L’objectiu és eliminar de les nostres competicions comportaments i actituds contraris als valors de l’esport El Programa Respecte-m és un programa de Responsabilitat Social Corporativa amb l’objectiu de fomentar el joc net, la prevenció de la violència i el desterrament d’actituds antiesportives en les competicions amateurs.
Objectius
L’objectiu és eliminar de les nostres competicions comportaments i actituds contraris als valors de l’esport que embruten l’activitat lúdica esportiva que les nostres competicions han de ser. Desenvolupant per tant un entorn esportiu obert a qualsevol participant, que promoga la pràctica esportiva i el seu component lúdic i social durant la competició.
L’objectiu és difondre els valors de respecte, companyonia i esportivitat en l’àmbit de l’esport amateur de les nostres competicions. Valors que entenem que haurien d’anar sempre associats a la competició i a la pràctica esportiva, sobretot en un entorn noprofessional, i que amb este programa ens comprometem a promoure en les nostres competicions. Respecte pels rivals, els companys, l’equip arbitral, l’organització i per un mateix. Entenent l’esport amateur com una competició no oficial que té com a objectiu el gaudi amb l’esport, la difusió d’hàbits saludables i garantir un moment d’oci i de competició esportiva a tots els participants.
L’objectiu últim és posicionar les nostres competicions esportives com un entorn esportiu lliure d’actituds irrespectuoses i antiesportives.
Contingut
1. Xarrada obligatòria amb els capitans i voluntàries amb la resta de components dels equips sobre el programa i la seua implementació. A l’inici i al final de la competició. Amb els següents objectius:
Presentació del programa i els seus objectius en la competició. Tots els participants estan subjectes a este programa podent ser expulsats de la competició per comportaments i actituds contràries al mateix.
Bústia de suggeriments obert per a millores en el desenvolupament, la implementació i la gestió del programa.
Seguiment anual i elaboració d’un breu informe anual del programa per part dels gestors. – Generació de propostes i millors pràctiques de cara a la següent temporada implementant un procés de millora contínua.
2. Desenvolupament d’un Ranquing Fair Play: Desenvolupament d’una classificació fair play. Esta classificació s’elaborarà en funció de les targetes que un equip obté durant la temporada, restant 1 punt les targetes grogues, 2 les targetes blaves (en cas que en la competició existisquen) i 3 punts les targetes roges.
3. Per a la millora d’este rànquing l’organització obri un procés de reflexió juntament amb els participants per a la possible inclusió d’altres variables quantificables que ajuden a millorar l’elaboració del mateix. En cas de produir-se qualsevol modificació sobre el sistema de valoració del Ranquing Fair Play, esta es produirà sempre abans de l’inici d’una competició i vindrà reflectida en la pàgina web i en este espai.
4. Premi Fair Play: S’incorpora als premis de la competició un premi Fair Play.
5. Centre de documentació virtual: A partir del llançament d’este programa, es produirà un informe anual sobre la seua evolució i implementació; a més, sobre la base del procés d’aprenentatge i millora contínua, s’aniran desenvolupant guiessobre bones pràctiques per a la lluita contra actituds antiesportives, violència, racisme, discriminació per motius de gènere, lloc de naixement o qualsevol altrecomportament allunyat dels valors esportius en l’àmbit de l’esport amateur.