• Enlace Slider home mascletás (2)

Junta Central Fallera

Última Dansà en honor a la Mare de Déu

Amb la tradicional Dansà en honor a la  Mare de Déu dels Desemparats oferida pels grups de folklore valencià es tanca el cicle de folklore i ball en honor a la Patrona.

Cada segon cap de setmana de maig, en el marc de les festes en honor a la Mare de Déu dels Desemparats, es reunixen centenars de balladors, balladores, devots i devotes que reten homenatge a la Patrona de la ciutat.

Abillats amb el vestit regional, els diferents grups van ballar al so del tabal i la dolçaina de la Colla de Russafa-fa. La Dansà en honor a la Mare de Déu dels Desemparats és un esdeveniment ple d'emoció i devoció, que representa la unió entre la tradició, la fe i la cultura valenciana. Sense dubte, una celebració que forma part del patrimoni cultural de la ciutat i que es manté viva any rere any gràcies al fervor i la devoció dels valencians i valencianes.

Poc abans de les 12 de la nit, la plaça s'anava omplint de públic per a vore com 25 grups de folklore valencià eren els encarregats de posar el fermall d'or a les tradicionals dansaes. Un total de quasi 200 parelles han omplit la plaça de la Mare de Déu que ha comptat amb la presència de la Fallera Major de València, Mª Estela Arlandis Ferrando, acompanyada novament del vicepresident de JCF, Alberto de Marco. María Estela ha sigut convidada a ballar amb el grup de Santa Bàrbara del qual forma part el seu mestre, Paco Corella.

Fotografies: Fotofilmax (JCF)

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte