Skip to main content

La mascletà de demà serà a càrrec de la centenària Pirotècnia Crespo La pirotècnia valenciana Del Mediterráneo, fundada en 2014 i habitual en la plaça de l’Ajuntament des de 2016, ha protagonitzat la mascletà de hui. Un espectacle que s’ha caracteritzat per la seua “potència”. Demà serà el torn de la pirotècnia de La Ribera Crespo, fundada en 1920, i amb dos Rècord Guinness per la fabricació, muntatge i tret de la traca més llarga del món.
Pirotècnia Del Mediterráneo, que posseeix el primer taller autoritzat de preparació i muntatge d’espectacles pirotècnics d’Espanya segons la nova legislació, ha realitzat un tret que ha combinat l’electrònic i manual i en el qual ha utilitzat producció pròpia. La jove pirotècnia valenciana va obtenir el primer premi “al millor terratrèmol” en el Concurs de Mascletaes Magdalena de Castelló 2019.
Un total de deu ciutadans i ciutadanes, triades per sorteig, han presenciat des del balcó de l’Ajuntament la mascletà. En ell han compartit l’espectacle amb les Falleres Majors, Consuelo Llobell i Carla García, i les seues corts d’honor. Un balcó en el qual també han estat el conseller d’Educació, Vicent Marzá; les premiades de Dones de la Festa; i les jugadores i cos tècnic del València CF Femení i Llevant UD Femení. Així mateix han acudit les Juntes Locals Falleres de Torrent, de Silla i Sagunt; i representants de les falles Blocs Platja, Arxiduc Carles-Xiva, Bailèn Xàtiva, Sant Vicent-Periodista Azzati, Nador-Miraculosa, Pintor Domingo-Guillem de Castro, En Sendra-Plaza en Coll, i Marquès de Montortal-Berní i Catalá.
 
MASCLETÀ DE DEMÀ
La pirotècnia d’Alzira Crespo, que va ser fundada en 1920 i que va debutar en la plaça de l’Ajuntament l’any 1989, serà l’encarregada de la mascletà de demà, dimarts 10 de març. Vicente Rodríguez ha dissenyat un espectacle que promet ser “molt sonor” i que estarà format per un total de cinc seccions de “mascletà terrestre”. La pirotècnia de La Ribera és coneguda a nivell mundial per haver guanyat en dues ocasions el Rècord Guinness per la fabricació, muntatge i tret de la traca més llarga del món. En 2015 a Alzira van aconseguir muntar 22.500 metres, superant al seu propi rècord de 1991 de 13.500 metres a Carcaixent.
Un total de deu ciutadans i ciutadanes, triades per sorteig, presenciaran des del balcó de l’Ajuntament la mascletà al costat de les Falleres Majors, Consuelo Llobell i Carla García, i les seues corts d’honor. En ell també estaran les Cases Regionals i representants de les falles General Llorens, Plaza Mercat de Montolivet, Camí de Barcelona-Trav. Camí Montcada, Quart Extramurs-Velàzquez, Sèneca-Iecla, Mestre Aguilar-Maties Perelló i Ferran el Catòlic-Erudit Orellana.
 
 
Fotografies: Armando Romero
[widgetkit id=”2901″]