La mascletà, el dissabte 29 de febrer, serà 100 metres més ampla que l’any passat perquè puga ser vista des de més punts Amstel tornarà a sorprendre un any més i llançarà, de la mà de Ricardo Caballer, la mascletà més sostenible feta fins ara a la ciutat de València. Així ho ha confirmat la companyia i el mestre pirotècnic de RICASA en una roda de premsa que ha tingut lloc aquest matí en el Veles e Vents i en la qual també han participat el director del Consorci de la Marina, Vicent Llorens i la Fallera Major de València, Consuelo Llobell.
L’esdeveniment pirotècnic, que tindrà lloc dissabte que ve, 29 de febrer, a les 20.00 hores, enfront del Veles e Vents, en La Marina de València, suposarà el tret d’eixida al calendari pirotècnic oficial, donant l’oportunitat de gaudir a tota la ciutat d’un espectacle únic en el món.
Amstel, l’única cervesa de gran consum que s’elabora en la Comunitat, manté una estreta vinculació amb la regió des de fa més de 75 anys. Desenvolupa el seu compromís social amb València a través de diferents accions, entre elles la col·laboració amb les seues festes municipals des de fa 30 anys amb l’Ajuntament i Junta Central Fallera.
A més, la companyia també treballa a peu de casal, col·laborant amb aproximadament el 60% de les comissions falleres i mitjançant iniciatives pròpies com, per exemple, la III edició del Premi Amstel ‘Unes Falles de Categoria’, per al qual continua obert el termini d’inscripció, i l’objectiu de la qual és reconéixer la manera de ser especial que tenen totes les Falles, posant el focus en les històries d’esforç, innovació, creativitat i compromís que hi ha en tots i cadascun dels casals.
Com ha explicat durant la seua intervenció Daniel Quer, responsable de Màrqueting d’Amstel, “aquest vincle tan fort amb Les Falles es deu al fet que som la cervesa d’ací, la dels valencians, i amb les nostres accions, pretenem donar visibilitat i revaloritzar aspectes fonamentals d’aquesta festa valenciana, contribuint a fer d’aquesta tradició una celebració única”.
“Sabem que la pólvora, l’art i el foc són l’essència de les Falles i, per això, després de la mascletà vertical més alta mai llançada, enguany sorprendrem els valencians amb un espectacle sense precedents. La nostra campanya parla de diferents maneres de ser especial i amb nostra mascletà, farem història. Perquè especial és fer una mascletà que cuida de València i, amb la col·laboració de Ricardo Caballer, realitzarem l’espectacle pirotècnic més sostenible en la història de la ciutat”, ha destacat Daniel Quer.
Per part seua, la Fallera Major de València, Consuelo Llobell, ha aprofitat l’ocasió per a agrair a Amstel i Heineken Espanya per “apostar sempre per les nostres tradicions, per defensar la nostra història i sobretot per estar sempre al costat dels fallers i falleres”.
Consuelo Llobell ha reconegut que “el col·lectiu faller espera amb impaciència aquesta mascletà que suposa el tret d’eixida a vint dies de pólvora, so, color i com no, de foc” i ha volgut animar a tots els valencians i valencianes, turistes, fallers i falleres al fet que “ens acompanyen el pròxim 29 de febrer per a gaudir d’aqueixa gran mascletà en un entorn increïble i sent enguany més sostenible que mai”.
Paper i cartó biodegradable: elements principals de l’espectacle pirotècnic
Amb una duració similar a la de l’any passat, entorn dels 10 minuts, l’espectacle pirotècnic combinarà els millors elements de la mascletà i el castell de focs artificials, en el que s’està convertint en un gènere propi.
L’objectiu és aprofitar al màxim el potencial de disparar de nit, al costat de la mar, en un entorn especial com els voltants del Veles e Vents, però sense perdre la intensitat que caracteritza la tradició pirotècnica valenciana.
Com a mostra del compromís d’Amstel amb l’entorn i la protecció del medi ambient, enguany s’ha aconseguit reduir en un 70% els residus de la mascletà, utilitzant el propi material pirotècnic com a suport, és a dir, tres quarts de la mascletà desapareixeran totalment sense deixar ni rastre a la ciutat.
En aquest sentit, durant la seua intervenció, el mestre pirotècnic Ricardo Caballer ha afirmat que “El 30% per cent del material restant utilitzat, i que no és possible que desaparega sense deixar residu, és paper i cartó biodegradable. El cartó que usarem per als trons desapareixerà en contacte amb l’aigua o el sòl sense causar danys en l’entorn”.
“A més, en aquest espectacle pirotècnic no utilitzarem cap mena de plàstic ni cap químic considerat, en l’actualitat, com a producte químic nociu per al medi ambient”, ha subratllat Caballer. Igual que l’any passat, els 5.000 trons que componen el terratrémol aeri estaran allotjats en una plataforma amb 100 metres d’alt per 50 d’ample i concentrarà, en tot just 20 segons, l’esclat de 600 quilos de material pirotècnic en un final escruixidor.
La Marina, a l’ésser un espai molt obert, permet usar major potència, per la qual cosa s’usaran prop de 1.800 quilos de material pirotècnic, multiplicant per 15 la majoria de mascletaes que es disparen en la Plaça de l’Ajuntament. Una de les característiques més especials d’aquest esdeveniment és la seua espectacularitat. Per això, i com a novetat també enguany, la mascletà serà 100 metres més ampla que l’any passat, el que suposarà passar de 180 a uns 330 metres en paral·lel a la dàrsena, permetent així que l’espectacle puga ser vist des de més angles i tota la ciutat puga gaudir d’ell.
Així mateix, Vicent Llorens, director del Consorci de la Marina, ha agraït a Amstel, a l’Ajuntament de València, així com a Ricard Caballer i Ricasa, triar La Marina de València per a oferir aquest espectacle singular i ha recomanat que tot el públic que s’estiga planejant assistir aquest dissabte a gaudir de la mascletà, “que acudisquen amb temps o fins i tot que vinguen a passar el dia en la nostra Marina per a poder gaudir-la al màxim, que utilitzen el transport públic que és ràpid, còmode i evitarà embotellaments”.
“La mascletà es pot veure perfectament des de tota la Marina, des de la zona de la Base, la Marina Nord, zona d’Edem i Lanzadera, així com des de la Pèrgola, l’Embull núm.2 o el pas elevat, per la qual cosa no és necessari concentrar-se en la zona del Veles e Vents, ja que tenim moltes opcions per a gaudir d’aquest gran espectacle el més còmodament possible”, ha subratllat Vicent Llorens.
Fotografies: Armando Romero
[widgetkit id=”2875″]