Carlos Martínez compondran els pasdobles dedicats a les Falleres Majors de València

Jordi Peiró i Carlos Martínez compondran els pasdobles dedicats a les Falleres Majors de València

Adrià Sánchez serà l'encarregat de dirigir la peça ‘El Fallero’ durant la XIX Entrada de Bandes el pròxim 26 de febrer

Jordi Peiró Marco i Carlos Martínez Villanueva, dos professionals de reconeguda solvència i amb una extensa trajectòria en el món de la música, seran enguany els encarregats de compondre els pasdobles dedicats a les Falleres Majors de València, Laura Mengó i Paula Nieto, respectivament, baix l’encàrrec de Junta Central Fallera i que s'estrenaran durant la pròxima edició de la Gran Fira de València. Per la seua banda, Adrià Sánchez Castelló serà l'encarregat de dirigir l'emblemàtic pasdoble ‘El Fallero’ durant la seua interpretació durant la XIX edició de l'Entrada de Bandes de Música que se celebrarà en la plaça de l'Ajuntament el pròxim 26 de febrer.

Jordi Peiró Marco, compositor del pasdoble dedicat a la Fallera Major de València, Laura Mengó, és titulat superior en Trombó i Bombardí pels Conservatoris de València i Madrid, compositor, orquestador i director d'orquestra. Ha sigut trombó solista de l’Orquestra Simfònica del Vallés (Barcelona), trombó de l'Orquestra Filharmònica de Màlaga, professor de Trombó, Bombardí i Tuba dels Conservatoris Municipals de Benidorm, Mutxamel i Teulada (Alacant), director de les Bandes de Pedreguer, Benetússer i El Palmar (València), i col·laborador de la Orquestra Ciutat de Barcelona i la Banda Municipal d'Alacant, entre altres.

Actualment, és professor de la Banda Municipal de València i, com a compositor, té nombroses obres per a música de cambra, però és en l'àmbit simfònic i audiovisual on es pot apreciar la seua major producció. Entre les seues principals obres destaca “La Flor del Cerezo” (primer premi de Composició 2015 de l'Associació Espanyola de Tubes i Bombardins), “La batalla de la Rochelle” (seleccionada com a obra obligada per a la final del Certamen de música de la Comunitat Valenciana en 2016), “Everest” (poema simfònic seleccionat com a obra obligatòria de 1r Secció en el Certamen Internacional de música Ciutat de València 2017) o “The Witcher” (poema simfònic seleccionat com a obra obligatòria per al CIM Certamen Internacional de Música Ciutat de València 2022).

Les seues obres han sigut interpretades per les bandes municipals de València, Alacant o Huelva i per bandes de primer nivell com la Unió Musical de Llíria, l'Ateneu Musical de Cullera, l'Artística de Bunyol i l'Harmònica de Bunyol. A més, la seua música ha anat interpretada per agrupacions internacionals com la Banda de l'Armada de la República de Corea del Sud en 2018 i la K.H. St-Lucia Engsbergen de Bèlgica.

Referent a la música de cinema, ha sigut requerit per a participar com a jurat en diferents concursos d'interpretació així com en festivals de cinema pel seu treball com a compositor, orquestador i director d'orquestra en les productores Canspan Film Factory, Blue Tear Productions o JMC Productions.

Peiró ha sigut candidat a la Millor Música Original en la 32ª Edició dels Premis Goya 2018 pel seu treball en la banda sonora de la pel·lícula ‘Luces’, per la qual també va rebre el guardó Jury Award dels premis internacionals Only the Best International Film Awards i el premi a la Millor Música en el Festival Internacional de Cinema i Música de Ecatepec de Morelos FICYM 2022. A més, ‘Luces té una suite orquestral que va ser estrenada per la Banda Simfònica Municipal de València en la Mostra de Cinema de València en 2019.

Per la seua banda, Carlos Martínez Villanueva, compositor del pasdoble dedicat a la Fallera Major Infantil de València, Paula Nieto, inicia els seus estudis musicals de Solfeig i Piano de la mà del seu pare, Antonio Martínez Caño, i els estudis de percussió en el si de la SIM La Primitiva d'Alboraig. Comença els estudis oficials en el Centre Professional de Música Alsina, on obté el diploma en Ensenyaments Elementals en l'especialitat de Piano. Posteriorment, ingressa en el Conservatori Professional de Música de València, on obté els Títols Professionals en les especialitats de Piano i Percussió. Així, s'inicia en el món de la Direcció de la mà dels professors Ferrer Ferran i Pascual Martínez.

Actualment cursa els estudis superiors de les especialitats de Composició amb Andrés Valero i Direcció amb Juan Pablo Hellín i amb Nadia Stoyanova en el Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València. Ha realitzat Cursos de Direcció amb els mestres Juan José Navarro, Andrés Valero, Jesús Perelló, Cristóbal Soler, Carlos Garcés i Rafael Sánchez Mombiedro.

Ha sigut convidat a dirigir distingides agrupacions entre les quals destaca la Banda Simfònica de la SMI “Santa Cecília” de Cullera i l'Orquestra Simfònica del CIM “L'Harmònica” de Bunyol, així com la Banda Simfònica de la SM “La Marinense” de Marines. Ha sigut premiat amb l'Esment d'Honor en el Curs/Concurs de Direcció organitzat per la SMI “Santa Cecília” de Cullera 2021.

En l'àmbit de la composició, ha dedicat diverses peces a diferents agrupacions bandísticas de la Comunitat Valenciana. En l'actualitat, és director de la Banda de la Societat Musical de Calles (València) i del Cor Calixtí de l'Associació Musical Canalense de Canals (València).

XIX Entrada de Bandes de Música

D'altra banda, Adrià Sánchez Castelló serà l'encarregat de dirigir l'emblemàtica peça ‘El Fallero’ durant la seua interpretació en la XIX edició de l'Entrada de Bandes de Música que se celebrarà en la plaça de l'Ajuntament el pròxim 26 de febrer a les 12.00 hores.

Natural de Burjassot, Sánchez és professor de Saxòfon pel Conservatori Superior de Música de Navarra. En la seua formació té un Màster en Desenvolupament d'Habilitats Musicals i el Màster en Professor d'Educació Secundària. Actualment, dirigeix el projecte artístic i pedagògic de l'Agrupació Musical Santa Cecília del Grau amb la qual va gravar en 2021 el primer disc de l'Agrupació amb motiu del seu 40 aniversari i en 2022 obté el Primer premi i Esment d'honor a la tercera secció del 45 Certamen Provincial de Bandes de la Diputació de València.

També lidera el projecte artístic de la Banda Juvenil Santa Cecília de Xelva, amb la qual va guanyar en 2020 el primer premi i el premi del públic en la segona secció de l'IV Concurs de Bandes Juvenils "Memorial Francisco Fort" de Montcada i el primer premi i màxima puntuació de la categoria Agrupacions del World Open Music Competition de Sèrbia en 2021.

Anteriorment, ha sigut Director Titular de la Banda Simfònica de la Casa de la Comunitat Valenciana a Navarra i de la Banda Juvenil Unió Musical de Serra. També ha actuat convidat per diverses bandes com l'Agrupació Musical "Los Silos" de Burjassot, Banda de Música Campanar, Banda de Música Barri de Malilla, Associació Musical Verge de Remei de Petrer i València Youth Wind Ensemble.

Ha ampliat la seua formació amb grans mestres com Ferrer Ferran, Enrique García Asensio, José Rafael Pascual-Vilaplana, Josep Vicent Egea, Mercedes Padilla, Kevin Sedatole, James Barnes, Jan Cober, Evan Feldman, Thomas Doss o Philip Sparke. Durant la seua trajectòria ha tingut l'oportunitat d'estrenar obres com ‘Arcadi el Kadir’ de Saül Gómez, ‘A la lluna de Navarra’ i ‘El globo de Milá’ d'Hugo Chinesta, ‘Siga Winds’ de Frank Cogollos o ‘Las aventuras de Tom Sawyer’ d'Álvaro Cámara. A més, es mostra molt agraït d'haver rebut la dedicatòria d'obres com ‘Benaxuay’ de Frank Cogollos i ‘So Good!’ de Raül Domènech.

Al 2008 va formar part de la Banda Municipal de Pamplona durant més de tres anys. Té una àmplia experiència de 20 anys com a professor de Saxòfon, Llenguatge Musical i Conjunt Instrumental en diferents escoles de música i conservatoris. Actualment, és director de l'Escola de Música Santa Cecilia del Grau i de l'Escola Comarcal de Música de l'Alt Túria, a més d'impartir docència a l'Escola de Música Los Silos de Burjassot i Rubato de Sant Antoni de Benaixeve.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte