El pròxim 29 de febrer a les 14h en la plaça de l’Ajuntament de València es dispararà aquest espectacle pirotècnic amb més de 100.000 detonacions, noves tècniques en la pólvora, controlada 100% digitalment i un
El pròxim 29 de febrer a les 14h en la plaça de l’Ajuntament de València es dispararà aquest espectacle pirotècnic amb més de 100.000 detonacions, noves tècniques en la pólvora, controlada 100% digitalment i un final atronador per a fer més soroll que mai en la defensa de la candidatura de les Fallas.la iniciativa forma part d’una campanya amb la qual Amstel va a fer soroll durant totes Les Falles a fi de recaptar suports amb accions en RRSS i l’obertura d’una Soroll Store, així com amb la difusió de vídeos, cartells i altres elements de reivindicació per a posar en valor aquesta festa.
Espanya és el país europeu amb més béns culturals immaterials protegits per la UNESCO, 15. Açò li situa per davant de França i Croàcia, amb 14 cadascuna. Un lideratge que pot reforçar-se si aquest organisme accepta la declaració de les Falles com a Patrimoni de la Humanitat.
Una decisió en la qual ens juguem convertir-nos en el país del món amb major nombre de celebracions populars protegides. Per açò ha arribat el moment de fer soroll, més soroll que mai per a defensar aquesta candidatura.
Amstel i el mestre pirotècnic Vicente Caballer s’alien per a presentar Mascletà per a la UNESCO, un espectacle especialment dissenyat per a explicar mitjançant la pólvora perquè Les Falles mereixen aquest reconeixement.
El pròxim 29 de febrer, avançant-se un dia al tradicional calendari pirotècnic, a les 14h. la Plaça de l’Ajuntament de Valencia acollirá una masceltà mai abans vista, amb més de 100.000 detonacions, noves tècniques en pólvora, controlada 100% per sistemes digitals i amb un final que farà tremolar la ciutat sencera. “La tradició pirotècnica valenciana és un dels emblemes de les Falles i ens semblava una eina perfecta per a fer-nos sentir, per a convidar a tots els valencians i als amants d’aquesta festa al fet que se sumeixen en el suport a la seua candidatura” el Director Regional de Relacions Institucionals de HEINEKEN Espanya, Pablo Mall.
De fet, l’espectacle podrà veure’s des de qualsevol punt del Planeta a través de *streaming, en el perfil de Twitter de la marca (@Amstel_ÉS). I qui sàpies si fins a podrà sentir-se perquè el propòsit és fer molt, molt soroll. I per a aconseguir-ho, Amstel ha confiat una vegada més en el mestre pirotècnic Vicente Caballer. Des de la pirotècnia es mostren il·lusionats per poder mostrar a València innovacions tècniques que fins ara mai s’han vist dins del programa oficial de Falles. “Va a ser la primera vegada que es dispare en la Plaça de l’Ajuntament una mascletà que reflectisca els senyals d’identitat d’aquestes festes. Mitjançant la tècnica i la pólvora anem a recrear la música, els colors, el foc, la passió que deslliga aquesta festa. És tot un repte i esperem deixar al públic bocabadat” ha avançat Vicente Caballer fill.
Amb una durada una mica més llarga que l’habitual per a aquest tipus d’espectacles i emplaçament i un final apoteósic, esta masceltà servirà per a proclamar que Les Falles són un ben únic en el Món.
“Som la cervesa dels valencians, la nostra vinculació amb Les Falles es remunta a fa més de 30 anys. Sempre hem col·laborat amb el consistori i amb Junta Central Fallera. Per exemple, enguany patrocinem en exclusiva les 19 *mascletaes que es dispararan en la Plaça de l’Ajuntament. A més, estem a peu de casal, col·laborant amb el 60% de les comissions de festes. Els ajudem en la il·luminació, en la construcció de monuments fallers i en les seues celebracions”, ha remarcat Mall.
El Regidor de Cultura Festiva i President de Junta Central Fallera, Pere Fuset, i la Fallera Major de València, Alicia Moreno, han agraït a Amstel el seu constant compromís amb les Falles i aquesta iniciativa per a reivindicar-la la candidatura presentada per l’Ajuntament de València i Junta Central Fallera, amb el respatler del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport.
“Per a nosaltres Les Falles són molt més que una celebració, són un espai cultural que vertebra a la societat valenciana, amb més de 100.000 fallers i falleres, artesans de tot tipus, com a orfebres, indumentaristes o artistes fallers, i una defensa necessària de la llengua, la literatura i la música tradicional. A més, són tot un motor econòmic per a la ciutat” ha afegit el Director Regional de Relacions Institucionals de HEINEKEN Espanya, qui ha recordat que aquesta tradició ha traspassat fronteres i ja es planten falles en països com Argentina i ciutats com Mont-real o Mallorca.
UNES FALLES QUE PODEN MARCAR LA HISTÒRIA I EL FUTUR D’AQUESTA TRADICIÓ
Per a cridar l’atenció sobre els motius que fan a les Falles mereixedores del reconeixement com a Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO, *Amstel ha ideat una sonora campanya en la qual s’integren diferents elements.
Ja poden trobar-se en els bars i restaurants de la ciutat una edició especial de la seua cervesa en l’etiqueta de la qual es reprodueix la bullícia i les onomatopeies que genera aquesta festa. I va a prendre la ciutat una sèrie de cartells que reflecteixen els elements més destacats de la celebració.
“També anem a instal·lar una Soroll Store que estarà oberta en l’epicentre de la festa, al costat de l’Ajuntament, on la gent podrà fer-se amb una sèrie d’elements com a xapes, estendards fallers, samarretes i fins a adhesius per als edificis on es proclama el suport a la candidatura de les Falles” ha explicat Elena Morales, Brand Manager de Amstel.
I, per descomptat, el treball en les xarxes socials va a ser de traca. “Mitjançant el fins a #*HagamosRuido volem arreplegar i generar suports a les Falles. Anem a dinamitzar vídeos i informació a través dels nostres perfils de Facebook i Twitter. I també serviran com a altaveu perquè la gent puga expressar les seues raons per les quals creu que Les Falles mereixen la declaració de la UNESCO” ha anunciat Morales.
Des de fa anys, Amstel treballa per a posar en valor els elements més característics de les Falles amb campanyes que han rebut nombrosos premis. Van inventar el Masclet nº5, elevant a la categoria de perfum l’aroma a pólvora . Van ser els creadors de la 9ª Simfonia de Vicente Caballer, aconseguint recrear mitjançant instruments musicals una mascletà . Van aprofundir en l’essència d’aquesta celebració mitjançant l’estudi Per què cremem les Falles, en el qual van participar 3.000 valencians I l’any passat, van plasmar A què saben les Falles amb ajuda de cinc grans xefs i cinc destacats personatges de la festa
“Estem tan identificats amb aquesta tradició que era impossible no involucrar-se en la defensa de la seua candidatura com a Patrimoni de la Humanitat. Volem posar al servei de tots els amants de les Falles que, com nosaltres, estiguen convençuts que compleixe
Fotografies: Armando Romero
[widgetkit id=”104″ name=”20160224Amstel”]