• Enlace Slider home mascletás (3)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • 'Ciència i falles. Ciència a les falles. Ciència de les falles'

'Ciència i falles. Ciència a les falles. Ciència de les falles'

El Saló dels Arcs, en la planta baixa del Museu, alberga als més de 700 'ninots' seleccionats per les comissions falleres.
 
Més de 15.000 persones han visitat la Exposició del Ninot des de la seua inauguració el passat 5 de febrer.
 
Les interaciones entre ciència i falles, des de les aplicacions tècniques que requereix el procés creatiu per a la construcció del monument fins a la transmissió final del seu significat, s'abordaran en la conferència 'Ciència i falles. Ciència a les falles. Ciència de les falles' impartida per l'expert Jesús Català, del departament de Humanitats, de la Universitat CEU Cardenal Herrera, i de la Associació d'Estudis Fallers. La conferència es realitzarà hui dimarts 16 de febrer a partir de les 19.30 hores en l'Auditori Santiago Grisolía, en el Museu de les Ciències Príncep Felipe, de lliure accés prèvia inscripció.
 
Es tracta d'una de les activitats complementàries organitzades amb motiu de l'Exposició del Ninot, que acull per primera vegada la Ciutat de les Arts i les Ciències, i que des de la seua obertura el passat 5 de febrer ha rebut més de 15.000 visitants. També des de la Junta Central Fallera s'ha organitzat el programa 'L'indult del foc' amb cicles de projeccions i taules redones entorn del món de les Falles que se celebren en el Museu durant els caps de setmana.
 
El procés tècnic i creatiu d'una falla des de la idea de l'artista fins a la 'plantà' pot també conèixer-se amb la projecció '3D Flames. Història d'una Falla', el primer documental en 3D sobre les Falles. Per als interessats hi ha una entrada combinada que inclou la visita a l'Exposició del Ninot i també la projecció del documental en l'Hemisfèric.
 
La pel·lícula narra grans fites de la vida fallera com la plantà o l'ofrena així com diferents moments en el taller de l'artista i de la comissió. Esta entrada combinada té un preu de 10€ la tarifa normal i de 8€ la tarifa reduïda. La pel·lícula es projecta de dilluns a divendres a les 17 hores, i els caps de setmana a les 19 hores. A més, presentant l'entrada de l'Exposició del Ninot en taquilles del Museu de l'Hemisfèric, els visitants es poden beneficiar d'un 10 per cent de descompte en tots dos recintes.
 
Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte