• Enlace Slider home mascletás (6)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Es presenta el llistat provisional de classificació de falles al Ple de Junta Central Fallera del mes de novembre

Es presenta el llistat provisional de classificació de falles al Ple de Junta Central Fallera del mes de novembre

El president de JCF ha anunciat també que els intercanvis de fotografies i imposició de Brillants es traslladen a les Reials Drassanes del Port.

El Ple ha començat amb l’aprovació de l’acta del passat mes d’octubre així com també l’aprovació de diferents expedients al voltant del règims interns de comissions de falla i d’un altre sobre la resolució de la protecció de dades.

A partir d’eixe moment, el president de JCF, Santiago Ballester ha pres la paraula en el seu informe de presidència. Ballester ha informat de la nova senyalització que va a dur a terme la Policia, senyals entre les que es troben les de prohibit estacionar. A més, Ballester ha comentat que hi ha només 66 comissions que han presentat la documentació per a la zona d’activitats i ocupació i que cal accelerar les peticions. També ha comentat que hi ha 12 comissions que s’han quedat fora de les subvencions d’agrupacions musicals perquè s’entregaren els papers fora de termini, sense justificar o no s’havien presentat correctament.

Pel que fa a la classificació de falles, tant grans com infantils, s’ha donat a conéixer la classificació provisional. Una classificació que només publicar-se tindrà 15 dies d’al·legacions per a les comissions falleres i que haurà de aprovar-se definitivament al mes de desembre. Tanmateix, el president de JCF ha comunicat que hi ha un canvi d’ubicació per als intercanvis de fotografies i la imposició de Brillants, passant del Palau de l’Exposició a les Reials Drassanes, permetent així, una major afluència de públic.

Una vegada finalitzat el torn de la presidència, s’ha passat a l’informe per delegacions que ha servit per a anunciar algunes de les pròximes dates d'actes. La delegació de Protocol i agenda ha informat que el pròxim dimarts, 28 de novembre a la Casa de la cultura de Beniparrell es presentaran les teles de la CHFMV 2024 confeccionades per Compañia Valenciana de la Seda. Tanmateix, el pròxim 19 de desembre a les 19 hores. A les drassanes del Grao, tindrà lloc la I Gala de la Indumentària on es donarà a conéixer tota la indumentària que portaran enguany les Corts d’Honor i les Falleres Majors de València, així com tot el treball que fan cadascun dels indumentaristes i proveïdors. 

Pel que fa la delegació de Cultura i Solidaritat, continua en marxa el concurs de Teatre Faller on ja han finalitzat la secció tercera, la segona i la secció infantil. Ara mateix, contínua la juvenil i comença la categoria primera que finalitza a principis de gener. Per això, la gala de les nominacions es realitzarà el 11 de gener al Teatre Flumen a les 21.30 hores. A més, s’ha informat de les dates de les Gales de la Cultura que tindran com a escenari el Teatre Principal de València. La gala infantil serà el 21 de febrer mentre que l’adulta es realitzarà el 22 de febrer.

També s’ha recordat que continuen els Balls al Carrer a la plaça del Patriarca fins al pròxim 14 de gener que canviarà d'ubicació a la plaça de la Reina. Pel que fa al Concurs d'Audiovisuals, contínua el termini de recepció dels curts fins al 10 de desembre i la Gala es durà a terme el 13 de gener a la sala Rodrigo del Palau de la Música.

D’altra banda, el passat dilluns 20 de novembre, va acabar el termini d'inscripció del concurs de declamació on s’han inscrit un total de 126 persones, 37 més que l'any anterior. Aquest concurs tindrà lloc el dia 17 de desembre a la Petxina i ara amb totes les inscripcions es treballarà per vore com es distribueixen les diferents categories.

La delegació de RRPP i Juntes Locals ha informat de diferents dates acordades amb les Juntes Locals. La Marató de Truc es celebrarà a la Pobla de Vallbona al Casal del Trinquet el pròxim 16 de desembre i el Torneig Fallers de Vaqueta, que es celebrarà a Dénia en les modalitats de galotxa i raspall, es presentarà el dia 24 de novembre a l’ajuntament d’esta localitat de la Marina Alta. La fase prèvia es disputarà a Alfarb i Dénia el 2 de desembre mentre que les semifinals i la final es disputarà el 16 de desembre. 

