• Enlace Slider home mascletás (5)

Junta Central Fallera

Pasdobles amb nom de Fallera Major de València

Francisco José Martínez Gallego i Hugo Chinesta són els compositors triats per a crear els pasdobles dedicats a les Falleres Majors de València 2016.

 

Francisco José Martínez Gallego i Hugo Chinesta són els compositors triats per a crear els pasdobles dedicats a les Falleres Majors de València 2016.

Francisco José Martínez Gallego donarà forma a la peça dedicada a Sofia Soler i Casas, Fallera Major Infantil de València 2016. Natural de Sant Antonio de Requena (València), és titulat superior en Clarinet i Composició.

Guanyador de diversos premis, tant en Música Simfònica com a Música Festera, cal destacar l'1er Premi del V Concurs de Composició ‘Vila de Muro 2015’, 1er Premi en l'I Concurs Nacional de Música Festera d'Altea, 1er Premi en l'II Concurs de Composició de Música Festera de Calp, 1er. Premi de Composició de Música Simfònica per a Banda de Finestrat i 1er. Premi en el Concurs de Composició de Pasdobles de Sant Joan de Moró.
Al novembre de 2014 viatja als EUA on va ser interpretada i gravada, per a la discogràfica NAXOS, la seua Simfonia nº. 1 ‘Kaprekar’ per la Wind Symphony de la Universitat Estatal de Ilinois.
Diverses de les seues composicions per a banda han sigut interpretades com a obres obligades i lliures en diversos certàmens.
En l'actualitat és professor d'Harmonia, Anàlisi i Fonaments de Composició en el Centre Professional de Música ‘Mestre Molins’ de Quart de Poblet (València), i director de l'O. M. “L'Art” de Sinarques (València), amb la qual recentment ha obtingut Primer Premi i Esment d'Honor en la 39 Edició del Certamen Provincial de València i Primer Premi i Esment d'Honor en la 37 Edició del Certamen de Bandes de la Comunitat Valenciana.

Per al pasadoble que portarà el nom d'Alicia Moreno i Morales, Fallera Major de València 2016, s'ha comptat amb el compositor Hugo Chinesta. Nascut a Aldaia (València), és Professor Superior en Música Llicenciat en Composició pel Conservatori Superior Salvador Segui de Castelló i Professor de Percussió. Va estudiar amb els professors Ferrer Ferran, Miguel A. Berbis, Miguel A Mateu, Jesús Vizcaino, etc…Paral·lelament realitza estudis d'harmonia i composició amb el mestre Miguel A. Mateu i harmonia moderna amb José Luis Granell.

Com a compositor ha sigut finalista en diversos concursos i ha obtingut diversos premis i esments: accésit en el XLII Concurs de Composició de Música Festera Ciutat d'Alcoi (2005), Esment d'Honor del Concurs de Pasdobles Ciutat de Sogorb (2006). Va ser finalista en Huí Huí Música de la SGAE en 2007 i va estar nominat als premis Euterpe en 2007 pel pasdoble "Alma de toro". Algunes de les seues obres han sigut seleccionades com a obres obligades en diferents certàmens, com el provincial de Castelló, o l'autonòmic de la Comunitat Valenciana. Rep encàrrecs de diferents agrupacions musicals i productores.

Els seus treballs són editats per les editorials AB Música, Rivera Editors, i l'editorial Piles.
Ha sigut guardonat com a director en diversos Certàmens: Primer Premi i Esment d'Honor en el Certamen Provincial de València 2007, amb la S.M La Tropical de Benigànim, Primer Premi i Esment d'Honor en el Certamen Provincial de Castelló 2009 i Primer Premi i Esment d'Honor en el Certamen Autonòmic de la Comunitat Valenciana de 2009 , Amb la UMC d'Altura (Castelló),i és Director d'Honor de l’Agrupació Musical Els Majors de l’ Hota Sud.
Ha dirigit diversos espectacles amb banda com: Cabaret, Jesucrist Superstar, Disney, Metamorfosi, etc… amb els cantants : Javier Santes, Mavi Lorente, Neus Ferri, Gema Hernandez, Kelo Almiñana, Javier Palacios, María José Martos, Pep Gimeno “Botifarra” etc…

Com a director té registrat diversos treballs discogràfics destacant “Huracains” amb la SM La tropical de Benigànim amb el qual obté el premi Euterpe 2012 al millor enregistrament i “La Música del Nostre Poble” un monogràfic del compositor Bernabé Sanchis, amb la Unió Musical d’ Aldaia.
Des de 2013 és assessor musical i col·laborador del programa de festes valencianes i falles “Cadafal”,dirigit per Alejandro García, sent el compositor de la sintonia del programa.
Col·laborador de la revista fallera Actualidad Fallera on ha escrit diversos articles relacionats amb la música i la festa fallera.
Col·laborador del programa de TV 11TV València “En Directe” des de 2015.
En l'actualitat és director titular de la Lira d'Alfarp i de la S.M La Tropical de Benigànim, professor de Armonia en el CEM de Benifaió, així mateix director de l'escola de música de la Va unir Musical d’Aldaia.

Agrair des de JCF la disposició de tots dos autors i la seua col·laboració per a ampliar el corpus musical lligat a la festa de les Falles

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte