Així ha sigut l’espectacle d’esta nit, dedicat a València com a ambaixadora de la seda.
Una de les nits més importants en el calendari faller és, sens dubte, la nit en la qual s’elegeix a les 13 xiquetes i senyoretes que formaran la Cort d’Honor de València i entre les quals es troben les Falleres Majors de València, màximes representants de la nostra festa.
Per a esta ocasió la Fonteta es vesteix de gala, per a rebre una nit plena de il·lusió, nervis i esperança. I per a una gala tan especial, no podria faltar un espectacle que ressaltara els valors de la nostra ciutat.
Per a l’Elecció 2018, l’espectacle que porta el nom de “Seda” esta inspirat en La ruta de la seda i en ressaltar la importància que va adquirir l’ús de dit material en la ciutat de València a partit del segle XV, el millor abaixador del qual ha sigut el món faller i per damunt de tot, les falleres amb els seus vestits.
“La major exhibició”, la primera part de l’espectacle representat esta nit, ha centrat la seua atenció en destacar l’acte de l’Ofrena com la major exhibició de seda valenciana que ha existit i que perdura en l’actualitat. Els artistes han fusionat elements del circ amb la presentació de les candidates, vestides amb les seues millors gales. En esta part de l’espectacle, han destacat els colors roig i daurat, que s’han mesclat quan han eixit les candidates a la pista per a mostrar la gran diversitat de colors que existeix en les sedes valencianes.
“Tot un món” ha sigut la segona part d’esta gala en la qual els assistents han pogut gaudir d’elements acrobàtics conjugats amb l’eixida de les teles de fallera, amb les quals s’han vestit unes precioses imatges d’unes falleres en “miriñaque”.
Per últim “Seda” ha terminat amb l’actuació “Com art de màgia”. En esta última part de l’espectacle, s’ha representat la creació de la seda natural, des de que el cuc es converteix en papallona. Els artistes han exhibit papallones de totes les classes, amb milers de colors i llums. A la qual cosa s’ha afegit una acròbata que s’ha penjat d’un raïm de globus que han pujat a quasi 12 metres d’altura, per a simular el màgic moment en el que el cuc es converteix en papallona.
En resum, un gran espectacle que ha comptat amb 50 artistes entre ballarins i acròbates i que ha sigut realitzat per la companyia de teatre valencià LA FAM i dirigit per dos grans artistes com Esther Navarro i Juan Benavent que han fet gaudir a tots els assistents a esta nit de nervis e emocions trobades.
Fotografies: Armando Romero i Josep V. Zaragoza.
[widgetkit id=”1563″ name=”23092017FontetaEspectáculo”]