Per la seua banda, la delegació de Festejos ha començat informant sobre el Concurs de Playbacks que ja porta quatre jornades i que s'està celebrant amb una gran afluència de públic i un alt nivell, agraint a totes les falles l'esforç que fan per superar-se any rere any. El 26 d'Octubre va tindre lloc la final directa d'Individual amb l'actuació de 7 comissions i va resultar guanyadora la falla Sapadors-Vicent Lleó amb Oh my goddesses’. A  més, només queda disfrutar de la segona semifinal de A i ja el pròxim dilluns 27 de novembre a les 19 hores en el Saló de Plens, la Fallera Major de València, Mª Estela Arlandis donarà a conéixer a les falles finalistes i nominades als diferents premis que s'atorguen. El dijous 30 de Novembre es celebrarà la final de GRUP B i el dijous 14 de desembre es posarà punt i final a esta edició amb la final de GRUP A. La Delegació d’infantils i juvenils ha informat també sobre el transcurs del playbacks infantils al que li queda per celebrar el 2 desembre la final directa de la modalitat GRUP A. El dissabte 11 novembre, va tindre lloc la final de la modalitat GRUP B infantil on la comissió guanyadora va er Plaça Segòvia - Avda. Doctor Tomás Sala amb l'actuació: "El meu desig de nadal". D’altra banda, el dissabte 18 novembre, va tindre lloc la final directa de la modalitat INDIVIDUAL, on la falla guanyadora va ser Cadis-Dénia amb "Hamelin".

El Campionat de Futbolí es celebrarà a la comissió Costa i Borràs-Agustina d'Aragó, el dissabte 13 de gener junt amb la delegació de juvenils. El termini per a inscriure's serà del 27 de novembre al 22 de desembre. 

La delegació de Patrimoni, Promoció Exterior i Publicacions ha anunciat la celebració del Patrimoni per al pròxim 30 de novembre quan s’inaugurarà una mostra a la Llotja per a commemorar esta distinció. Una mostra que es podrà visitar fins al dissabte 9 de desembre i que també té com a escenari un patrimoni de la humanitat. 

Des de la delegació d’Esports, en Pilota Valenciana, les finals es disputaran en el trinquet Pelayo el 17 de desembre i pel que fa als trofeus de FMV, FMIV i Trofeu Delegació, es disputarà entre els millors equips classificats en el Campionat de Copa en Infantils i Adults, i està previst disputar-se els dies 7, 14 i 21 de Gener de 2024 en tots els trinquets disponibles. Les finals seran al Trinquet Pelayo el dia 28 de Gener de 2024. Pel que fa al II Concurs de Feridors d’Escala i Corda, es disputarà en el Trinquet Pelayo i està per confirmar la data, s'estima realitzar-ho el 4 o l'11 de febrer de 2024.

En bitles, el campionat segueix el seu curs, des que va començar a primers d'octubre, i s'està disputant en Cosmic Bowling. La final femenina tindrà lloc el dia 12, la final masculina el dia 13 i la final Infantil el dia 15, tots a desembre.

En tenis, el campionat va començar el passat 28 d'Octubre en les instal·lacions de la Federació de Tenis, en el Poliesportiu Ramón Lluch. Es van formar 11 grups diferents que continuen competint. Les finals tindran lloc el 21 de gener.

En tenis de taula, es disputarà el campionat el dissabte 25 de novembre en el casal de Bisbe Jaume Pérez. S'han apuntat 17 equips d'11 Comissions. Els jugadors estan convocats a les 8,45h i està prevista l'assistència d'FMV i la seua Cort d’Honor.

En matèria d’esport adaptat, la delegació d’Esports col·labora en l'I Esdeveniment Uni2, un acte que se celebra el dia 17 de desembre en el Poliesportiu de Natzaret, amb jornada de portes obertes. Assistiran esportistes paralímpics i hauran activitats organitzades per diferents col·lectius de l'esport adaptat amb la col·laboració de la Fundació Esportiva Municipal i el Club Bàsquet Petraher. Acabarà l'acte amb la disputa d'un partit de 2a divisió nacional de bàsquet en cadira de rodes, a càrrec dels clubs CB Miarco Petraher i CEM d'Hospitalet.  

Des de la delegació de pirotècnia s’ha informat que el termini per al RGCRE s'ha obert ja i finalitzarà el 13 de desembre. Ja s’ha comunicat a les comissions que s’impartirà en la seu de JCF el 13 de gener en una jornada de matí i vesprada amb una pausa per a dinar. 

 

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte