• Enlace Slider home mascletás (4)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Els valencians no falten a la commemoració de Sant Antoni Abad

Els valencians no falten a la commemoració de Sant Antoni Abad

Amb l'arribada de gener, els valencians hem tornat a eixir al carrer a celebrar Sant Antoni Abad amb la seua ja tradicional benedicció d'animals en el carrer Sagunt de València. Durant tot el cap de setmana, la Germanor de Sant Antoni Abad de València ha organitzat activitats per a honrar al seu patró, uns festejos dels quals també ha volgut formar part Junta Central Fallera, amb la presència de les Falleres Majors de València, Alicia Moreno i Sofia Soler. 

El diumenge, 17 de gener i dia de Sant Antoni, després de la tradicional missa en honor a Sant Antoni Abad, va tenir lloc la també clàssica desfilada i benedicció d'animals, a la que es va acostar públic de tots els barris de la ciutat amb tot tipus d'animals domèstics. Durant el matí, es va celebrar una multitudinària desfilada de carruatges, amazones i genets, que van ser precedits per la Guàrdia Municipal Muntada amb uniforme de gala i les unitats muntades i canines dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat, al costat dels quals van fer la seua entrada les Falleres Majors de València.

Després de la benedicció, com a marca la tradició, es van lliurar els 'panets i garrofes' i, a més, per a finalitzar aquest acte tan emotiu, un any més, van ser Sofia i Alicia les encarregades de soltar unes colomes blanques en honor al Sant. El dia anterior, 16 de gener, els veïns del barri i tots aquells que van voler participar d'aquesta festivitat també van poder participar de l'eucaristia inaugural i d'una processó cívica amenitzada per un grup de 'tabalets i dolçaines' i balls populars para, més tard, disfrutar de la crema de la seua tradicional foguera i d'un castell de focs artificials a càrrec de la Pirotecnica Ricardo Caballer.
Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte